Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Flogging Molly of Wah

Als redacteur van kattuk.nl is het af en toe best interessant om buiten de deur te kijken. Om nieuwe ideeën op te doen, of om gewoonweg te ontsnappen aan de sleur van het Katwijkse leven. Dat doe ik dan ook regelmatig. Laatst werd er gevraagd of ik daar ook niet een keer een stukje over wilde schrijven. Hier komt die dan (he):

Afgelopen zaterdag (12 november) ben ik samen met mijn broer naar Eindhoven gereden om een concert bij te wonen van Flogging Molly. Voor wie Flogging Molly niet kent klik hier of bijv. hier.

Het Klokgebouw in Eindhoven is een ouwe fabriekshal van Phillips. We waren er wat vroeg aangekomen en hadden het idee even naar het centrum te lopen. Buiten dat je langs de gezellige volksbuurt Woensel moet, is het ook best wel een stukje lopen nog. De terugweg hebben we mooi de trein gepakt naar station Eindhoven Beukenlaan.

Uiteindelijk weer aangekomen bij het klokgebouw gingen we snel naar binnen. Zoals ik dus al eerder meldde is het klokgebouw een ouwe fabriekshal en dat was te merken. Rommelige entree, geen garderobe maar rijen lockers in alle hoeken en gaten en zelfs op de balkons,of was het nu bal ko nie volgens een lokale bezoeker.

Via een vage onduidelijke route door een rookruimte kwamen we dan in de zaal terecht en daar was geen rustig stukje te vinden. Na een paar leuke nummers door de dj aangehoord te hebben, begon het grote feest pas echt. De zaal veranderde vrijwel direct in een grote springende massa en de Brabanders waren duidelijk Bavaria gewend, want het Grolsch vloog in grote getale door de lucht. Het bracht als voordeel met zich mee dat er her en der wat ruimte ontstond.

Het geluid viel wel wat tegen als je poppodia als Heineken Music Hall of Paradiso gewend bent, maar dat mocht de pret niet drukken. Flogging Molly staat garant voor een geweldige sfeervolle show, als je van Ierse folk rock houdt tenminste. Tijdens de show vroeg een Brabander nog wie ik was, want hij herkende mij, maar nadat ik hem de eerste 3x niet verstond heb ik de 4e bedankt, op zo’n avond uit geef ik geen handtekeningen.

Na de show kwamen we als klap op de vuurpijl nog andere Katwijkers tegen. Het lijkt werkelijk wel een plaag. Katwijkers zie, en hoor, je overal en nergens, wat ook wel weer heel gezellig is haha. Al met al was het weer een topavond.

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter