Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Destructive Penguins wint tweede voorronde GPVDB

Screech

Screech

ROELOFARENDSVEEN – Vier goede bands en slechts twee plaatsen voor de volgende ronde, het was zaterdag 12 oktober ongemeen spannend bij de tweede voorronde van de Grote Prijs van de Bollenstreek in Splotsz. Een voorronde met hobbels op de weg, want twee van de deelnemende artiesten lieten in de week voor het optreden verstek gaan. Uiteindelijk stonden Raincheck, The Royal Spuds, Destructive Penguins en Screech op het podium. Winnaar van de avond werd Destructive Penguins.

In eerste instantie zouden Coral Springs en Higgs Foton deze avond spelen, maar eerstgenoemde kampte met een zieke frontvrouw en laatstgenoemde met vervoersproblemen. Coral Springs werd vervangen door Raincheck, maar Higgs Foton meldde zich helaas pas zo laat af dat vervanging niet meer mogelijk was. Dus stonden er vier in plaats van vijf acts op het podium.

Het was aan Raincheck om deze avond de aftrap te doen voor een redelijk gevuld Splotsz. De band speelt lekker in het gehoor liggende energieke rock, voorzien van donkere vrouwelijke vocalen. De band had duidelijk over haar composities nagedacht, maar de jury oordeelde wel dat er meer originaliteit in de composities mag komen. Voor een band die kort tevoren had gekregen dat ze moest optreden toch geen slechte positie.

The Royal Spuds zorgde met hun vrolijke folk punk voor een kleine feestje op de gure herfstavond. Met een natuurlijk enthousiasme werden met instrumenten als banjo, accordeon, aangevuld met elektrische gitaren, vrolijke traditioneel aandoende nummers neergezet, die vaak van grappige oneliners waren voorzien. Hoewel de band hoge ogen in de folkwereld gooit, oordeelde de jury dat de band het traditionele binnen de band nog wat meer mag benutten.

Destructive Penguins bestaat nog niet heel lang, maar zet live ijzersterke nummers neer. Soul en funk worden met diverse andere stijlen verweven en dat levert een uitzonderlijk geheel op, dat ook de jury van de GPvdB kon bekoren. Toch was er wel een klein puntje van kritiek. Individueel zijn de muzikanten van de Penguins erg sterk, maar het mag iets meer tot een geheel gebracht worden.

Screech is geen onbekende in de muziekscène van de Bollenstreek, want de heren maken al heel wat jaren aanstekelijke punkrock met lichte metalinvloeden. De podiumpresentatie was energiek en met een leadgitarist als die van Screech kan een band voor de dag komen. Helaas heeft de band na tien jaar nog steeds wat moeite met de juiste timing.

De jury maakte even na middernacht de winnaar van de tweede voorronde van de GPvdB bekend: Destructive Penguins. Zij strijden zaterdag 21 december in het Voorhoutse Ex-Voto om een prijs die er mag zijn. De winnaar van de Grote Prijs van de Bollenstreek 2013 gaat naar huis met een cd-opname (drie nummers) bij de V-KING STUDIOS in Lisse, een instore optreden bij muziekwinkel Velvet in Leiden, live-opname van het finale-optreden door M-Recordings en een videoclip door Stillman Graphics.

Screech kreeg deze avond de meeste stemmen van het publiek en gaat door naar de halve finale die zaterdag 7 december in het Hillegomse Solution gehouden wordt.

Voor meer informatie, foto’s en live-opnames van de deelnemers van de avond: www.gpvdb.com.

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter