Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Headin for Leiden. Danny Vera in concert LVC Leiden

Afgelopen donderdagavond ben ik naar LVC in leiden geweest om het concert van Danny Vera bij te wonen. Het was nog heerlijk weer, bijna een zomerse zwoele avond, daarom gingen we lekker op de fiets ,al blijft dat altijd link richting Leiden. Dus Headin for the City dan maar.

Na een klein half uurtje fietsen waren we alweer aangekomen in Leiden, daar gingen we gelijk naar binnen. Het was verre van uitverkocht, dat scheelde voor ons weer want wij hadden nog geen kaartje. Via de kaart- en muntverkoop naar binnen, daar bleek het niet erg druk te zijn.

Na wat drankjes genuttigd te hebben begon het voorprogramma, wat voor de betreffende band ook gelijk het debuut-optreden was. De naam van deze band is mijn spontaan ontschoten, al klonk het helemaal niet zo slecht. De zaal stroomde tijdens het voorprogramma langzaam vol en na enkele nummers was het reeds voor driekwart gevuld.

Deze goed-hun-best-doende artiesten stopte er na een nummer of 4-5 mee en daarmee kon het wachten op Danny Vera, en zijn band The Ordinary Man, beginnen. Danny Vera kwam het podium op voor een redelijk gevulde zaal, wat toch jammer was, want wat kunnen deze mannen toch een show weggeven zeg. Er was een goeie wisselwerking tussen langzame en stevige nummers waardoor het geen enkel moment verveelde. Het repertoire bestond uit 70 procent eigen werk en 30 procent covers die prima in de show paste en goed weer gaven waardoor Danny Vera beinvloed is.

Toen het leek of ze waren gestopt met spelen, kwam Danny Vera weer het podium op om solo een rustig nummer te spelen. Daarna begon hij net wat te lang te praten naar de zin van een leidse toeschouwer die dat beantwoorde met wat gejoel en geschreeuw met de volgende tekst: als ik geouwehoer wil horen ga ik wel naar een cabaretier!

Om het geweldige optreden af te sluiten kwamen ze nog één keer terug en speelde nog een paar minuten heel de tent plat. Voor wie het gemist heeft, hou ze in de gaten voor als ze weer eens in de buurt zijn, wat mij betreft zijn Danny Vera en zijn mannen een echte aanrader. Heb me prima vermaakt zo op de Donderdagavond.

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter