Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Jeff’s Urban Music News: De nieuwste albums, tracks, video’s en concert- en festivaltips

Zijn we weer met het Urban Music News van Jeff.

Dit keer het nieuws, de tips en de laatste tracks, albums en videoclips van augustus.

Met o.a.: de beef tussen Mocromaniac en F.I., Adje acht maanden de cel in, nieuwe videoclips van Sloddervosgang en Kraantje Pappie, SBMG live tijdens Encore en Timaya staat in the Sand tijdens Afrodance en nog veel meer…..

Nieuws
Er is heel veel commotie in de Nederlandse rapscene. F.I. de Ceo van Green Gang uit de Bijlmer bracht paar maanden terug een nieuwe track uit genaamd ‘Rappers Zijn Niet Net Als Mij’. In die track heeft hij het over een paar rappers als MocroManiac, Lexxxus en Badboy Taya. Hij zelf zegt dat het geen disstrack is. Sommige rappers die er in worden genoemd lieten het gaan maar rappers Badboy Taya en MocroManiac lieten ook van zich horen in interviews en Twitter.

In de track hoor je F.I. rappen ‘’Maar Mocro als je snitch ben je geen Maniac’’(Snitch is een verrader). MocroManiac pikte dit niet en ging los op Twitter, daarop zei die dat hij ging snitch is, beledigde hij Green Gang en meer rappers. F.I. bracht later de making off van ’Rappers Zijn Niet Net Als Mij’ waarin je ziet dat hij naast MocroManiac staat en Mocro toegeeft dat hij heeft gesnitched.

Paar dagen erna kwam er een exclusieve interview van Mocro waarin hij het hele verhaal vertelt en dat filmpje van F.I. knip en plakwerk is. Hij vertelt ook in de interview dat hij in 2009 gesnitched werd door iemand vanwege een schietpartij. Volgens de gene die had gesnitched was Mocro de schutter. Volgens Mocro was de straatcode verbroken, dus hij op zijn beurt snitche de jongen terug.

Op 18 augustus bracht F.I. de videoclip van ‘Rappers Zijn Niet Net Als Mij’ uit. In de clip zit weer een fragment waarop je ziet dat F.I. MocroManiac aanspreekt en dat F.I. niet alleen is terwijl ze dat hadden afgesproken dat ze beiden alleen zouden komen. In de clip zie je ook Hydro samen met F.I. de line‘’Maar Mocro als je snitch ben je geen maniac’’ rappen.

Hydro en MocroManiac zaten samen in een groep met, RQS, DJ Drivah en Dro Video genaamd HydroBoyz. RQS verliet de groep vorig jaar toen Hydro net een paar weken uit de cel kwam was en MocroManiac verliet de groep dit jaar omdat hij solo verder wou gaan en het niet meer met Hydro kon vinden. Bekend nummer van ze is Hindabuilding en hun 101barz studiosessies. Badboy Taya hoor je ook in een lange interview zijn verhaal vertellen want hij word ook ge-exposed in de track. Hier een link naar de filmpjes en meer…

Adje
Een van Nederlands populairste rappers Adje broer van Hef en Crooks moet 8 maanden de cel in. images
Adje wordt verdacht voor het invoeren en verhandelen van cocaïne en hij is daarvoor berecht.

Op 9 september moest hij zich gaan melden. Adje werd in 2008 in zijn moeders huis opgepakt. Hij moest toen een maand zitten. Dat was voor justitie niet genoeg en de justitie claimde dat ze genoeg bewijs hadden om hem 8 maanden de cel in te laten gaan.

Adje moest eigenlijk 1 augustus al vastzitten maar dat werd 10 augustus en 10 augustus werd 9 september. 9 september is ook de laatste uitsteldatum. Justitie deed dat vanwege het Encore Festival en het SVG mini album.

Sloddervosgang
Adje, Cho, Jowy Rosé en Blake zijn samen de SlodderVosGang. Op 31 augustus tijdens het Encore Festival brachten ze hun nieuwe SVG tape uit.

download Op de tape staan 8 tracks met gastoptredens van Kalibwoy en Frenna (SFB)

Keizer
Het was al een hele tijd ‘binnenkort’ maar nu is ‘binnenkort’ echt binnenkort: 17 september dropt Keizer zijn debuutalbum ‘Karma’. Op 3 september zal hij een nieuwe video releasen.

Wiz Khalifa
Wiz Khalifa’s ‘Blacc Hollywood’, is op nummer 1 binnengekomen in de Billboard 200.
Blacc Hollywood kwam uit op 19 augustus en verkocht 90.000 exemplaren in de eerste week.

Zijn eerdere albums zijn nog nooit op nummer 1 binnen gekomen. Op de albums staan nummers als ‘’We Dem Boyz’’, ‘’KK’’ en ‘’So High’’.

En met gastbijdrages van. , Ty Dolla $ign, Nas, Rick Ross, Snoop Dogg, Nicki Minaj en meer.

Broederliefde
Broederliefde heeft een nieuwe EP uitgebracht genaamd ‘Gevoelig Feestje’, eind juli brachten ze uit het niets ‘Labanta’ en zomertrack dat hetrtyuih-605x605 op dit moment goed doet . En op 29 augustus brachten ze hun EP uit.

Op hun EP staan nummers als, ‘Labanta’, ‘Se Se Se’ en ‘Shisha en Liqa’. Gastbijdrages zijn van Kraantje Pappie, Cho, Keizer en Laise.
Ze zijn ook sinds kort getekend bij Nederlands grootste hiphop label ‘Top Notch’.

 

Eminem
Eminem komt op 24 november met een nieuw album genaamd ‘Shady XV’. Het zal gaan om een dubbeldisc met op de ene schijf een verzameling van zijn greatest hits en op de andere een compilatie met nieuw werk van Eminem, Slaughterhouse, Yelawolf en meer.
Hier de album trailer

Ty Dolla $ign
Ty Dolla $ign en Rich Homie Quan gaan samen een mixtape uitbrengen. Erstaan tien nummers op en de mixtape gaat waarschijnlijk ‘Rich Homie Dolla $ign’ heten. Ze gaan samen werken met dj Drama. Na het project wilt Ty Dolla $ign een project beginnen met dj Mustard en YG.


Videoclips binnenland


Kraantje Pappie – Droom

‘Droom’ is alweer de vijfde video van Kraantje Pappie zijn album Crane II. De productie is afkomstig van Nightwatch.

Darryl – Luv my life
In de zomer van 2013 vertrok Darryl een week naar het vakantieadres van Ali B om daar nieuwe muziek te maken. In de Franse plaats ‘Cannes’ ontstond het nummer ‘Luv my life’. Een jaar later besloot Darryl om Ali opnieuw te storen tijdens zijn vakantie. Ditmaal om de videoclip op te nemen.

101Barz: studiosessie Keizer
Voordat Keizer zijn album uit gaat brengen dropt hij eerst een studiosessie bij 101Barz.

SLODDERVOSGANG – Zeg Me
Voordat Sloddervosgang hun mini album uitbracht, brachten ze eerst een videoclip uit genaamd ‘Zeg Me’. Op de track zijn Adje, Cho en Jowy Rose te horen.

Stepherd & Skinto – Van De Kaart (Rework)
Stepherd & Skinto hebben een van de tracks van hun ‘Mooiboyfissa EP’ in een nieuw jasje gestoken.

SBMG – Money en Gang en
20 september brengen de mannen van SBMG hun mixtape ‘Money en Gang en’ uit tijdens Encore in de Melkweg. De clip is geschoten door DroVideo in Suriname .

F.I. – Rappers Zijn Niet Net Als Mij
Tijdens zijn verlof bracht F.I. ‘Net Als Mij’. Nu hij op vrije voeten is er ook een videoclip bij gekomen.

Edgar Burgos (Trafassi) – Je Bent Nog Niet Gelukkig Met Een Mooie Vrouw ft. Keizer
Na een eerdere samenwerking met La Rouge, springt Keizer nu op een track met Edgar Burgos, zanger van een andere Surinaamse formatie, Trafassi. Het zomerse ‘Je Bent Nog Niet Gelukkig Met Een Mooie Vrouw’ is een remix van het originele nummer uit 1963 van Max Woiski jr. en is de eerste van drie remixes uit het Sranan Gowtu project, waarbij Surinaamse artiesten van toen en nu aan elkaar gekoppeld worden.

Donnie – Brakka van Balmain
Donnie dropte op zijn verjaardag zijn nieuwe videoclip ‘Brakka van Balmain’. Het is de eerste videoclip van zijn mixtape ‘Leipe van het Plein’,


Videoclips buitenland


Wiz Khalifa – Promises

Hierin laat Wiz Khalifa zijn zangkunsten horen en het is een ode aan zijn vrouw Amber Rose.

Ne-Yo – Money Can’t Buy ft. Jeezy
Zomertrack voor de dames.

Rae Sremmurd – No Flex Zone
Een van de grootste rap nummers van nu ‘No Flex Zone’ is zo groot geworden dat ze een betere clip ervoor hebben gemaakt. De eerste clip werd opgenomen SXSW.

Joey Bada$$ – Big Dusty
‘Big Dusty’ is de eerste single van Joey Bada$$ z’n debuutalbum ‘B4DA$$’

Chris Brown – New Flame ft. Usher & Rick Ross
Op 16 september komt Chris Brown zijn nieuwe album ‘X’ uit. Voor het nummer ‘New Flame’ wordt hij bijgestaan door Usher en Ricky Ross Rozay.


Audio binnenland


Boaz Van De Beatz – Warrior ft. Kalibwoy

‘Warrior’ met Kalibwoy is de tweede single van de EP die Boaz van de Beatz samen met het platenlabel Mad Decent binnenkort zal uitbrengen.

Jiggy Djé – Anthem
Jiggy Djé bedacht na zijn studie een business plan, uit dat plan kwam zijn label Noah’s Ark waar rappers Hef, Kraantje Pappie en meer zijn getekend. Vanuit die ervaring heeft hij dit nummer geschreven.

Doriano Kortstam – Feesten ft. MigiBoss
Doriano Kortsam werkt momenteel aan zijn mixtape en voor de eerste track van zijn mixtape vroeg hij de hulp van MigiBoss.

Ares – God In Frankrijk
Vanwege het Appelsap Festival bracht Ares een nieuwe track uit genaamd ‘God In Frankrijk’.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/161952190″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Vato Gonzalez & Lady Bee – We Be Like ft. Murda Turk
DJ’s Vato Gonzalez en Lady Bee zijn samen de studio in gedoken en zullen binnenkort samen een EP uitbrengen. Voor het eerste nummer hebben ze de hulp ingeroepen van Murda Turk

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/161975758″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

La Rouge & Darryl – A Mus Fu De Lobi
Na samenwerkingen met SBMG en Keizer brengt de Surinaamse band La Rouge weer een nieuwe nummer uit genaamd ‘A Mus Fu De Lobi’ dit keer samen met rapper Darryl.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/161638255″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]


Audio Buitenland


Beyoncé – Flawless (Remix) ft. Nicki Minaj

Voor de remix van het nummer ‘Flawless’ heeft Beyonce de hulp ingeroepen van Nicki Minaj

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/161470879″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Lil’ Wayne – Grindin’ ft. Drake
Lil’ Wayne en Drake werkten samen voor de tweede single van ‘The Carter V’. Het resultaat is ‘Grindin’.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/162315252″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

G-Unit – Ahhh Shit
Ahhh Shit! G-Unit is terug met een nieuwe track omtrent het drama dat zich afspeelt in Ferguson, Missouri waarbij een politieagent een ongewapende jongen van 18 jaar doodschoot.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/163708138″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

J. Cole – Be Free
Net als G-Unit bracht J.Cole een nummer uit voor de onschuldige jongen genaamd Michael Brown die werd vermoord in Ferguson door een politie agent. Hij laat in het nummer ook zijn mening over het incident horen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/163235131″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

The Game – Don’t Shoot ft. Rick Ross, 2 Chainz, Diddy, Fabolous, Wale & more
De gebeurtenissen in Ferguson, Missouri houden de gemoederen in Amerika bezig. The Game heeft als eerbetoon aan Mike Brown een aantal artiesten bij elkaar gekregen voor de track ‘Don’t Shoot’. Naast The Game hoor je Rick Ross, 2 Chainz, Diddy, Fabolous, Wale, DJ Khaled, Swizz Beatz, Yo Gotti, Curren$y, Problem, King Pharaoh en de zangers van TGT op de track.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165054901″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audio Push – Mary Jane ft. Mike L
Om te vieren dat de mannen van Audio Push 40.000 followers hebben bereikt op Twitter brachten ze een nieuwe nummer uit genaamd ‘Mary Jane’ met Mike L.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/164685841″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Lil Herb – Fight or Flight (Remix) ft. Common & Chance The Rapper
Nadat Common zijn jonge stadsgenoot Lil Herb had uitgenodigd voor een track op zijn laatste album ‘Nobody Smiling’ gebeurd het nu andersom. Op de remix van de track Fight or Flight staat er overigens nog een rapper die afkomstig is uit Chicago, namelijk Chance the Rapper.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165180523″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Feesten

Encore
Elke zaterdag is er in de Melkweg, Amsterdams grootste hiphop feest . In 2 zalen worden verschillende muziek gedraaid, in The Max wordt voornamelijk Hiphop en R&B gedraaid. In de Oude Zaal wordt meer Future R&B, UK Garage, Afro Deep and soulful house gedraaid.

Er zijn ook vaak optredens van Nationale en Internationale artiesten. Pusha T, August Alsina, Ace Hood en Tinashe stonder er allemaal en dat allemaal voor een betaalbare prijs!
20 september releast SBMG hun nieuwe mixtape ‘Money en Gang en’ entree is € 10,- met een gratis mixtape.

Birdhouse
Elke zondag is er in Club Air, Amsterdam een hiphop en R&B concept genaamd ‘Birdhouse’. Zo nu en dan nodigt Club Air een artiest om op te komen optreden.download (1)

We Are
Elke vrijdag is er in Club Vie, Rotterdam een hiphop en R&B concept genaamd ‘We Are’.
12 september treden Gio en Jayh op. Kaartjes zijn € 9,- en alleen aan deur verkrijgbaar.

Urban Elite
Elke tweede vrijdag van de maand is er in de Viproom, Rotterdam een urban avond. De eerst volgende editie is 12 september.

Urban Explicit
Urban Explicit is een maandelijks terugkerend concept in Club Envy, Zoetermeer.
Dancehall , Hiphop, R&B, Azonto, Bubbling, Trap, Moombahton & Kuduro .
De eerst volgende editie is 26 september

AFRO DANCE FT TIMAYA in the Sand, Amsterdam vrijdag 26 september
Afrikaanse muziek is op dit moment ‘Hotter than Ever’, als jij nog niet besmet was met dit Afro Virus’ dan ben je dat na vrijdag 26 september gegarandeerd wel 26 september is het namelijk tijd voor het grootste en beste ‘Afro Tunes’ evenement van Nederland; Afro Dance XXL, deze editie met een van de beste Afrikaanse Artiesten van dit moment, Timaya!

Als support acts zullen Broederliefde, Slim Kofi en ND Febro optreden.afrodance

ZSA ZSA SU! “SHORTS” in the Sand, Amsterdam zaterdag 4 Oktober
ZSA ZSA SU is een feest waar Zouk, Dancehall, Kawina, Kaseko, Kuduro, Latin, Eclectic, Urban en meer worden gedraaid. De line-up bestaat uit D-Rashid, SBMG en La Rouge.

Optredens
Jack Parow staat op zondag 14 september in de Patronaat, Haarlem

T-Pain op donderdag 18 september in de Melkweg, Amsterdam
De Amerikaanse hiphop- en R&B-zanger T-Pain komt voor een exclusief optreden naar de Melkweg!
Hits scoorde T-Pain onder meer met ‘Low’ feat. Flo Rida, ‘Got Money’ feat. Lil Wayne en ‘5 O’ Clock’, waarvan de videoclip in Amsterdam werd opgenomen.

Serial Killers (Xzibit, B-Real & Demrick) op dinsdag 23 september in de Melkweg, Amsterdam.
Na jarenlang furore te hebben gemaakt in de hiphopscene, besloten rap iconen Xzibit en B-Real (Cypress Hill) hun krachten te bundelen met ‘Young De’ Demrick als Serial Killers. Terwijl zij een studio deelden in Californie ontstonden er steeds meer samenwerkingen en besloot het trio op organische wijze een gezamenlijk project op te nemen.

Ronnie Flex & Lil’ Kleine op vrijdag 3 oktober in Podium Duycker, Hoofddorp

Geschreven door: Jeff Baffour

Geen commentaar

Laat een antwoord achter