Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

The Legs winnaar Finale Grote Prijs van de Bollenstreek in Ex-Voto

GPVDB-JMesman-the legs-5614De tweede prijs voor The Destructive Penguins en de derde prijs voor Noisette

Ex-Voto was zaterdag 21 december gastheer voor de  finale van de Grote Prijs van de Bollenstreek. De finalisten die voor een zaal met meer dan 250 man publiek om de hoofdprijs streden waren 12:04, Noisette, Lukewarm Ocean, Van Leer, The Destructive Penguins, The Legs en Art of Almost. Na een uiterst spannende avond was de jury het er unaniem over eens dat er maar een band met de hoofdprijs naar huis kon gaan. De jonge honden van The Legs maakten zo’n indruk dat zij de wisselbeker in ontvangst mochten nemen.

De afgelopen maanden streden 25 bands op vijf locaties om een plek in de finale. Bij iedere voorronde was er een winnaar die door een professionele jury gekozen werd en een publiekswinnaar. Uit de halve finale die 7 december gehouden werd, kwamen onverwachts twee bands als winnaar uit de bus, zodat er voor het eerst in de geschiedenis van de Grote Prijs zeven bands in de finale stonden.

Bij alle bands was meer dan duidelijk waarom ze in de finale op het podium stonden. Hoewel de muziek zeer divers was en van Nederrock tot opzwepende hiphop crossover liep, werd door alle acts uiterst strak gespeeld op een muzikaal hoog niveau. Het leek er dan ook op dat de jury een moeilijke tak te wachten stond. Die vond echter een band boven de rest uitsteken. De drie jonge honden van The Legs mogen pas net auto rijden, maar grijpen muzikaal terug naar jaren ’60 en ’70. Echter met een uiterst modern sausje en technisch op hoogstaand niveau. Hoewel de jury nog wel een kleine tip had voor de band, probeer meer echt te zingen, was het drietal het er unaniem mee eens dat The Legs de terechte winnaar van de Grote Prijs was.

The Legs gaat naar huis met een band die er mag zijn. die er mag zijn. Ze krijgen een cd-opname (drie nummers) bij de V-KING STUDIOS in Lisse, een instore optreden bij muziekwinkel Velvet in Leiden, live-opnames van het finale-optreden door M-Recordings en een videoclip die geproduceerd wordt door door Stillman Graphics.  En natuurlijk was er nog de grote wisselbeker die door de leden van The Legs gelijk met champagne gevuld werd.

De tweede prijs was voor The Destructive Penguins en de derde prijs voor Noisette. Opvallend was dat ook deze band uiterst jonge leden heeft. Het lijkt erop dat er weer hoop is voor de toekomst van livemuziek in de Bollenstreek. Al extra prijs werd er nog de V-KING aanmoedigingsaward weggegeven. Deze ging naar singer/songwriter Elisa Talita, die in de gelijknamige studio een nummer mag opnemen en afmixen.

De organisatie van de Grote Prijs van de Bollenstreek keek aan het eind van de avond terug op een paar uiterst geslaagde avonden en heeft nu al zin in de editie van volgend jaar. Voor meer informatie: www.gpvdb.com

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter