Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

De kattuk.nl bustour trage start!

Rond één uur reden we weg van het marktplein. En rond twee uur waren we op bestemming, dankzij buschauffeur Kees. Ik had de afslag ‘Wateringen’ genomen in plaats van er bij ‘Rijswijk’ al af te gaan. Maar ja, als mede beroepschauffeur wil je niet in elkaars vaarwater gaan rijden. Dus mij hoor je niet. Ondanks, dat het dan wel minstens twintig minuten had gescheeld. 

De bands:
Cinq Croniq
. Zag ik het goed? De zangeres had een Duits regenpakgroen jurkje aan. Oogverblindend. Jammer dat we pas bij het laatste, maar supervette nummer ‘Ideocracy’ op het festival terrein aankwamen. Check zeker hun myspace even. Ik hoop ze zeker nog een keer te zien.

Shane Shu
had erg veel gedaan aan het uiterlijke vertoon. En ik moet zeggen dat een mooie Gretsch ook zeker helpt. Maar ik miste het contact met hun. En daarom ook met hun muziek. Wat Cinq Croniq met één nummer wist te bewerkstelligen lukte zij in een heel uur niet. Zelfs niet met een geforceerde toegift. De ‘Jeugd van Tegenwoordig’ stop ik voortaan in de categorie Sterren.nl van de Tros.

Snel verder naar ‘The Madd’. Die hebben het pas echt begrepen. Platte rock en roll met een behoorlijke dosis humor. Wat ben ik blij dat die geboekt zijn voor Fallfest, zaterdag 11 oktober.

Acht uur, het regende pijpenstelen maar dat deerde Hit me Tv niets. Eindelijk de band, die ik al een maand in mijn cd speler heb zitten. Wat ze bij de Schuit deden op Koninginnedag, herhaalden ze net zo hard op Waterpop. Nog maar vier nachtjes slapen en ik zie ze alweer op Lowlands.

Ja, ik geef het toe. Het plan was pril en dus liep niet alles op rolletjes.
Wat ging er dan mis? Jaap stond bij de Pniël kerk in plaats van het marktplein. De bus had geen cd speler op de heenreis. Girby en Marieke snapten het idee gezamenlijke busreis niet en kwamen allebei apart met de auto. We hadden kaartjes laten drukken waar op stond: ’Entree bewijs Waterpop’ (gratis festival). En tot overmaat van ramp ging het voor de rest wel goed eigenlijk.
Nou en! Wedden, dat je er de volgende keer ook bij wilt zijn!

Op de terugreis ben ik maar naast de buschauffeur gaan zitten. Deze jongen vertrouwde op mijn kennis en ervaring. Dankzij mijn aanwijzingen hebben we via het Westland gereden. We waren al na één uur en twintig minuten in Katwijk. Dat scheelde wel veertig minuten. Je moet ook niet in elkaars vaarwater gaan rijden.


‘Waterpop is altijd hetzelfde gebleven’
12-8-2008
WATERINGEN
Peter Barton
Waterpop werd dit jaar voor de 31ste keer gehouden. Organisator Wouter Vedder was er dit jaar voor de vijfde keer bij. Toch, de ‘oude rotten’ merken geen verschil tussen hem en zijn voorganger.

En dat is volgens Vedder precies de bedoeling. Waar andere festivals telkens steeds groter en commerciëler wordt, houdt Waterpop haar eigen karakter stevig vast. Vedder is er trots op. “We hebben het bewust zo gelaten. In 1978 werd Waterpop voor het eerst gehouden. Toen op het parkeerterrein achter het veld waar we nu zitten, op een kar en voor een publiek van 600 man. In de paar jaar daarna is het gegroeid en verhuisd naar waar we nu zitten. Toen was duidelijk dat het zo moest blijven. Nu hebben we jaarlijks tussen de twintig- en vijfentwintigduizend bezoekers. Dat is voldoende om het gezellig te houden.”

Het terrein waar het festival nu wordt gehouden, kan ook niet meer bezoekers aan. Er zijn mogelijkheden genoeg om naar een groter terrein te verhuizen binnen Waterpop, maar dat wil Vedder niet. “Dan verlies je meteen de sfeer van Waterpop, die onlosmakelijk verbonden is met deze lokatie.”

Vedder is er goed over te spreken dat vanuit Katwijk er dit jaar een bus rijdt naar Waterpop en weer terug. “Dat zien we dit jaar voor het eerst. Vijfendertig passagiers? Geweldig! Hopelijk is dat een blijvertje!”

Op Waterpop staan traditioneel bands die op het punt staan om door te breken. Dit jaar was Hit Me TV zo’n band.

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter