Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Caitlin: Our Hope Is The Last To Die

De lokale band Caitlin draait al een tijdje mee. Na een aantal verschillende samenstellingen te hebben gehad, is er besloten om als driemans formatie door te gaan.

Caitlin speelt alternatieve rock met een melancholisch randje, waarin liefhebbers van Placebo, Bush, The Doors, Nirvana, Alice In Chains en anders ‘grunge achtige’ bands zich zeker kunnen vinden.

Our Hope Is The Last To Die is alweer het 3e album van de band en laat een rauw geluid horen dat goed in het gehoor ligt. Harde gitaren worden afgewisseld met rustige melodieen op de piano of cleane passages. De rustige, maar gevoelige stem van zanger Gerrit past hier goed bij.

Het is alleen jammer dat de productie wat minder is. Af en toe lijkt het alsof de zanger in een andere kamer staat. Het klinkt op de plaat niet allemaal als een geheel. En dat is jammer, want muzikaal gezien is het allemaal dik in orde en het product ziet er ook nog eens goed verzorgd uit (iets wat niet altijd het geval is bij een in eigen beheer uitgebracht album).

Al met al is deze cd zeker de moeite waard en kan de band alles live meer dan waarmaken, alleen volgende keer even de puntjes op de i.

score: 4 uit 5

Written By: Arno

No Comments

Leave a Reply