Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Wellantcollege ‘Get’s Lucky’ tijdens muziekdagen

Vorige week waren de muziekdagen Rythm & Rap op het Wellantcollege en in The Box Studio’s. Een kleine honderd leerlingen werden twee dagen ondergedompeld in de wereld van zang en muziek. Rythm & Rap is een muziekproject uitgevoerd door leerlingen van het Wellantcollege in samenwerking met het lokale culturele veld.

Samen met Wellantcollege docenten, de muziekschool, Harmonie Katwijk, The Box Studios, vrijwilligers en de combinatiefunctionarissen cultuur van Welzijnskwartier hebben de leerlingen afgelopen week een unieke CD opgenomen. Dit jaar werd er gewerkt met ‘Get Lucky’ van Daft Punk.

‘Get Lucky’ was met zijn funky sound en dikke discoflow dé hit van 2013. De leerlingen hebben met verschillende muzikale vormen kennisgemaakt. Zo was er een workshop ritme op Jembé, zijn er teksten geschreven die ze zelf mochten begeleiden op gitaar, keyboard, bas, drum en Jembé en zelfs een workshop Garageband voor muziekmaken op de iPad. Maar het hoogtepunt was de opname van zang en muziek in The Box, een echte professionele studio. Het muziekproject is speciaal zo ontwikkeld dat het overdrachtelijk is voor het gehele Voortgezet Onderwijs.

The Box
In The Box Studio’s kregen de leerlingen onder andere les over de gevolgen van het illegaal downloaden van muziek en waande ze zich een rockstar tijdens de fotoshoot. Ook maakten de leerlingen kennis met Harmonie Katwijk en mochten ze diverse blaasinstrumenten zelf uitproberen. Geluidstechnicus Rob Könst van The Box Studio’s gaat aan de slag om van alle los opgenomen tracks complete songs te maken. Het muziekproject komt voort uit het project combinatiefuncties van de gemeente Katwijk en heeft o.a. als doel het bevorderen van actieve cultuurparticipatie in samenwerking met lokale culturele instellingen.

Written By: Arno

No Comments

Leave a Reply