Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Pack your bags and go!!

Gisteravond (op 1 november dus) speelden er Psychobilly bands in LVC Leiden. Deze avond zou beginnen rond 8 uur en ik liep rond half 9 ’t LVC binnen. De drukte viel me helaas tegen. Dat is wel een van die dingen die ik wel jammer vind. Spelen er eindelijk goede bands in de buurt en dan wordt ’t zo slecht bezocht. Nu maar niet hopen dat LVC deze avonden stopt. Terug naar de bands.

Rond tien voor 9 stapte Dead cat Stimpy het podium op.  Ik heb hem al een keer eerder gezien voor Demented are go. En ook dit keer viel hij totaal niet tegen. Je kon horen dat ie als het waren ‘gegroeid’ was in zijn performance. Moet zeggen dat ik het altijd wel erg cool blijf vinden om te zien. Zo’n onemanband met een erg leuk repertoire.

Na ongeveer 45 minuten was het tijd voor The Griswalds om het podium te betreden. The Griswalds draaien al sinds begintijd van psychobilly mee in de ‘scene’. Hebben toen in de jaren 80 eens een keer een album uitgebracht en sindsdien speelt zanger Gary dat gehele album. (Ik weet niet precies sinds wanneer maar de Nederlandse band The Bodybags de achtergrondband voor Gary.) En na 23 jaar wachten kwam er eind mei dan eindelijk het nieuwe album van The Griswalds. (nutteloze info maarja) Verder heb ik The Griswalds nu al 3 keer gezien en het blijft erg leuk om ze te zien. Erg opzwepende muziek met een flinke dosis humor! Ga zo door Griswalds!

Na The Griswalds was het tijd voor The Quakes. The Quakes draaien ook al sinds het begin van Psychobilly mee en waren de eerste yanks die deze muziek gingen spelen. The Quakes zijn bij mij voornamelijk bekend om een aantal platen: Pack your bags and go, psychobilly jeckyll and mr hyde, Send me an angel en hun cover van killing moon.  (hier het origineel )  The Quakes speelde zo’n een uur lang een mengelmoes van hun ouder en nieuwer werk. Kan er niet veel anders dan zeggen dat het erg gaaf was.
De avond was dus erg gaaf en voor herhaling vatbaar. Op naar ’t volgende feestje in LVC! 🙂

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter