Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Nerd rapper SX: timmert hard aan de weg!

Rapper SX, ook wel bekend als Mick van der Spek (en als nerd door zijn roze zonnebril), is een 16-jarige rapper uit Katwijk aan Zee. Hij begon in 2011 met het schrijven van zijn eigen teksten. Hij heeft de uitstraling van Gers Pardoel en zijn rapstijl lijkt op Kraantje Pappie/JosBros. Maar is waarschijnlijk nog op zoek naar zijn eigen stijl. Hij heeft al meerdere keren in Katwijk en omstreken opgetreden, onder andere op het Veld van de Verbeelding, in het voorprogramma van Kraantje Pappie in Scum en op ’s Heerenloolands.

Op zijn Youtube kanaal en Soundcloud staan veel van zijn tracks online. Dit zijn nummers met verschillende rapstijlen, interessant om naar te luisteren. Zijn nummer ‘The Last Days Of Summer’, dat hij samen met de Italiaanse rapper Zesku heeft gemaakt, vind ik het beste. De beat is heel relaxt en Zesku maakt het nummer goed af.

Rapper SX is redelijk bekend onder de jongeren in Katwijk, vanwege zijn tracks, optredens, zijn interview op deze site en interview bij Krush Radio. Hij kan snel rappen met een goede flow. Zijn teksten zijn vaak simpel, maar door de manier van overbrengen en zijn flow komt het vaak goed over.  Er zit niet veel diepgang in zijn nummers, maar ze zijn wel leuk om naar te luisteren. Hij kan serieuze teksten schrijven, alleen zijn serieuze nummers staan nog niet online. Zijn nummer die hij gebruikte voor ‘The Next MC’ was een goed serieus nummer, alleen ook die staat niet op zijn Youtube kanaal.

Verder is het een energieke rapper, die weet hoe hij moet optreden en goed hoorbaar is als hij optreedt.

Hij gebruikt verschillende stijlen om zo een eigen stijl te creëren. SX is een rapper om in de gaten te houden. Begin maart komt hij ook met zijn nieuwe track ’Grapje’. Hij is nu hard aan het werk met zijn muziek en zal dit jaar nog meerdere nummers maken.

Check hier zijn Youtube kanaal en hieronder zijn Soundcloud voor zijn nummers.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/users/17666152″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Door: Jeff

Written By: Arno

No Comments

Leave a Reply