Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Muziekliefhebbers smullen hun buikje vol op PlugPop


Denk jezelf eens in: veel bands, veel verschillende muziekgenres, bier en vooral veel gezelligheid. Plugpop dus! Afgelopen zaterdag was het zover: de vierde editie alweer van Plugpop in Scum. Hét festival voor bands met eigen nummers! Maar liefst negen bands stonden deze  avond te knallen op de twee podia van Scum. Een avondje smullen voor muziekliefhebbers.

Plugpop was dit jaar helaas niet drukbezocht (100 bezoekers ofzo), maar dit deed zeker geen afbreuk aan de sfeer. De sfeer werd er zelfs een beetje intiem door. Iedereen wist wie er waren en de meesten kenden elkaar ook. Iedereen had er overduidelijk veel zin in. Het bier vloeide rijkelijk en naarmate de avond vorderde kwamen er steeds meer voetjes van de vloer en gingen de handen zonder moeite de lucht in. Mannen dansten met elkaar, shirts vlogen omhoog, een ‘gevecht’ met krukken (niet die waar je op kan zitten), en ja, we hebben er beeldmateriaal van. Je kan het zo gek niet verzinnen. Waarschijnlijk zorgde de vertrouwde sfeer ervoor dat mensen helemaal los gingen.

Colt Nevada
De winnaars van de Popprijs Holland Rijnland mochten vanavond op het grote podium van Scum opnieuw laten zien waarom ze gewonnen hebben. Met goede rocknummers waar een stevige bas, schreeuwende gitaren en goede vocals inzitten zetten ze een stevige sound neer. En waar we bij de Popprijs nog wat interactie met het publiek misten, hebben ze dit vanavond ook meteen goedgemaakt!

Kreatones
Eerste gedachte: wat schattig! Niet de muziek, maar het meisje in het blauwe jurkje op haar blote voeten. Je kon direct zien dat ze het echt onwijs leuk vond om daar te staan en te zingen. Hun genre is indiepop en daar past dit wel heel erg goed bij. Hele relaxte en zeer dansbare muziek, waar sommigen dan ook dankbaar gebruik van maakten. Wel jammer dat ze op het kleine podium stonden, ze verdienden zeker het grote podium!

Chili Con Fusion
Ge-wel-dig! Nog nooit zoiets gehoord eigenlijk, alhoewel dat ook niet gek is met elektrorock. De eerste nummers waren even wennen, weinig tot geen zang, maar bekende popnummers waar ze een compleet eigen draai aan geven met hun DJ (die wel iets meer aandacht aan zijn overkomen mag besteden), drum en gitaar. Deze band stond overigens ook op Loveland én Dance Valley, zeker niet de minsten dus. Deze afsluiter zorgde ervoor dat iedereen de avond uitknalde!

Daarna was het de beurt aan DJ Arno, die tot in de kleine uurtjes de dansvloer in beweging hield. Hij startte met een mix van UK Bass, Dubstep en Brostep (Skrillex!!) om vervolgens te eindigen met een snoeiharde set die het midden hield tussen Breakcore, Hardcore en Drum and Bass. Oldskool, alles van vinyl.

Al met al weer een zeer geslaagde editie van PlugPop. Hopelijk volgende keer wel wat meer bezoekers.

En die afterparty….ja die afterparty op de Sluisweg was ook zeker de moeite waard (al zullen de buren daar anders over denken;))

Oh ja: helaas niet alle bands lang genoeg gezien om er een goed oordeel over te vormen. laat hieronder in de comments ff weten wat jij ervan vond en welke bands jij eruit vond springen.

Foto’s Deel 1
Foto’s Deel 2

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter