Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Werfpop weer een groot succes!

Werfpop overviewOp zondag 14 juli barstte voor de 11e maal Werfpop in de Leidse Hout bijna uit zijn voegen. Dankzij het prachtige weer en het zeer diverse programma trokken 30.000 mensen naar Werfpop om dit mee te mogen maken.

Vroege drukte
Om 13.00 uur ging het festivalterrein van Werfpop open om direct vele bezoekers te verwelkomen. Terwijl Los Jalapeños op de Mainstage het spits afbeten, bracht Re:Freshed Orchestra funky soul en hiphop naar de LVC/deNobel Stage. Gedurende de dag begon de zon steeds feller te schijnen en zodoende schitterde Splendid weliswaar nog meer dan gewoon.


Uitgebreide randprogrammering
Na vorig jaar gekozen te hebben voor twee losse podia, kwamen daar dit jaar ook de Werfpop Colleges bij in de Universitent. In een tent die zich bevond tussen Mainstage en LVC/deNobel Stage kon men zich laten doceren door diverse doctorandussen. Ook de skateramp van ProSkaters, Voetstuk Teevee door Merijn Tinga en de foto-expositie van Wouter Keuris trokken vele blije festivalbezoekers.

Naast een uitgebreid randprogramma was er dit jaar ook voor het eerst een uitgebreide ‘Werfpop-markt’. Hier stonden onder andere de Mixed Up Pop-Up Store, die al een aantal maal eerder in Leiden zich ontpopte tot unieke kunstmarkt.|

Na de middag ontstond bij de LVC/deNobel Stage een heuse dance area, met de drum’n’bass en dubstep van Black Sun Empire en Lifecycle x Flash Oddysee.

Headliners in topconditie
De headliners van de dag sloten, zoals gebruikelijk, de Werfpop Mainstage af. Hiervoor waren uit de Verenigde Staten de heren van Suicidal Tendencies afgereisd en uit België de elektrorockers van Goose. Suicidal Tendencies zorgde ervoor dat voor bijna 100 mannen en vrouwen een droom uitkwam: ze mochten het podium op tijdens het afsluitende nummer. Na de show van Suicidal Tendencies betraden de Vlamingen van Goose het podium, en in de schemering van zondag 14 juli kwam hun lichtshow perfect uit de verf.

Dankzij de geweldige en diverse line-up, en het mooie weer, kwamen er een record aantal bezoekers naar Werfpop 2013.

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter