Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Hellbilly storm over Eindhoven

Ik ben precies een week terug met 2 kameraden  naar Eindhoven geweest om daar mijn favoriete Psychobilly band te zien.

Om te beginnen zal ik even kort (voor wie het niet kennen)  de term “Psychobilly” uitleggen. Psychobilly is een muzieksoort die een mengsel maakt van Rockabilly en Horrorpunk.  De teksten van Psychobilly bands zijn (vaak) non-politiek en gaan in de regel over verdorven seks, horror, groene vrouwen en stoere mannen, dit alles overgoten met een relativerende dosis humor. De bands zijn vaak driekoppig met drums, een contrabas  en een elektische gitaar.

Nou nu ik dat heb uitgelegd kunnen we verder met mijn concert verslag.

We kwamen rond kwart over 9 aan in The Rambler in het  het altijd gezellige Eindhoven.   Na een beiertje of 2 begon het voorprogramma dat diezelfde middag nog was gewijzigd maar het niet minder leuk maakte! Het voorprogramma was een Nederlandse artiest genaamd Dead cat Stimpy. Hij is een one man band en speelde de drums (met zijn voeten) , gitaar en zang helemaal alleen! Het mooie is ook dat het geeneens zo slecht klonk!

Na ongeveer 40 minuten hield Dhr. Dead cat Stimpy op met spelen en begon na ongeveer 25 minuten wachten eindelijk de band waarvoor ik en mijn kameraden waren gekomen. De band waar wij voor kwam is mijn favoriet in het genre “Psychobilly” en de naam van die band luid: Demented Are Go! Zowel berucht als geliefd speelt deze band al aardig wat jaartjes (sinds 1982) en ze klinken nog steeds als op de dag dat ze begonnen! Lekkere ruige, smerige, tegen alles wat heilig is aan trappende psychobilly! Wat mij naar al die jaren nog altijd blijft verwonderen is de stem van zanger:  Sparky. HiVerder speelde een aardige set van goede oude en nieuwere nummers. Waaronder ook enkele van mijn favoriete nummers van hun: Daddies makin’ monsters, hellbilly storm,  where you gonna go en pervy in the park.  

Helaas kwam aan deze avond ook een einde maar hopelijk komen ze gauw weer 🙂

Groeten Vink

ps (voor wie het interesseert) De zanger van Demeted are go! heeft ook een aantal andere leuke projecten (of is te horen op goede platen van andere acts )naast DAG! zoals Sparky and the Deadbillys, Demented Scumcats, The hillbilly moon explosion en een GG allin cover samen met 1 van de weinige Nederladdse Psychobilly bands  Cenobites 🙂

 

Geschreven door: admin

Comment: 1

Laat een antwoord achter