Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Artiesten SKA Oud en Nieuw in The Spotlight: Estaloca & Mystica

estalocamysticaVan 01:15 tot 02:45 wordt het dak van de Alpha geblazen door twee oude bekenden, Roy van Schie (Estaloca) en Nadine van der Plas (Mystica). De sets van beide DJ’s staan altijd bol van energie. Tijdens het SKA Oud en Nieuw Festival laten zij een arsenaal aan melodieuze Hardstyle bommen op het publiek los!

Check hier de teaser mix:

Hierna het interview:

Artiestennaam: Estaloca & Mystica
Website: www.djmystica.nl
Facebook: www.facebook.com/mysticadj
Soundcloud: www.soundcloud.com/djmystica

1. Wie ben je, hoe oud ben je en waar kom je vandaan?
R: Roy van Schie, 28 jaar oud en afkomstig uit Katwijk aan Zee
N: Nadine van der Plas, 18 jaar oud, afkomstig uit Katwijk aan Zee

2. Hoelang ben je actief als dj?
R: Ik ben nu al 14 jaar actief als dj, waarvan 3 jaar als professioneel artiest in een duo onder de naam Beat Providers. Sinds 2011 draai ik weer solo onder de naam ‘Estaloca’.
N: Ik ben inmiddels 4 jaar actief als dj. Nog steeds met veel plezier. De eerste 3 jaar draaide ik solo en nu sinds een jaar vaak samen met Roy.

3. Welke stijl(en) draai je?
R: Ik heb in de afgelopen jaren van alles gedraaid, van techno tot hardcore. Tegenwoordig draai ik voornamelijk Hardstyle, maar ik sta in principe ook open voor allerlei andere stromingen binnen de elektronische muziek. Tegenwoordig draai en produceer ik dat waar ik op dat moment zin in heb. Hardstyle heeft nog steeds wel mijn voorkeur.

N: Mijn hart ligt bij de hardere stijlen. Dus vooral hardstyle, hardcore maar ook dirty house. Als dj draai ik alleen hardstyle en voor de fun soms dirty house.

4. In welke tent sta je met Oud en Nieuw en heb je weleens vaker in zo’n grote tent gestaan? Zo ja, waar? En waar het je nog meer gedraaid?
R: Ik sta dit jaar samen met Mystica in de Alpha tent. In mijn professionele dj periode heb ik op diverse grote festivals mogen optreden, zoals o.a. Defqon.1, Q-Base, X-Qlusive, In Qontrol en in de Amsterdam Arena tijdens de Q-Dance Feestfabriek!

N: Ik sta samen met Estaloca in de Alpha. Waar ik zelf voor de derde keer op rij zal staan. Verder heb ik op feestjes gedraaid in bijvoorbeeld Den Haag, Roosendaal, Noordwijk en deed ik vorig jaar mee aan een dj contest in Purmerend waar ik als vijfde ben geëindigd van de 90 deelnemers. Afgelopen zomer stonden we nog samen op Hurricane Outdoor tussen vele grote namen. En nu maken we ons klaar voor SKA Oud & Nieuw!

5. Heb je een voorbeeld figuur/idool? En wie is je favoriete dj/producer?
R: Voor mij is Brennan Heart al heel lang een groot voorbeeld als dj en producer. Na het zien van zijn onlangs verschenen documentaire ‘Evolution Of Style’ is die bewondering alleen maar gegroeid. Mijn favoriete nieuwe opkomende dj/producer is Atmozfears!

N: Ik sluit me volledig aan bij Roy z’n verhaal. Brennan Heart is met zijn producties en de verhalen achter zijn muziek echt een voorbeeld voor mij. Daarnaast heb ik persoonlijk ook veel bewondering voor Frontliner en zijn eigenzinnige manier van hardstyle.

6. Met wie zou je samen willen werken?
R: Het lijkt mij dus te gek om een keer samen te mogen werken met Brennan Heart. Hij zit achter zoveel meer projecten dan de meeste mensen weten. Echt een geniale producer!

N: Het zou geweldig zijn als ik een keer met Frontliner zou mogen samen werken. Zijn producties zijn lekker eigenzinnig met een duister randje en ik hou daarvan.

7. Wat verwacht je van het publiek?
R: Het publiek gaat natuurlijk helemaal los!
N: Wanneer wij er staan word de tent afgebroken!!

8. Wat kunnen we van jullie verwachten?
R+N: Onze sets staan sowieso altijd bol van de energie! We gaan samen een arsenaal aan melodieuze Hardstyle bommen op het publiek loslaten! Daarnaast gaan we zelf ook altijd helemaal los on stage! We zijn ook allebei niet te beroerd om de microfoon te pakken om het publiek nog gekker te maken!

9. Wat staat er naast SKA oud en nieuw nog meer voor je in het nieuwe jaar op het programma?
R: Qua optredens is er voor mij in 2014 nog niet zoveel bekend. Koningsdag in Scum staat sowieso weer op het programma! Verder ben ik nu weer meer bezig in de studio. Ik werk momenteel aan meerdere projecten, zowel Hardstyle dingetjes als ook andere muziekstijlen. Verder mix ik wekelijks samen met Mystica een Hardstyle mix voor RTV Katwijk. Die mixen zijn iedere vrijdagnacht tussen 01:00 en 01:30 te beluisteren tijdens ‘het Nachtcircus’.

N: In 2014 is voor mij ook nog weinig bekend. Ik denk er wel aan om weer aan verschillende dj contests mee te gaan doen. Wel kan ik zeggen dat ik we samen nog een track gaan maken. Zodra dat klaar is kunnen jullie dat volgen op facebook. Natuurlijk ook wekelijks nog de mix bij RTV Katwijk. Verder heb ik afgelopen zomer een TASK dj workshop gegeven voor meiden. Misschien dat we daar aankomend jaar weer iets mee gaan doen. Ik ben zelf in ieder geval heel benieuwd wat 2014 mij en ons gaat brengen!

10. Wat is je perfecte openingsplaat?
R: Lijkt me wijs om dat nu nog niet te verklappen 😉 We zijn in ieder geval van plan om gelijk goed binnen te komen met een enorme klapper!
N: Suprise!

11. Waarom deze plaat?
R: Daarom 🙂
N: Omdat het dak er af zal gaan!

12. Welke platen mogen absoluut niet missen in je set/tracklist?
R: Wat mij betreft sowieso een aantal tracks van o.a. Atmozfears en Omegatypez. Verder maakt het mij niet zoveel uit, zolang het maar energieke en explosieve tracks zijn! (als ik tracks ga uitzoeken voor een set, luister ik het liefst zonder de namen van de artiesten te zien. Als een track goed is en klinkt, dan maakt het niet uit wie ‘m gemaakt heeft!)

N: Ik kies vooral voor melodieuze klappers met een ruw randje. Veel nieuwe tracks maar vooral ook de wat oudere klappers die het gewoon nog steeds doen!!

13. Welke plaat draai je vooral NIET!?
R: Tracks van Dj Thera (ben gewoon niet zo’n fan van zijn stijl)
N: Hetzelfde als Roy eigenlijk… Geen tracks van bijvoorbeeld Thera of Theracords label. Sommige mensen zullen het vast goed vinden, maar zelf heb ik er echt helemaal niks mee.

14. Wat is het coolste/mafste/raarste/meest merkwaardige dat je tot nu toe als dj hebt meegemaakt?
R: Op zaterdag aan het einde van de middag naar Oostenrijk vliegen voor een boeking en dan de volgende ochtend om half 12 alweer thuis aan de koffie zitten 🙂

N: Vorige jaar met oud&nieuw toen we samen in de Alpha stonden. Dat ik de microfoon pakte en zeker de helft van onze set alleen maar op de dj booth heb gestaan voor een overvolle zaal. En uiteraard op m’n sokken. Heel gek, maar ik heb een tik dat ik vaak m’n schoenen uit doe tijdens het draaien haha!

15. Heb je al last van en/of lol met groupies? Of is dat niet aan jou besteedt?
R: Gelukkig valt dat tegenwoordig wel mee 😉

N: Nee valt eigenlijk reuze mee. Veel mensen in Katwijk kennen me wel en heb wel veel likers op m’n facebook pagina. Maar geen bizarre groupies!

16. Kijk je weleens op Kattuk.nl?
R: Staat op het beginscherm van mijn iPhone als web based app  🙂 Regelmatig dus!
N: Ik kijk regelmatig op kattuk.nl! wanneer er weer een leuk stukje op staat check ik het altijd wel even.

17. Wat wil je nog kwijt aan de lezers van Kattuk.nl?
R: Kom allemaal naar het SKA Oud&Nieuw festival, we maken er met z’n allen weer een giga feest van!
N: Gewoon allemaal naar SKA Oud&Nieuw komen en met z’n allen het nieuwe jaar in knallen! Kan niet beter!

 

Geschreven door: Arno

Geen commentaar

Laat een antwoord achter