Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

CD recensie: First Strike van The Impaler

300x300

In de koude winter van 2001, kwamen een aantal vrienden te samen om de muziek te maken waar ze zo van hielden, Thrash Metal. Met Drummer Jens en Rens en Pier op de gitaar, Arnold op de bas en Leen op de vocals. The Impaler was geboren. Ze waren actief in de rijke muziek scene van het vissersdorpje Katwijk en omstreken.

Gedurende het bestaan over het aantal jaren heeft zoals elke band wel heeft gehad een line up change plaatsgevonden,Jan nam de bass over en ze werden samengebracht met ‘’The mother of all evil’ Miranda ze waren helemaal terug. Met de diepe growls gaven ze een compleet andere dimensie aan het geluid dat ze al hadden, ze waren klaar om hun muziek naar de buitenwereld te brengen. De old school thrash metal band The impaler liet zich beïnvloeden door verschillende genres onder andere Death metal en Black metal, beïnvloed door de legendes zoals onder andere Kreator en Carcass, zijn ze vastberaden om je oren te laten bloeden, de volgende mijlpaal van deze ijzersterke band is de release van hun album ‘First Strike’ opgenomen in bij Pitch Note Studios, hou je vast om weggeblazen te worden.

Wat een album is First strike toch, en wat een oog voor de fijne staaltjes in het vak. Zonder er veel meer over te zeggen staat dit album toch echt in mijn top 10.

The Impaler is een band die je als metalfan echt niet mag missen. Op hun album First Strike staan een aantal onvervalste thrash metal-klassiekers. Dat The Impaler de kwaliteit van het album op het podium goed kan overbrengen, werd onder meer duidelijk in Scum. Oordoppen aangeraden.

Links

Door: Robin

Wil jij ook een recensie van je band op Kattuk.nl?
Dat kan! we zoeken CD’s, EP’s en demo’s  om te recenseren!  Kattuk.nl vraagt bands hun muziek beschikbaar te stellen aan ons zodat wij er snel en concreet een recensie van kunnen schrijven.

CD’s kunnen ingeleverd worden bij de redactie van Kattuk.nl in Huzie Callao. Je kunt ze daar achterlaten met een briefje dat jij wilt dat jouw muziek word gerecenseerd. Ook is het mogelijk om het op te sturen naar het volgende emailadres: info@kattuk.nl. Stuur dan ook gelijk een bandbio, links naar je site en een goede foto mee!

 

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter