Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

FourPointO wint eerste editie Popprijs Holland Rijnland – verslag en de eerste foto’s

Winnaar Popprijs FourPointO Foto: Kaylee Heemskerk

De Katwijkse band FourPointO heeft zaterdagavond op overtuigende wijze de finale van de Popprijs Holland Rijnland in jongerencentrum SplotsZ in Roelofarendsveen gewonnen. In een stijf uitverkocht SplotsZ lieten ze in een bloedstollend spannende en kwalitatief hoogstaande finale de bands New York Diesel, Trip Trigger, The Modern Age en Falling Leo achter zich.

Opvallend was de grote verscheidenheid aan muziekstijlen die in de finale ten gehore werd gebracht. Van de springerige indiepop van Falling Leo via de psychedelische rock van New York Diesel naar de melodieuze Britpop van The Modern Age. En van de energieke, technisch perfecte, crossover metal van Trip Trigger tot de recht voor zijn raap rock met ballen van FourPointO. Alle bands hadden een echt eigen sound en deden hun uiterste best om de finale te winnen. Grote winnaar van de avond was het aanwezige publiek. Zij kregen een leuke, gevarieerde en vooral spannende avond bandjes kijken voorgeschoteld met de beste bands die de regio op dit moment te bieden heeft.

 

 

Zoals eerder gezegd was de kwaliteit van de optredens erg hoog, geen van de bands zou daarom ook misstaan als winnaar van de Popprijs. Er kon er echter maar 1 winnen en na lang juryberaad kwam de band FourPointO als winnaar uit de bus. Zij gaan er vandoor met de hoofprijs bestaande uit drie dagen studiotijd bij The Box Records in Katwijk voor de opnames van een cd (productie van 500 stuks), en een professionele fotoshoot voor de band.

De jonge Noordwijkerhoutse band The Modern Age heeft de Jong Talent Award gewonnen. Een aanmoedigingsprijs voor jonge bands in de leeftijd van 16-24 jaar bestaande uit de opname van een demo, samenstellen van promopakketten en het ontwerpen van een nieuwe website. Ook de overige bands gingen niet met lege handen naar huis, zij kregen bonnen t.w.v. 100 euro te besteden bij Music Al Inn.

De organisatie (Factor Welzijn) en de deelnemende jongerencentra willen de provincie Zuid Holland en de regio Holland Rijnland van harte bedanken voor het mogelijk maken van de Popprijs Holland Rijnland en kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie. De organisatie zal alles op alles zetten om van deze regionale bandcompetitie een jaarlijks terugkerende wedstrijd te maken.

 

Geschreven door: admin

Comments: 2

Laat een antwoord achter