Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Nieuwe naam en platencontract The Dead Rudolfs

Nieuwe naam en platencontract The Dead Rudolfs

The Dead Rudolfs voortaan als The Rudolfs verder

COOL BUZZ TEKENT THE RUDOLFS

Nieuwe signing op het Cool Buzz label is het uit Katwijk afkomstige The Rudolfs. Ze halen hun invloeden vooral uit de zestiger en negentiger jaren en ontstonden letterlijk uit een groepje hangtuig, dat na de zoveelste gele kaart op middelbare school, het muzieklokaal werd ingetrapt.

Inmiddels deden The Rudolfs meer dan 100 shows, waaronder op Metropolis, de Gentse Feesten, Werfpop en in clubs als het Paard en LVC. Onderweg wonnen ze (nog als The Dead Rudolfs) de Grote Prijs van Zuid Holland. Het debuutalbum “Streets Of Glass” staat bol van catchy, pop en rocksongs en is opgenomen in de IJland Studio (o.a. Voicst, Alamo Race Track, The Death Letters, Claw Boys Claw).

Productie was in handen van Mischa den Haring, mastering door Darius van Helfteren.  “Streets Of Glass” zal op 19 februari verschijnen, voorafgegaan door de single “Christal”.  Boekingen door Double Vee Concerts (Moke, Roosbeef, Lucky Fonz III).

Releaseparty op 19 februari: LVC, Leiden

www.therudolfs.com
www.myspace.com/therudolfs
www.twitter.com/therudolfs
http://therudolfs.hyves.nl

“Met vocals die soms angstaanjagend veel op die van Kurt Cobain lijken wordt de stroming eigenlijk al bepaald, maar toch komt de band ook met verrassende uitstapjes naar bluesrock en sixties pop. Ruige garagerock van hoge kwaliteit.” (Live XS, EP bespreking, oktober 2009)

“Rock’n roll show van formaat. Het publiek gaat helemaal los en de band doet gezellig mee. Gezegend met een frontman van het kaliber van Dave Grohl. Rock’n roll is nog steeds alive & kicking. Na Dirk Kuyt Katwijks belangrijkste exportproduct.” (3voor12 n.a.v. Grote Prijs ZH)

Written By: Nadine de Koning

No Comments

Leave a Reply