Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

De Schuit leeft! Inzet Traumahelikopter net op tijd.

Ja sorry…LAME..I KNOW…MAJA…Dat krijg je met zo’n bandnaam…. De grappig bedoelde opmerkingen vliegen je om de oren. 

GOED. Afgelopen zaterdagavond eindelijk weer ouwerwets leuke nieuwe bandjes checken in ‘t Skuitje.

In het voorprogramma de Amsterdamse GrungePunkband White Slice en de Leidse Stonerrockers Snowburner. Als headliner de Groningse garageband Traumahelikopter, bekend van radio  en tv

Sterk affiche, mooie zaal, goed geluid, lekker bier…niets stond een muzikale topavond in de weg.

Alhoewel, dan moeten muziekliefhebbers De Schuit wel weer weten te vinden. Niet alleen is de tent een tijd dichtgeweest vanwege een ingrijpende verbouwing, er waren dezelfde avond ook nog eens acht bands op twee podia in Scum, coverbands in een aantal kroegen op steenworp afstand en als klap op de vuurpijl was er ook op podia in de regio meer dan genoeg te doen, bandjesgewijs dan.

Maar goed. Traumahelikopter is een redelijk bekende (3FM, Lowlands) naam. De Schuit heeft in de loop der jaren een solide reputatie opgebouwd als het om het boeken van nieuwe, hippe, op het punt van doorbreken staande/of net doorgebroken, bands gaat. Dat moet goed komen en de zaal stroomde al vrij snel gezellig vol.

White Slice
White Slice mocht de avond openen. De band typeert zichzelf als Grungepunkband en dat dekt de lading aardig. Hun muziek is wel ok, het optreden was wel ok, maar meer dan ok was het eigenlijk niet. Niet dat het slecht was ofzo. Het sterft alleen van de zichzelf grungepunk noemende bands. Om te overtuigen zal je toch echt meer moeten brengen dan op deze avond het geval was. Volgende keer beter.

Snowburner
Daarna was de beurt aan Snowburner. Een bluesy stonerband met de voormalig drummer van Daily Fire in de gelederen. Je weet wel….die tamelijk legendarische band die in de jaren 2000 zo’n beetje elke zaal, kroeg en kelder van Katwijk en omstreken onveilig maakte (ook wel bekend van die vette bandshirts met zilveren opdruk).

Terug naar Snowburner. Kort en krachtig…een ijzersterk optreden van een werkelijk retestrakke stonerband. Shit, wat kunnen die gasten spelen zeg. Stuk voor stuk ervaren topmuzikanten die met elkaar een dijk van een set in De Schuit dropte. Daar gaan we absoluut meer van horen. Ben je into QOTSA dan moet je deze band zeker een keer zien.

Dat kan al vrij snel BTW….gewoon weer in Katwijk. De boekers van PlugPop en Rock and Rollercoaster, beiden in Scum, gingen bijkans rollend over straat om deze band als eerste boeken. Goed om te zien dat de programmeurs van De Schuit er weer bovenop zitten en als eerste deze vette band in Katwijk hebben neergezet. Dusss: op 8 november zijn ze er weer en staan ze op Rock and Rollercoaster in Scum.

Traumahelikopter
Zaaltje gezellig vol….tijd voor de headliner Traumahelikopter. Drie man sterk, twee op gitaar en een drummer met een minimale drumkit. Geen basgitaar of bassdrum. Is niet nodig.

Gelijk vanaf het begin raggen ze er lekker op los. De band staat superrelaxed voor het podium tussen het heftig dansende publiek in te spelen een creëert zo een heerlijk ongedwongen sfeer.

Traumahelikopter ontpopt zich als een rauwe, energieke, kick-ass garagerockband. Af en toe tegen noise aan. Denk The Ramones maar dan met een psychedelische sixties keldersound. Alsof The Kinks bij hun geboorte in een vat pep zijn gevallen…of zoiets. Gewoon een supersterk optreden van een eigenzinnige rockband. Als ze er al niet zijn….dan komen ze er wel.

Anyway: Wij hebben de weg naar De Schuit weer gevonden en zullen vaker verslag doen van de concert- en feestavonden. Ben je niet geweest, heb je echt wat gemist.

De Schuit is terug.
En dat is GOED!

Ook een keer naar De Schuit?
Dat kan!
Zaterdag 13 september: Technodansjes doen op een ramvolle dansvloer bij Reset
Zaterdag 20 september: Feest der herkenning bij Queens of the 90-ies.
The Rudolfs doen 90-ies covers. Denk Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Pixies….dat werk.

Enne…waar zijn de foto’s dan?
Eehh…een beetje helemaal mislukt. De spiegelreflex was naar Scum en dees was helaas niet goed genoeg. 

Jij wel foto’s gemaakt die toonbaar zijn?
mail ze dan naar info@kattuk.nl! Zetten we t erbij.

Written By: Arno

No Comments

Leave a Reply