Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Kattukse Nach: Heftig!!

De Kattukse Nach in de feesttent van het Huis van Oranje was weer een groot succes. Meer dan 1000 bezoekers wisten de feesttent te vinden voor een avond vol met lokale bands en dj’s. En dat was nog niet alles, om 23.30 uur werd de nieuwe site van Kattuk.nl gelanceerd en we waren met een stand met gratis goodies (snoep, toeters en glowsticks!!) aanwezig.

De stand van Kattuk.nl werd de hele avond goed bezocht, geef iets gratis weg en je hebt alle aandacht. Toeters, fluitjes, snoepgoed, glowsticks en een verdwaalde condoom alles vond gretig aftrek bij de Kattuk.nl stand. Het ging zelfs zo goed dat we om 22.30 uur al helemaal los waren. Goeie reclame voor de toko en zeker voor herhaling vatbaar. Ook de in schattige verpleegstersoutfit gestoken Kattuk.nl Candygirls trokken veel bekijks, iedereen wilde wel met deze dames op de foto.

Montany mocht als eerste band spelen, helaas voor een nog vrijwel lege tent. Montany speelt eigen nummers die zich het best laten typeren als metal met ballen. Da band was mij geheel onbekend maar ze schijnen buiten Katwijk behoorlijk populair te zijn met optredens in Duistland enzo. Typisch een band die ik graag een keer in Scum zou willen zien

Daarna was het de beurt aan de winnaar van de Kattuk.nl wildcard de coverband Paper Planes om van zich te laten horen. Paper Planes speelde voornamelijk rockmuziek uit de jaren ‘70 ‘80 ‘90 en moderne rockmuziek, de bekende goed in het gehoor liggende commerciële top 100 allertijden rockcovers zeg maar.

Een goeie band met leuke covers. In het begin speelden ze een beetje onwenning, zullen de zenuwen zijn geweest, maar daarna speelden ze alsof ze al jaren in deze samenstelling spelen en ook het publiek kon het optreden goed waarderen.

OnBreak wist op het laatste moment genoeg stemmen binnen te harken om, net als vorig jaar, weer mee te mogen doen met de Kattukse Nach. OnBreak is een typische Katwijkse rockcoverband met de alom bekende rockcovers, niet meer, niet minder. Heb je er 1 gezien dan heb je ze allemaal gezien. Maar bij het Katwijkse publiek valt dit altijd goed in de smaak, zo ook op de Kattukse Nach.

De meiden van Misspoes gingen ook op herhaling en ik moet zeggen het viel me alles mee. Misspoes heeft niet stilgezeten het afgelopen jaar en ze speelden een stuk beter, vooral strakker, dan op de vorige editie van de Kattukse Nach. Ook de keuze van de covers was erg goed en paste precies bij uitstraling van de band. De tent kregen ze lekker mee met nummers als Fuck You van Lilly Allen en andere rockchickcovers.

Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat vooral het feit dat er vijf leuke meiden op het podium staan ervoor zorgt dat het, mannelijke deel van het, publiek uit zijn dak gaat. Maar goed, dat is ook een kwaliteit en als ze zo door blijven gaan met oefenen wordt het met de volgende editie van de Kattukse Nach pas echt knallen met Misspoes.

Om half twaalf was het tijd voor de verrassing van de avond, de lancering van de vernieuwde Kattuk.nl. Een aantal vrijwilligers van Kattuk.nl had een mooi filmpje gemaakt om de site mee te lanceren dat werd afgespeeld op een groot scherm op het podium. Vrijwilligers, stagiairs, bestuur, webdesigner en medewerker kattuk.nl verzamelden zich naast het scherm op het podium om samen met het publiek af te tellen totdat de nieuwe site online ging. Een kippenvelmoment! Daarna ballonnen, champagne en de felicitaties…

Iedereen was het erover eens, die site ziet er dik (dik is het nieuwe vet) uit!!

Als uitsmijter van de avond stond de Rijnburgse band We Suck op het programma. We Suck speelde ook de bekende, vooral wat hardere, rock en metalcovers maar dan op een manier die ik vaker zou willen zien. Niet dat vervelende kijk mij eens op een podium routineus mijn ding dat niet eens van mij is doen Maar overtuigend, met lef en stalen ballen, die gasten rocken!! Een waardige afsluiter voor een topavond.

Was dat alles? Neen! De dj’s van krushradio, Jordy en Philip-jan, draaiden voor, na en tussen de optredens een lekkere set muziek bij elkaar. Lag de focus tussen de optredens van de bands nog vooral op bekende, lekker in het gehoor liggende, rockmuziek, na het laatste optreden bouwden ze een gezellige en leuke set feestmuziek die eindigde met Nederlandstalige hoempahouse, skihutachtige toestanden zeg maar. Met een paar goed gekozen nummers toverden ze de feesttent om in een springende en joelende massa.

Niet mijn ding, maar het publiek vond het geweldig en de gasten van Krush waren ook niet van het podium af te slaan, zelfs niet door Nightforce (wilden zeker vroeg naar bed ofzo). MC Philip-Jan hitste het publiek tot grote hoogte op en uiteindelijk stond de hele Kattuk.nl crew (met uitzondering van ondergetekende) te hossen op het podium.

Al met al een topavond, met enthousiast publiek en een goeie sfeer, we kunnen niet wachten tot volgend jaar. Langs deze weg wil Kattuk.nl de jongeren van het Huis van Oranje bedanken voor het mogelijk maken van deze geweldige avond en voor het feit dat Kattuk.nl de nieuwe website tijdens de kattukse Nach mocht lanceren. Bedankt! Grote klasse! En hopelijk tot volgend jaar….

Geschreven door: admin

Comment: 1

Laat een antwoord achter