Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Review Heidenfest 2012 in 013 Tilburg

Zondagmorgen 11 uur!Logo

Leroy en ik vroeg uit te veren richting de 013 en Tilburg  voor Heidenfest 2013. Folk- Pagan- en meezing/biergooi metal!

Na ingechecked te zijn in het hotel, die overigens op kruip afstand van de 013 lag (dat kwam wel heel mooi uit). Direct door naar het feest. Eerste band gemist sheeeeit!

Krampus. Een folk metal band uit Italië? Wat een kut muziek. Aan de youtube filmpjes te zien. Nee dankje. Nu ik dat filmpje zag van Krampus weet ik ook gelijk wie die rare kerel was met dat verband om zijn polsen die een beetje stoer stond te doen in de gang. Weinig mensen die het dus leuk gevonden hebben… (niets gemist dus) MOOI!

UP NEXT: Trollfest!

Damn dat was een vette show. De zang van Trollfest vind ik wat minder. Ik hou liever van die smerig lange uithalen dan dat opgekropte gegrunt. Een saxophone met een distortion een accordeon en een viool op het podium! Kijk dat is de echte herrie! Toffe show geluid was goed maar ik en leroy kwamen toch voor wat anders op naar het rookhok ff een peukie en een biertje!

Na genoeg gepraat toch maar even naar Arkona kijken. De Russiche Pagan/Folk band. Met een zangeres die de strot heeft van een te grote brulaap. Maar wel stoer dat ze dat kan. Muziek klonk als Arkona de show was als een bandje die zijn eerste optreden in een klein zaaltje doet. Wat houterig. na het eerste nummer toch maar weer weggelopen voor een peukie.

Even wat merchandise halen. Leroy heeft iets van €180 aan shirts, cd’s, plectrums en stickers gehaald. Alles van Wintersun, kom ik aan met mijn vlaggetje en 1 shirt. Ach “fanboy’s” Merchandis was er echt genoeg. En ik moet echt toegeven die 013 die regelt het echt perfect met barretjes en wc’s ! Overal kon zonder wachtrij bier gehaald worden en zonder bang te zijn ondergepist te worden kon je even naar de WC. Eten was er ook te halen van Snickers tot Hamburger speciaal! LEKKAH!  013 Tilburg is echt een toptent!

Ondertussen gingen we wat naar voren om van Korpiklaani te genieten. En dat was het! Genieten. De band die speelde een hoop nieuwe nummers maar door het gejengel van de viool en en het geblaas van de accordeon was het gewoon 1 groot feest! Het geluid was perfect de band had et naar zijn zin en het publiek was niet te stoppen. En ja hoor toen was het klaar… staat er weer zo’n poser voor je die wil laten zien kijk ik ben echte fan. Ik spring het hele optreden mee, ik kan elk lettertje van de text meezingen en ga jullie op dat allemaal laten merken FUCK OFF! Na een flinke trap in zijn rug hield hij zich gelukkig wat rustiger en kon ik weer verder met genieten van Korpiklaani de band waar ik voor kwam! Door de nummers door werd er nog een viool solo ingelast. Man die gast is goed! Het was een soort van ritueel ofzo…  of ik was bedwelmd door de alcohol of die vent kon je echt in een trans spelen! In 1 woord: FUCKING VET! (dat zijn er 2… ja uuh sjorry)

Even snel weer een biertje of 6 halen en op naar het balkon. Sinds Finntroll zijn nieuwe zanger heeft (ook al een paar jaar hoor) vind ik et ruk. Alhoewel ze dit keer wel erg gaaf speelde en ook waren de keyboards goed te horen (vorig jaar namelijk niet). Laatste nummer kwamen de zanger van Korpiklaani en de zangeres van Arkona even een nummer meezingen, gaaf gedaan! Trollhamaren de hit van Finntroll werd ook gespeeld en nu rende ik even snel naar beneden om even die pit in te duiken. HEERLIJK!

Eigenlijk moet Leroy hier wat neerzetten want ik heb niks van Wintersun gezien. Dus word vervolgd!

 

2 youtube filmpjes van Heidenfest hier: Korpiklaani:

en die van Finntroll:

Oja en weinig, maar wel wat foto’s van heidenfest HIER

Heidenfest. Volgend jaar ga ik weer. Majesteus! Zoals het is bedoeld!

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter