Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Limes praktijkonderwijs rockt tijdens muziekdagen

Vorige week waren de muziekdagen Rythm & Rap bij Limes praktijkonderwijs en in The Box Studio’s. Een kleine vijftig leerlingen werden twee dagen ondergedompeld in de wereld van zang en muziek. Rythm & Rap is een muziekproject uitgevoerd door Welzijnskwartier en muziekschool Katwijk in samenwerking met het lokale culturele veld.

Samen met docenten van de muziekschool, Limes, Harmonie Katwijk, The Box Studios, vrijwilligers en de combinatiefunctionarissen cultuur van Welzijnskwartier hebben de leerlingen afgelopen week een unieke CD opgenomen. Dit jaar werd er gewerkt met ‘Get Lucky’ van Daft Punk. ‘Get Lucky’ was met zijn funky sound en dikke discoflow dé hit van 2013.

De leerlingen hebben met verschillende muzikale vormen kennisgemaakt. Zo was er een workshop ritme op een zelfgemaakte Cajon, zijn er teksten geschreven die ze zelf mochten begeleiden op gitaar, keyboard, bas, drum en zelfs een workshop Garageband voor muziekmaken op de iPad.

Maar het hoogtepunt was de opname van zang en muziek in The Box, een echte professionele studio. Hier kregen de leerlingen onder andere les over de gevolgen van het illegaal downloaden van muziek en waande ze zich een rockstar tijdens de fotoshoot.

Ook maakten de leerlingen kennis met Harmonie Katwijk en mochten ze diverse blaasinstrumenten zelf uitproberen. Hier werd door de Limes leerlingen goed gebruik van gemaakt. Geluidstechnicus Rob Könst van The Box Studio’s gaat aan de slag om van alle los opgenomen tracks complete songs te maken. H

et muziekproject komt voort uit het project combinatiefuncties van de gemeente Katwijk en heeft o.a. als doel het bevorderen van actieve cultuurparticipatie in samenwerking met lokale culturele instellingen.

Het muziekproject is speciaal zo ontwikkeld dat het overdrachtelijk is voor het gehele Voortgezet Onderwijs.

 

Written By: Peter Minnee

No Comments

Leave a Reply