Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Volbeat: Danish Dynamite

Afgelopen dinsdag ben ik samen met onder andere mijn collega redacteur Vink in een bus naar Ahoy geweest om een concert bij te wonen van de Deense formatie Volbeat. Naar verluidt ging er nog een bus en nog vele andere met eigen vervoer vanuit onze mooie dorp er naar toe, dus ik zeg boeken op oranjerock of iets dergelijks. Scheelt een hoop reistijd en dan heb je weer eens wat anders dan een coverband.

Het was een drukte van belang bij de ingang, dus het was even wachten op de frisse parkeerplaats buiten waar het allemaal ging gebeuren. Toen de gangbare zaken waren voltrokken (jas ophangen, vocht halen etc), gingen we de zaal binnen. Het voorprogramma speelde de zaal alvast warm, dus daar konden we ook nog wat van meepikken. Er werden wat hilarische grappen gedeeld door het groepje waar ik bij stond en we vermaakten ons prima.

Na de gebruikelijke pauze die er daarna onstaat, kwamen dan uiteindelijk de mannen uit Denemarken. De band knalde er gelijk goed in en iedereen was aan het genieten. Nu moet ik zeggen dat ik geen diehard fan ben van de band op cd, maar van deze live show werd ik best enthousiast. Een geweldige strakke show verspreiden ze met speels gemak de zaal in. Het enige minpuntje was dat ze geen toegift kwamen geven en er volgens mij, vooral op gevoel, een snel einde aan het concert kwam.

Volbeat was de laatste jaren al een paar keer in Nederland geweest, maar op een of andere manier kwam er steeds iets tussen waardoor ik ze tot nu toe nog niet gezien had. Het was wel een band die nog wel op de lijst stond van must see. Dus daar was dit een mooie gelegenheid voor. Al is het de dag erna wel aanpoten op het werk haha.

ps

Volbeat zeg je? Nog nooit van gehoord? Klik dan hier of hier bijv.

Geschreven door: admin

Comments: 2

 • Vink

  Beantwoorden 17 november 201121:55

  het was awesome!

 • Aagje

  Beantwoorden 18 november 201110:01

  Geinig stukje Martijn.
  Ik denk dat ik alleen al 30 katwijkers heb gezien die los kwamen, en jullie niet eens.

  En geen toegift? Ze hebben ruim 1,5uur gespeeld, wat ze eigenljik altijd doen… Spelen ipv weggaan en weer terugkomen, scheelt je toch weer een nummer 😉

  Maar was leuk. Al is Ahoy groot hoor mensen. Maar megageluid en een strakke show inderdaad. En dat biertje maakte het helemaal af.

Laat een antwoord achter