Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Volledig programma en info Koninginnedag Schuitfestival

koninginnedag 30 april 2013
tussen 12.00-18.00 spelen Fresku, Mozes And The Firstborn, Palio SuperSpeed Donkey en Antwerp Gipsy-Ska Orkestra bij de schuit in de dwarsstraat [gratis festival]


12.15-13.15 nederhopper Fresku
opent het festival. deze rasentertainer was 1 van de hoogtepunten van lowlands 2012 en noorderslag 2013.

Met zijn single ‘Twijfel’ (2009) sleepte hij meerdere prijzen in de wacht, onder andere de State Award voor beste single. in 2012 nam hij nog enkele prijzen mee naar huis: de State Award voor beste album én die voor beste artiest. Hiervoor moest hij opboksen tegen grote namen zoals Gers Pardoel, Kraantje Pappie, Faberyayo en Mr. Polska, maar Fresku herinnerde hen er nog eens aan hoe stof smaakte en vertrok met de prijzen naar huis. Op zijn tweede album ‘Maskerade’ verlegt hij zijn focus naar het vertellen van verhalen. Hiervoor werkt hij ook zo weinig mogelijk samen met collega rappers, maar kiest hij vooral voor artiesten uit andere genres, het was dan ook dit album dat verkozen werd tot het beste van 2012.

14.05-14.50 Mozes And The Firstborn
is een viermans formatie die afgelopen jaar als een raket omhoog schoot. Ze speelde afgelopen Januari op Noorderslag en je kent ze misschien van hun 3FM hit ‘I Got Skills’. Met die hit op zak scoorden ze vorig jaar een platencontract bij Top Notch. Garagerock met een psychedelisch randje en invloeden van jaren zestigbands als The Rolling Stones en Nuggets, maar ook hedendaagse acts als The Strokes, Ty Segall en Black Lips.

15.30-16.15 Palio SuperSpeed Donkey
Luister vijf minuten naar Palio SuperSpeed Donkey en je ontkomt er niet aan te zeggen: alsof de jonge Arctic Monkeys aan een tweede jeugd zijn begonnen. Verschil is dat deze jongens uit Nederland komen en een gemiddelde leeftijd van nog geen vijftien jaar hebben. Toen I Bet You Look Good On The Dansfloor uitkwam waren zij 8 jaar. Maar echt; Deze jonge gasten laten zich echter net zo lief inspireren door heldenbands als Pixies en Pavement. Over ‘je klassiekers kennen’ gesproken. Live nog strakker dan een De Waard-tent met windkracht 9.

17.00-18.00 Antwerp Gipsy-Ska Orkestra
Hoe valt te verklaren dat Antwerp Gipsy-Ska Orkestra in heel Europa, van het zuiden tot de Balkan, een spoor van verschroeide podia, verwonderde puristen en murw gedanste menigtes trekt? Omdat deze ex-illegale globetrotters hun clash van brandend passionele gipsy en gezwinde ska pimpen met trashy blazers en vette beats, misschien? Van hun tweede cd I Lumia Mo Kher – Servisch Romani voor: De Wereld Is Mijn Huis – spat de energie, ambitie en goesting. Zo origineel en wervelend klonk gipsy-ska nog nooit!

check www.deschuit.nl voor het actuele tijdschema en evt wijzigingen. doe de tv uit en zorg dat je om 12u vooraan staat.

http://www.youtube.com/watch?v=t-aVkV6hGuU
http://www.youtube.com/watch?v=2-e6-LiGmps

http://www.youtube.com/watch?v=CfhMdBez4b4

http://www.youtube.com/watch?v=QOIXGxe74eY

http://www.youtube.com/watch?v=s4fAzRUAqsk&feature=share&list=PLBCA16D8D571692F4

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter