Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Nieuw album The Aurora Project

Op 8 mei komt het nieuwe studio-album uit van de Katwijkse progressieve rock formatie The Aurora Project. Het album, getiteld “Shadow Border”, verschijnt wereldwijd via het Amerikaanse platenlabel The Laser’s Edge. Via de website is inmiddels een nummer te beluisteren en is er een cd presentatie aangekondigd op 22 mei in Tripodia Katwijk.

The Aurora Project debuteerde in 2005 met “Unspoken Words”, welke verrassend goed ontvangen werd door de internationale muziekpers. Het door DVS Records gereleasde album leverde de band optredens op met Pain of Salvation, Riverside en Van Den Plas, tours door België en Duitsland en festival optredens op Progpower, Deichbrand en Symforce.

Shadow Border
Het nieuw te verschijnen “Shadowborder” is wederom een conceptalbum. De plaat bevat zeven nummers, waaronder de 17-minuten durende titeltrack. Voor de opname, mix en productie is Joost van den Broek aangetrokken, bekend van zijn werk met Ayreon en After Forever. Het album is o.a. opgenomen in de Excess studio Rotterdam (Gorefest, Epica). De master wordt verzorgd door één van ’s werelds meest legendarische master-engineers die een aantal Grammy’s op zijn naam heeft staan: Bob Katz. Het Amerikaanse proglabel The Lasers Edge, die eerder acts als Riverside, Zero Hour en Knight Area lanceerde, brengt het album wereldwijd uit. Drummer Joris Bol “Shadow Border is een no-nonsense progressieve rock plaat geworden. Dit keer geen Gregoriaanse koren of verhalenvertellers, maar songs met kop en staart in een vette productie.

Cd-Presentatie
Op vrijdag 22 mei is de cd-presentatie van het nieuwe album in Tripodia Katwijk. De band zal de nieuwe live show presenteren en een extra lange set spelen deze avond. Support Acts worden binnenkort bekendgemaakt. Als men het album alvast besteld via Bol.com, ontvangt men een gesigneerd exemplaar en gratis ticket voor de cd-presentatie.

The Aurora Project is te vinden op www.theauroraproject.com en myspace.com/auroraproject

Geschreven door: Arno

Geen commentaar

Laat een antwoord achter