Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Tweede editie Metalblast in Scum: “Herrie in de tent”

Gooi die haren los!

Warning: Dit stukje is geheel opgebouwd uit eigen mening dus voel je vooral niet aangesproken. Ik heb respect voor mensen die naar deze muziek luisteren en deze muziek maken. Mooi vind ik het echter niet!

—–

 

Van alle feesten en optredens uit de Kattuk.nl Uittips moest ik vrijdag zo nodig kiezen voor Metalblast in Scum. De vorige editie van Metalblast stond in het teken van Thrash metal, waar ik over het algemeen wel naar luister. Deze tweede editie had echter een ander muziekgenre, namelijk Death -en Black metal.

Ik als muziekliefhebber sta voor vele genres open en was dan ook benieuwd naar de drie bands die speelden. Helaas heeft het mij, en voornamelijk mijn oren, geen goed gedaan. Misschien zijn vele mensen het niet met me eens als ik zeg dat de avond vol zat met ongeïnspireerde meuk. (misschien hoort dit ook wel bij het genre?)

Hieronder even kort een opsomming van de bands.

Sephiroth – begon met spelen en was denk wel veruit de beste band van de avond.
Ik betrapte mezelf op het stereotype denken. Vaak wordt er bij Black -en Death metal gedacht aan zwarte kleding en lange haren maar deze jongens zagen er totaal niet “ metal” uit. Zoals men vaker zegt, “ Metal zit van binnen” ofzoiets…

Heersch – het aan de weg timmerende Heersch (ook wel de Scum-band genoemd) doet het leuk.
Broek uit! Broek uit! Werd toch wel letterlijk genomen en Gerard de gitarist ging maar liefst twee keer met de billen bloot. Heersch had als enige interactie met het publiek wat eigenlijk best logisch is. Mijn advies aan de jongens, veel oefenen!

Arminius – het klonk 30 minuten lang alsof er iemand doodging en ze moesten zo nodig allemaal lekker het geluid op 100% zetten. Je kon niet eens meer de instrumenten van elkaar onderscheiden.

Het klinkt allemaal negatief maar ik heb het wel naar mijn zin gehad! Ondanks de muziek was ik weer omringd door gezellige mensen wat mijn avond toch goed heeft gedaan.

Nog even wat inspirerende teksten die voorbij kwamen voor de geïnteresseerden onder ons: blood must flow, legions of chaos, crash and burn, until proven guilty …en ga zo maar door.

 

Written By: admin

Comments: 2

 • Vink

  Beantwoorden 26 februari 201212:40

  Ik moet zeggen dat ik het deels eens ben met wat hierboven staat. Ik vond Heersch wel het leukst maar dat komt denk omdat Death metal niet echt mijn ding is. Avond was verder gezellig en helaas waren er dit keer geen radicale Christenen die ons kwamen inzegenen 🙁

 • Aagje

  Beantwoorden 27 februari 201209:31

  Yes! Ik zie dat Wayne’s World er ook weer was!

  Held die vent! 😀

Leave a Reply