Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Sarah Phymm – Memories of things that never happened

 

De Katwijkse band Sarah Phymm (uit te spreken als sèrah fim) bestaat als sinds 1998. Na in 2000 haar eerste demo Incense Myrrh & Gold uitgebracht te hebben, viel de band in 2002 uit elkaar. Sinds 2006 bestaat de band uit twee van de originele bandleden: Rien Tangeman (drums, trompet) en Michel Varkevisser (zang, gitaar), die live worden ondersteund door diverse gastmuzikanten. Sarah Phymm wil naar eigen zeggen “op een integere wijze muziek creëren”. Van invloed hierbij zijn bands als: Depeche Mode, Coldplay, Pink Floyd en 16 Horsepower.

Nu is er dan de nieuwe demo Memories of things that never happened. Het begin is met het nummer Crossroads wat voorzichtig. De wat hogere uithalen van zanger Michel Varkevisser zijn niet altijd even vast, wat het liedje niet ten goede komt.
Snel door naar Senses lost waarin de band verrijkt wordt met Esther Varkevisser op backing-vocals. De dubbele zang doet het erg goed in dit nummer en zorgt voor net dat beetje extra diepgang. Met een juist ingezette sample is dit de uitschieter van de plaat.
Het experimentele Get up doet erg denken aan Radiohead. Het nummer is meer up-tempo wat voor een welkome afwisseling zorgt op de demo. Het nummer politiek georiënteerd, alleen kan daar niet echt in overtuigen door de tekst alleen. Door wat variatie in de zanglijn te brengen had het net iets krachtiger over kunnen komen.
Het laatste nummer The Sun always shines begint weer rustig en ingetogen en dat is toch de Sarah Phymm sound. Het is een echt ‘luister-liedje’ met een pakkende melodie en naast Senses lost een van de betere nummers.

Na 22 minuten zit Memories of things that never happened er op. Hier en daar had de productie misschien iets beter gekund; de nummers duren net iets te lang en de zang is niet altijd perfect. Maar dat valt te overzien, het is tenslotte een demo. Sarah Phymm levert er een af waarbij ze erg op safe gaan, maar toch redelijk kunnen overtuigen en zo een goed product neerzetten.

score: 3/5

Written By: Redactie

No Comments

Leave a Reply