Paul van Houten

Hallo, mijn naam is Paul van Houten. Voor fotografie heb ik al vanaf mijn 12e jaar een brede interesse. Ik prijs mezelf gelukkig de analoge fotografie volledig te hebben mogen meemaken. Mijn eerste foto’s maakte ik met de Voigt Lander Bessa 6×9 klapcamera van mijn vader. En alras gespaard voor mijn Praktika Nova.  Aan het ontwikkelen en afdrukken in mijn donkere kamer heb ik nog mooie herinneringen.
De mens is doorlopend op zoek naar al dan niet artistieke vormen en modellen. Deze geven doorgaans ook een mooi en herkenbaar tijdsbeeld.

Zelf ben ik gecharmeerd van auto carrosserie modellen. Klassiek als eigentijds.
Jammer,  maar begrijpelijk is hoe auto’s en industriële werktuigen door de mens, na verdienstelijk gebruik, ongenadig worden afgedankt. Die achterlatingen in combinatie met de natuur vind ik dan ook bijzonder inspirerend om vast te leggen.
Op facebook heb daartoe een album aangemaakt genaamd ”Sustained Beauty an Industrial Heritage”.

Zie HIER alle foto’s van Paul op het Kattuk.nl Foto-Archief.