Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Een vermakelijk avondje Night of the Bands in Scum (incl. video’s)


Afgelopen vrijdagavond was de Night of the Bands in Scum. Night of The Bands is een initiatief van de muziekschool Katwijk waarbij beginnend talent mag laten zien wat ze al kunnen en wat ze geleerd hebben. Er stonden in totaal vier bandjes, in een op zich best drukbezochte zaal. Hieronder een korte objectieve review van de bandoptredens en filmpjes van de optredens (door muziekschool op youtube gezet)

No Resistance maakt een stormachtige ontwikkeling mee. Maar hoe stormachtig hun ontwikkeling ook is, ze mogen best nog doortimmeren aan de spreekwoordelijke weg.  De zanger klonk niet bepaald goed. Misschien kwam dit doordat hij de baard in zijn keel had? Vooral bij het nummer All My Life van the Foo Fighters klonk de zanger off.

Wat ook niet al te best klonk was het gitaar geluid. Ten eerste waren de gitaren niet goed gestemd, ten tweede kwam er een heel schel geluid uit de versterkers. De jongens konden aan het laatste vrij weinig doen, want er stonden niet bepaald goede versterkers.
Gelukkig is er ook wat positiefs, want de setlist die de jongens speelden klonk leuk en het is natuurlijk ook best knap om zo’n optreden te doen op jonge leeftijd.

Lekker Fris! begon wat stroef. Ik geloof dat de trompettist niet helemaal meer begreep bij welk stuk ze waren. Maar daarna verliep het best soepel. Met de Ska/Jazz-achtige sound hadden ze mij wel aan het luisteren gekregen. Ik vond vooral de jongen op de klarinet erg goed met zijn groovy solo’s tussendoor. Zoals het persbericht al zei: Een herkenbaar, origineel, instrumentaal geluid.

HullDown, de derde band die een optreden mocht geven en voor veel van jullie misschien wel bekend. Wat betreft het stevig in de schoenen staan klopte niet helemaal. Het was heel jammer dat de jongens hadden gekozen voor vrijwel alleen maar eigen materiaal. De nummers klonken qua chords erg op elkaar. De teksten heb ik helaas niet goed kunnen horen. De sound van gitarist Ruben was op een gegeven moment niet goed te horen. Dit is denk te danken aan de crappy kwaliteit van de versterker of het snoer. Zonde, want zo kon niemand de solo horen waar Ruben toen mee bezig was.

The Red Leaves was de afsluiter van de avond. Ik geloof dat zij al voor de negende keer op het podium stonden. Ook zij speelden een setlist van eigen nummers en zoals altijd speelden ze als afsluiter One Step Beyond van Madness. Als we praten over instrumentbeheersing dan heb ik niks op de band aan te merken. De teksten hadden echter een groot Pop-gehalte. De standaard zinnen schoten je om de oren en dat vind ik erg jammer. De zangeres was goed alleen neigt net zoals de teksten erg naar het Pop-genre. Het scherpe randje ontbreekt aan de stem maar ondanks dat was het wel gewoon zuiver.

Ik weet dat alle bandjes beginnend zijn en ik heb respect voor het feit dat ze durven op te treden. Ik heb me erg vermaakt tijdens de Night of the Bands en ik ben zeker benieuwd naar de voortgang van alle bandjes.

 

Geschreven door: admin

Comments: 5

 • Aagje

  Beantwoorden 23 november 201111:23

  De geluidsman van Scum verdient weer eens een pot bier in zijn gezicht zo te lezen.
  Jammer, maar een bekend probleem natuurlijk.

  Verder leest de recentie niet lekker weg.
  De stokken om mee te slaan zijn gevonden blijkbaar, maar over de zogenaamde X-factor lees ik weinig.
  Scherpe randjes en chords interesseert niemand voor bandjes die net bestaan.

  • Madelon

   Beantwoorden 23 november 201112:24

   Het is ook maar net hoe je deze recentie leest. Dit is juist niet bedoeld om af te zeiken maar juist als feedback.

   Misschien komt het wat zeikerig over, maar dat is vooral niet de bedoeling van dit artikel.

 • Aagje

  Beantwoorden 23 november 201111:24

  Nu zit ik ook alleen maar azijn te zeiken natuurlijk. Sorry Madelon
  Ik vond het filmpje van The Red Leaves goed klinken.
  Zal vast wel gezellig geweest zijn 😉

 • hansvink15

  Beantwoorden 5 december 201111:09

  Bekende foto xD. (die bovenin)
  Was wel gezellig die avond:)

 • dimitri

  Beantwoorden 6 december 201100:06

  jij toevallig gemaakt hans? XD

Laat een antwoord achter