Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Geen winst voor Port of Call tijdens Grote Prijs van Nederland

Afgelopen zaterdag was de Finale van de Grote Prijs van Nederland in het genre Singer-Songwriter. Pieter van Vliet, ook wel Port of Call nam het op tegen Half Way Station, Sue The  Night, Jeroen Kant en Ratten In de Schuur, Angela Moyra, Yori Swart en  Nicole Bus. Helaas voor Pieter zat er geen prijs voor hem bij.

De jury en het publiek van de Grote Prijs kozen voor de magische soulliedjes van Yori Swart. De jury omschrijft Yori Swart als pure magie binnen het genre die op een erg professioneel niveau wordt. uitgevoerd.

Ook al heeft Pieter (Port of Call) niet gewonnen, hij heeft wel een knappe prestatie neergezet. In een review van 3 voor 12 wordt Port Of Call beschreven als de éénmans singer-songwriter-act die wordt geroemd om “de opgevoerde eenvoud en de act die meer indruk maakt dan alle singer-songwriterbands bij elkaar.”  Pieter wekt met zijn verlegen- en oprechtheid sympathie op bij het publiek. Tijdens zijn laatste nummer, gewapend met alleen een stoel en een gitaar, zorgt hij ervoor dat de zaal muisstil meeluistert. Dit werd omschreven als het absolute hoogtepunt van de middag.

Er waren ook een publieksprijs en een prijs voor de beste muzikant van de dag. De publieksprijs ging naar Jeroen Kant & Ratten In De Schuur, de meest theatrale act van de dag. Gino Bombrini, de percussionist van Jeroen Kant werd uitgeroepen tot beste muzikant van de dag.

Natturlijk willen we meer weten over de beleving van Pieter tijdens de Grote Prijs van Nederland. Later meer hierover!

Geschreven door: Madelon

Comments: 2

Laat een antwoord achter