Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Review Oud en Nieuw 2011/2012: Dit vonden WIJ ervan! (UPDATE: artikel NRC)

Update: Artikel in het landelijke dagblad NRC. Over het feest, de HALTERS die het terrein schoongemaakt hebben en wat citaten van Van Tol. Halt in Katwijk (NRC 2 januari 2012) (.pdf)

Het SKA Oud en Nieuwfeest 2011/2012 is weer voorbij.
De circa 200 vrijwilligers van SKA hebben, ondanks de slechte weersomstandigheden voor, tijdens en na het feest, een knaller van een feest neergezet. HULDE!

Er waren ongeveer 4000 Katwijkse jongeren op het evenement afgekomen om feestend het nieuwe jaar in te gaan.

Tijdens de Kattuk.nl redactieborrel hebben we met twaalf redacteuren het feest en de optredende bands, artiesten en dj’s nog eens de revue laten passeren. Hieronder ons oordeel.

Scum

In Scum stonden vooral veel coole chicks op het podium.

Paper Planes: 8
Paper Planes zette weer een goede strakke set Rockcovers neer. De zangeres zag er megahot uit in haar leatherpants en de uitstraling (zelfvertrouwen) van de band is er duidelijk op vooruitgegaan. Paper Planes speelt tegenwoordig met een gitarist minder op het podium waardoor het geluid af en toe wat minder vet en vol is. Hierdoor kwamen sommige nummers niet lekker uit de verf.

Al met al toch een goede, degelijke set waarbij het publiek zich prima heeft vermaakt.

Liptease and the Backstreet Crackbangers: 9,5
Nog meer coole chicks. Drie in totaal. Met übergeile Rock ’n Roll outfits, hotpants, rooie lippen, lak pumps en opgestoken haar. 50-ies looks all the way. De dames hadden goeie dansmoves en zette hiermee een ijzersterke  podiumpresentatie neer. Ze hadden er duidelijk zin in. De mannelijke leden waren ook geheel in stijl met vetkuiven, bretels, Contrabas alles erop en eraan.

Ook muzikaal stond het als een huis, alleen die contrabas al. Liptease is een coverband maar ze steken de nummers in een geheel eigen jasje. Alles werd ver-Rock’nRolled, van Nirvana tot Beyonce en van QOTSA tot Lady Gaga. Soms was het echt goed luisteren welke cover er nu weer gespeeld werd.

Het publiek vond het super en na afloop wilden zo’n beetje alle mannelijke bezoekers met de dames op de foto.
TOPPER! vaker boeken die band.

Bravo


The Rudolfs:
  9
Katwijks trots openden het feest in de Bravo. Het werd, zoals verwacht, een ouderwets Rudolfs-festijn met een vette moshpit vooraan, crowdsurfers en een enkele stagediver.
Vink zit hier apetrots te verkondigen dat hij een compliment kreeg van Leo tijdens het optreden. Hoe cool is dat?

De set die de gasten van the Rudolfs speelden bestond uit oud en nieuw werk, aangevuld met goed gekozen covers. O.a. The Beatles met I am The Wallrus, The Kooks met Alwass were I need to be en The Black Keys kwamen voorbij.
Wereldoptreden. Publiek ging compleet uit zijn dak.
The Rudolfs blijven maar beter worden. Waar gaat die eindigen?

Jaya the Cat:  7
Jaya the Cat is een skaband die al een tijdje meedraait en in het verleden ook in de Schuit en op het Schuitfestival op Koninginnedag hebben gespeeld. Ondanks dat het op zich een goeie band is kwam het toch niet helemaal lekker over. De band stond statisch op het podium en er was weinig contact met het publiek. Van een ska band verwacht je dat de hele tent staat te springen en dat was helaas niet het geval.
Technisch een goed optreden, maar qua performance vrij vlak. Jammer. Hadden we gezien hun reputatie meer van verwacht. Volgende keer beter?

120dB dj’s:  8,5
Als afsluiter in de Bravo stonden de 120 dB dj’s te spinnen. Na wat technische problemen in het begin (geluid viel uit, platen sloegen over) ging de tent hard op de nieuwste Dubstep en Drum and Bassplaten. Moshpit, crowdsurfers, alles erop en eraan. Vooral tijdens de Tetrisplaat (helemaal in het thema van de tent) ging het publiek volledig loesoe en brak het de tent bijna af. Dit was te merken aan de decostukken die tijdens de set door de lucht vlogen. De muziek kwam goed tot zijn recht in de setting van het thema van de tent (8-bit) en de tent was goed gevuld tot het einde van het feest.

Het lijkt erop dat Katwijk eindelijk klaar is voor dubstep. Zeker voor herhaling vatbaar.


Charlie
De Charlie is de laatste jaren veruit de populairste tent van het oud en nieuwfeest. Ook tijdens dit feest trilde de tent op de klanken van mainstream house.

Arvie: 7,5
DJ Arvie draaide vooral eigen producties, wat origineel overkwam. Een nadeel hiervan is wel dat het publiek niet alle nummers kende. Toch konden ze de set wel waarderen, liep de tent aardig vol en werd er van voor tot achter doorgedanst.

Addicted: 7
Addicted draaide een beetje in de stijl van Roog. Het kabbelde allemaal rustig verder en op het eerste gehoor gebeurde er niet veel. Sommigen vonden het saai, anderen waren juist super enthousiast. De echte liefhebbers noemen het diep en vinden dat je er gewoon eens goed naar moet luisteren. Zullen we zeker gaan doen. Het publiek vond het allemaal prima en danste lekker door.

Jor-D & DJ Peter8,5
Dit duo draaide commerciele Dirty House met volle dansvloergarantie. Dat dit op dit moment de meest populaire Housestroming is was duidelijk te merken. De tent barstte uit zijn voegen. De set was technisch vrijwel perfect, op een paar kleine foutjes na. De platenkeus maakte alles helemaal goed.


Chriss-D
 & Sjonny-M
: 8,5
Zij hadden de eer om het feest in de Charlie af te sluiten. Tot het einde toe was de tent stampensvol, handen in de lucht en GAAN!

Sjon (ook redactielid Kattuk.nl) vond van zichzelf dat hij heel erg goed stond te draaien.

Wie zijn wij om daar aan te twijfelen.


Alpha
De Alpha-tent is van oudsher voor de hardere housestijlen als Hardstyle en Hardcore.  Deze tent is voor de echt Diehards, want er werd op zijn tijd nogal een mega aggressieve moshpit voor het podium gehouden. Als je het niet kent dan schrik je je waarschijnlijk rot maar als je er aan meedoet en onderuit gaat stopt iedereen en wordt je gelijk overeind geholpen. We blijven Kattukers onder elkaar en we bouwen een feessie. Ja Toch? Beuken tot je erbij neervalt!

De DJ’s die draaiden waren:
The Blade
Infader
Mystica & Estaloca
2LS
The Elimenator
Onder de Kattuk.nl redacteuren is dit alleen niet zo’n populaire tent (maar we mogen Roy en Nadine en de rest wel;) dus hier hebben we, nog even, geen oordeel over. Op het vrijwilligersfeest gaan we rondvragen wat iedereen ervan vonden  komen er nog op terug!

Oh ja we zoeken dus nog redacteuren die van hardstyle/hardcore houden voor het schrijven van verslagen van feesten enzo.

Iets voor jou?
Plemp je eerste schrijfsel (over de Alpha) dan in de comments! (en verdien dat ubercoole Kattuk.nl capuchonvest)

Delta
Tijdens het feest stond Kattuk.nl in de Delta bij het kampvuur. Foto’s van het feest werden direct getoond op het grote beeldscherm en er werd zelfs, in de stromende regen, gedanst voor de glazen container op de muziek van de dj’s. Vooral de dubstep en de foute discohits vielen erg goed in de smaak. Daarnaast was er, voor de thuisblijvers, via de KattukTV webcam een livestream te zien van het kampvuur.

Na afloop van het feest om 6 uur ging de muziek van de Delta nog lekker door, zodat de opruimploeg ook muziek had tijdens hun werk. Dankzij de netwerkverbinding stonden de foto’s van het feest binnen 3 uur na afloop al op Kattuk.nl.
Wij vonden het allemaal geniaal, leuk en erg gezellig. Doen we volgend jaar weer!

Conclusie
Al met al vonden wij het een knalfuif, die zeker beter was dan vorig jaar. Het terrein was ruimer opgezet, er was voldoende ruimte om te dansen en zelfs de verhoging van de bierprijs tot 2,50 euro kon de pret niet drukken. Bands, DJ’s en artiesten deden ook vrijwel allemaal hun stinkende best om er een feestje van te bouwen. Ook de decoratie van de tenten droeg bij aan de feestvreugde, al was die van de Alpha-tent wat moeilijk te zien omdat het donker was. Btw: van de Deco komt later nog een apart itempje met foto’s…

Voor zover we weten is het feest gelukkig zonder grote incidenten verlopen, op wat kleine bitchfights na die gelukkig gelijk gesust werden. Tip voor volgend jaar: zet naast het kampvuur een modderbad neer en laat ze het daarin uitvechten.

Btw: dikke props voor die gast die de Charlie uit kwam strompelen, bij het kampvuur een vuilcontainer volkotste en daarna opgelucht en vrolijk zijn weg vervolgde richting Scum. Helaas niet op film, waren net te laat, we gaan de webcambeelden er nog op na zoeken. We moedigen dit gedrag natuurlijk niet aan, maar kunnen er wel om lachen.

Anyway: morgen los op het vrijwilligersfeest in Scum en dan zit het erop.

Tot volgend jaar!

(er volgt volgende week nog een KattukTV sfeervideo van het feest en verwacht nog een manhunt. Die vlaggen MOETEN terug;)

Geschreven door: admin

Comment: 1

  • belissimo

    Beantwoorden 6 januari 201215:29

    heb er vele gehoord die volgend jaar niet meer gaan. drankprijzen schieten de pan uit. waarom niet gewoon entree van 5 euro? hoe goedkoper de drank hoe meer er uiteindelijk gezopen wordt. dubbel winst. 7,50 voor een blikje wat bij de sligro 1,20 is, is echt too much

Laat een antwoord achter