Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Aggression sold! Review Albumrelease van The Aurora Project

Velen stonden al met spanning te wachten maar op 8 februari was het dan eindelijk zover.  Katwijks trots The Aurora Project zou weer gaan optreden! En daarbij zouden ze meteen hun nieuwe plaat releasen.

De band die hun voorprogramma verzorgde was Carthago. Carthago is een female fronted progressive metal band uit Katwijk. Voor zover ik weet draaien ze al een tijdje mee maar was dit hun eerste optreden sinds tijden. En dat was vooral bij de zangeressen te merken. Persoonlijk vond ik het muzikaal wel goed.  Maar de zang en de manier waarop de zangeressen hun eigen presenteerden op het podium vond ik een beetje te erg geacteerd. Dames, werk dus aan een podium presentatie zonder je eigen identiteit te verliezen. Neemt verder niet weg dat het een goede band is. Het is alleen niet mijn ding.

Na ongeveer 45 min (geloof ik) stopte ze ermee en werd het podium klaar gemaakt voor The Aurora Project.

Om 22:00 uur was het dan eindelijk (weer eens) tijd voor The Aurora Project.  Voor zover ik weet spelen ze sinds 2009 niet meer live. Wat overigens erg jammer is.

De heren werden onthaald als helden. Er kwam nog net geen engelenkoor met duivelse trommels en een stevig blaasorkest.

De band begon meteen (na het ontvangen van groot applaus) met het spelen van hun nieuwe album: “Selling the aggression” .  Man, wat een awesome optreden waar aan alles gedacht blijkt te zijn. Zelfs een videoscreen waar men verschillende video’s liet zien. Deze “videopresentatie” paste erg goed bij de muziek en performance. Normaal stoor ik mij aan dit soort dingen maar hier totaal niet. Pluspunten voor de band. Hoop ze snel weer eens op het podium te zien.

Het album van The Aurora Project klinkt lekker ruig. Veel afwisseling in de nummers en lekker vlot. Mijn advies voor alle proggers. KOOP DEZE PLAAT! Zal je niet tegenvallen.

Oh en of je de band even wil helpen naar de top 10  van progwereld (klikken).

Geschreven door: ... Vink

Geen commentaar

Laat een antwoord achter