Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Stik in een Bounty fest, een geslaagd feestje!

 

10011242_10203132997636637_1381369966_n

Op zaterdag 22 maart vond het nieuwe ‘festival’ Stik in een Bounty fest plaats in Sub071 te Leiden.  Hier een verslag van de avond. 

Dit ‘festival’ wordt georganiseerd door de heren van de 2/3e Katwijkse band RxJxCx. Deze band organiseerde al eerder Metalpunk mania in Scum Katwijk. Nu was het dus tijd voor wat nieuws en de Sub071 in Leiden was zo vrij om de heren een plek te geven. Dit was met erg veel succes. Nu is de Sub071 niet erg groot maar het was al vroeg gezellig druk.

Om kwart over 8 was het aan de nieuwe Katwijkse band TFE (staat voor: The Filthy Ewoks) om het spits af te bijten. TFE speelt punk met invloeden die lopen van Jimi Hendrix tot Spazz.  Dit was hun eerste optreden en de band viel in de smaak. De band speelde zo’n 20 minuten en ik vond het te kort dus ik hoop snel op meer!

Na TFE was het tijd voor Hammered. Deze Brabantse party thrashers spelen punk/thrash over bier en hoe heerlijk het is om een viezerik te zijn. Het was een geweldige performance en de zanger zag er weer beeldschoon uit. Dit is al een reden om die lui te boeken.

Hammered speelde ongeveer 25 minuten en na hun kwam er een nieuwe Leidse band genaamd Meadows. De band speelt ‘poldercore‘. Ik vatte hun poldercore op als metalcore met meer dan enkel open akkoorden en standaard gezeik van tough guys shit. Dit was een aangename verrassing dus. Hoop dat de heren snel iets uitbrengen!!

Toen was het ineens tijd voor de beste act van de avond. Namelijk: Nihilatör! Het lukt je niet echt om deze Duitse heren te plaatsen in een muziekgenre hokje. Laten we zeggen dat ze elementen van punk en black metal goed mixen. De show van de heren was vrij intens op te vatten en was erg aandachttrekkend. Kon mijn ogen er niet vanaf houden.  Erg gave show en muziek dus.
Echter vonden de heren van de bands KAF en Team Wasted dat zij ook wel een lied of vier mochten spelen dus de heren speelden zo’n nummer of 5 over drank drugs en andere meuk. Was erg grappig!

Na Nhiliatör was het tijd voor de Vlaamse satanic speed metal gasten van Witch Trail. Deze mannen bestaan al zo’n jaar of 2 en spelen een erg goede, strakke set eigen nummers met een aantal covers. Helaas was er voor deze bandmaar een handvol publiek en dat vond ik toch erg jammer. Aangezien de heren me altijd omver weten te blazen met hun golf van geluid. Zeer spoedig zal hun 2e release uitkomen en wederom ben ik erg benieuwd naar hoe het zal klinken!

Toen was het tijd voor Stabbing Device. Stabbing Device speelt kort, snel en luide hardcore punk met Bas Rutten als grootste invloed en waren tevens de afsluiter van de erg gezellige avond en zelf speel ik  basgitaar in deze band. Ik vind het een beetje gek om mezelf en mijn band te recenseren / reviewen. Dus ik moet het doen met mijn eigen mening en dat van anderen wat immers positief was en vond zelf dat we goed speelden :).

Kortom was het een erg gezellige avond vol met leuke bandjes en gezellige mensen. Ennnn wegens het succes van afgelopen editie komt er dit jaar nog een 2e editie! Dus let vooral op.

En onthoud dat El Guapo van dansen houdt! 

Groeten,

 

Vink

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter