Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Flinke dosis prog. in Scum met Solid Vision: A tribute to Dream Theater

Neem een aantal muzikanten afgestudeerd aan het conservatorium, laat ze progressieve metal spelen met stevige riffs, snelle baselines en flink wat dubbele Bass. Dit alles resulteert in een tribute to Dream Theater door de Italiaanse band Solid Vision die dit vrijdagavond waargemaakt heeft en het was goed!

De band begon om 22:00 uur te spelen tot ongeveer 00:00. Het aantal nummers op de setlist deed denken aan een kort optreden maar dit was zeker niet het geval. Een gemiddeld Dream Theater nummer duurt ongeveer 10 minuten en de mannen speelden zonder pauze door.

Solid Vision speelde meerdere nummers van het album Images and Words, zoals Under a glass Moon, Pull me Under en Wait for Sleep. Maar ook nummers van albums als Systematic Chaos, Octavarium en Metropolis pt. 2 Scenes from a Memory passeerden de revue. De uitvoering was uitmuntend en het leek net alsof je bij een echt Dream Theater optreden stond.

Er was na het optreden gelegenheid om op de foto met de bandleden te gaan, een cd aan te schaffen met solo projecten van de muzikanten en Solid Vision zelf of een praatje te maken. Omdat ik erg te speken ben over het nieuwe album van Dream Theater vroeg ik mij af of Solid Vision een poging gaat wagen om een aantal nummers van A Dramatic Turn of Events op de setlist te knallen. De zanger antwoordde hierop dat Solid Vision eigenlijk een side project is waar ze veel plezier in beleven. De solo projecten van gitarist Mike, bassist Lucio en drummer Yan gaan echter voor dus het zal nog wel even duren voordat ze weer wat nieuwe DT nummers gaan proberen. Daarnaast spelen ze ook eigen nummers die opgenomen moeten worden.

Gitarist Mike Maillard vertelde mij dat hij naast Solid Vision ook nog in Dominici speelt met drummer Yan Maillard van Solid Vision en de tweede zanger van Dream Theater. Na de tour duiken de leden van Solid Vision weer de studio in om nieuw materiaal op te nemen.

Waar ik erg van baalde was het feit dat de opkomst bar en bar slecht was. Voor een band van dit kaliber verwacht je veel meer publiek. De PR had dus wel wat beter gekund!

Foto’s door: Sjon
Tekst door: Madelon

 

Written By: admin

No Comments

Leave a Reply