Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Scream Bloody Scum – Review en Video’s

Afgelopen zaterdag was de eerste editie van Scream Bloody Scum een initiatief van Slowrunner Records in samenwerking met Scum. Op Scream Bloody Scum speelden negen bands verdeeld over twee podia. The Scream Stage (Grote zaal) en The Bloody Stage (Kleine zaal). De bands die speelden waren; I CHAOS (Death metal, den haag) ENTRAPMENT (Death metal, groningen) SLOWBITUARY (Obituary cover band, leiden) NAILGUN MASSACRE (Death metal,leiden) KRU$H (Grindcore, leiden) FUNERAL WHORE (Death metal, beverwijk) THE IMPALER (Thrash metal, katwijk) HEERSCH (Black metal, katwijk) en XERPENTOR (Death metal, bodegraven).

Xerpentor
Scum ging deze avond al om 19.00 uur open en er stond gewoon vanaf het begin al een rij voor deur. Dat is weleens anders geweest.  De eerste band die speelde was Xerpenthor op de Scream Stage. Het is altijd lastig om als eerste band te spelen, maar Xerpenthor had daar geen moeite mee en gaf een strakke show weg! Helaas hebben wij daar niet alles van kunnen zien, maar van wat we gezien hebben was het zeker positief!

Heersch
Daarna was het de beurt aan de Katwijkse band Heersch  op de Bier Bloody Stage. Zij kwamen, zagen en overwonnen. Man wat was dat vet. Zelf noemen ze het Rebellion Black Metal en dat dekt de lading aardig. Zanger M. heeft een grunt waarvan spontaan de rillingen over je rug lopen. Ondanks dat ze pas een jaartje bij elkaar zijn zetten ze een retestrakke set neer.

Meer video’s en reviews hierna….

Funeral Whore
Na Heersch speelde Funeral Whore op de Scream Stage. Deze band had het podium bezaait met grafstenen om nog wat extra sfeer te creëren en hun naam nog wat te versterken. Ze speelden Old School Death Metal en ragden er flink op los. Of de bandnaam verband houd met de vrouwelijke gitariste zullen we helaas in het midden moeten houden. Maar zeker een gave band.

The Impaler
Toen Funeral Whore klaar was met spelen was het de beurt aan The Impaler op de Bloody Stage. Tijdens de show van The Impaler had iedereen ondertussen genoeg gezopen begon het publiek los te komen en ontstonden ook de eerste moshpits. Vooral de vrouwelijke “frontman” trok  de aandacht wat een strot! The Impaler maakt gave Trash en is zeker de moeite waard!

Nailgun Massacre
Nadat we ons na The Impaler door de drukte hadden gewerkt naar de Scream Stage was het daar de beurt aan Nailgun Massacre, en wat was dat VET! Hele gave Death Metal met wat minder conventionele zang, dus niet het standaard gegrunt. Nailgun Massacre speelde de zaal werkelijk helemaal plat, wat een brute band!!!!

Kru$h
Voor een flinke bak takke herrie konden we daarna weer naar de Bloody Stage voor Kru$h. Kru$h is een cult Grindcore band uit Leiden en gaat al een hele tijd mee. Eerlijk gezegd zal je ze niet verwachten op een festival wat vooral door (Death) Metal gedomineerd word. Maar ondanks dat speelden ze de zaal plat en waren ze ook veruit de hardste band van de avond, met twee zangers die compleet losgeslagen waren en een fokking dik bas geluid. Ook erg gaaf was om te zien dat iedereen ook echt los ging op Kru$h, deze band kan wat ons part wel vaker worden geboekt op metal festivals want het publiek waardeerde het zeer!!!

I Chaos
I Chaos speelden na Kru$h op de Scream Stage, de band zelf was echt onwijs gaaf. Heb er verder niet echt heel erg veel van meegemaakt aangezien het nogal moeilijk was om vooraan te komen. Moshen headbangen meebleren, ja het was een leuke show.

Entrapment
Toen was het de beurt aan Entrapment op de Bloody Stage. Eerlijk gezegd kende nog niemand van ons deze band en dat was jammer, want wat een strakke show! Entrapment heeft en zeer origineel, eigen, geluid en is niet zo snel in een hokje te plaatsen. Erg gaaf! Als je ze nog een keer ergens live kan checken zeker doen!

Slowbituary
Als afsluiter speelde Slowbituary op de Scream Stage. Gewoon lekker raggen en beuken. Bij bijna ieder nummer werd wel gemoshed en vlogen de ledematen door de lucht. Er stonden natuurlijk ook veel jonge Scummers vooraan, te headbangen, moshen en mee te schreeuwen met de muziek. Ik zelf kon niet echt heel erg veel van Obituary maar ik ben sowieso wel anders tegen de muziek van deze band aan gaan kijken. Waardige afsluiter van een topfestival!!

Er waren deze avond 320 betalende bezoekers in Scum, inclusief gastenlijst en bands dik 400 man! En man wat was het gaaf! Ook hing er de hele avond een super sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar en een mooi festival om jaarlijks terug te laten komen!

Alleen Scum, asjeblieft, doe wat aan de airco in de Grote zaal. Als die er al is. Laat dat ding nakijken. Een Metalfestival is GEEN, ik herhaal GEEN, Tropical Party. Die tropische temperatuur bewaar je maar voor andere feestjes, met zand, palmbomen, korte broeken en Hawaiirokjes. Wat een drama. Bij een temperatuur van dik 40 graden wordt compleet losgaan op de muziek een uitputtingsslag en dat was op het eind van de avond ook goed te merken. Het zweet droop van de muren en op een gegeven moment stonden er meer bezoekers buiten af te koelen dan binnen naar bands te kijken. Jammer. Een kleine smet op een verder perfect Metalfestival.

Anyway: Metal Leeft weer in Scum!!!

HIER de foto’s

Geschreven door: admin

Comment: 1

  • Kpiet

    Beantwoorden 4 oktober 201213:45

    Die bassist van Heersch staat ook als een retestrakke hark op et podium.

Laat een antwoord achter