Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Jeff’s Urban Music News: De nieuwste albums, tracks, video’s en concert- en festivaltips

Dit keer het nieuws, de tips en de laatste tracks, albums en videoclips van oktober. Tyga beeft met zijn label en artiesten, Lijpe Mocro tekent bij Top-Notch, Rotterdam Beats, Encore en meer!

Verder een overzicht van de concerten, feesten en festivals de komende weken. 

Nieuws
Tygatyga-booking-price
Tyga kwam eerder in het nieuws dat hij niet blij was met de werkwijze van zijn label YMCMB. Tyga klaagde over het niet ontvangen van royalties en nu zegt hij zelfs dat Young Money hem ‘gegijzeld houdt’. Zijn album is dus al af maar hij mag het nog niet uitbrengen. En daar is hij niet blij mee. Dagen erna bracht hij alvast een track uit genaamd ’40 mil’ wat op zijn album staat. Einde van de maand vertelde Tyga in een interview dat hij onafhankelijk wilt worden en vertelde dat hij het niet kan vinden met Drake en Nicki Minaj en zei ook “I don’t like Drake as a person. He’s just fake to me”.

Tyga laat duidelijk weten dat hij niks heeft met Drake en Nicki. Hij vertelt ook dat hij daarom niet meer bij Young Money wilt zitten. “I think being signed to Young Money, everyboy felt like they had to force a relationship ’cause Wayne put us together. At the end of the day the reason why I signed to Young Money is because of Wayne. Not because of Drake, not because of Nicki. It was because of Wayne and my relationship with him. I try to be cool with everybody, but sometimes, everybody just has different personalities, motives, and different characters.” Na dat gezegd te hebben liet hij weten dat dit dus ook niet de plek is voor hem om nog door te groeien, “When you realize that, you realize that’s not a place where you want to continue to grow.” Drake reageerde er niet en ging op Instagram Tyga’s ex , Blac Chyna haar foto’s liken. Tyga vierde samen met Kylie Jenner Halloween. Er gaat op internet rond dat de twee iets samen hebben. Tyga ontkent het waarschijnlijk omdat ze 17 jaar is. Die dag begon zijn ex Blac Chyna ineens foto’s van Drake te liken. Tyga reageerde met een tweet, die hij vervolgens al snel verwijderde: “That ain’t my hoe”. Drake plaatste toen een foto van zichzelf met Kylie Jenner. Om het nog erger te maken plaatste Chyna een foto van haar zelf waarin ze Drake tagde. En toen begon Chyna opeens te tweeten hoe dankbaar zij was voor Tyga. Zo zou hij haar gered hebben uit de stripclub en haar hebben geblessed met een mooie familie. Binnen een paar minuten werden die tweets weer verwijderd en plaatste ze een foto waar ze beweerde dat Tyga haar gehackt zou hebben.

French Montana
French Montana is eindelijk gescheiden van zijn ex-vrouw Nadeen Kharbouch. In 2012 gingen ze uit elkaar, maar de scheiding was nooit volledig afgerond. Hij moet haar wel twee miljoen dollar betalen vanwege huwelijksvoorwaarden en de voogdij. French Montana had ook overigens dit jaar een relatie met Klhoe Kardashian.

Lijpe (Mocro)
Straatrapper Lijpe heeft een contract getekend bij Nederlands Grootste hiphop label, Top-Notch.
In korte tijd bewees de rapper uit Maassen zich door zijn kenmerkende tracks en mad populaire sessies. Lijpe: “Ik ben erachter gekomen dat ik me volledig moet focussen op de muziek en alles dat daar bij komt kijken. Het is goed om een team achter me te hebben, dat zich met de rest bezig kan houden. Het is gewoon te groot geworden om allemaal zelf te willen doen. Daarnaast biedt Top Notch weer nieuwe ideeën en kansen. Dit label heeft een mooie historie waar ik mij met trots aan verbind. Want geloof me: dit is pas het begin. Er komt een nieuwe video, ik ga snel weer de studio in en alles komt nu met nog meer kracht en visie.”

50 Cent
50 Cent was te gast bij RTL Late Night. Daar praatte hij met Humberto Tan. over zijn muziek, verschillende businessventures en hoe hij streetcode vertaalt naar het opzetten van bedrijven. Natuurlijk kwam ook Nederlands trots Mr. Probz voorbij en hoe 50 Cent hem leerde kennen. Twee fragmenten bekijk je hieronder.

Chance The Rapper
Chance gaat voor het einde van dit jaar een album uitbrengen. Sinds ‘Acid Rap’ heeft Chance geen officieel project meer uitgebracht. In een gesprek met Billboard maakte Chance bekend dat hij een nieuw album, ‘Surf’, gaat droppen samen met de Social Experiment band. Het album zal gratis zijn, vertelde Chance, en hij werkte ervoor samen met Migos, J. Cole en Frank Ocean. We geven het woord aan Chance.

Anonymous en Lupe Fiascodownloadss
Hackersgroep Anonymous staat bekend om het hacken van overheidsinstanties en grote bedrijven. Ze hielpen ook Lupe Fiasco, bijvoorbeeld. Hij zat in een niet al te beste situatie met zijn label, Atlantic, omdat zij weigerden zijn album te releasen als hij geen pop-hit op de plaat zou zetten.

Anonymous was het hier niet mee eens en begon Atlantic te bedreigen via Twitter. Als er binnen 24 uur geen releasedatum bekend was zouden ze het label, de directie en de medewerkers hacken en gevoelige informatie vrijgeven. En ja hoor, diezelfde dag werd er nog een releasedatum bekend gemaakt. Als dank tweette Lupe de Letter V, van Vendetta.

Ares
Ares werd tweede bij BNN’s The Next MC en is de werd daarna getekend bij Top-Notch. Hij kondigde meer dan een jaar geleden zijn debuutalbum aan, maar nu is het eindelijk zo ver. Het album Roadtrip is uit en te beluisteren op Spotify en iTunes. Op het album zijn gastbijdrages van Big2(The Opposites) en Lange Frans.

Videoclips binnenland
Gers Pardoel – Dans Met Mij ft. Willem
Gers Pardoel ontving pas een platina plaat voor zijn single ‘Louise’ van zijn album ‘De Toekomst is van Ons’. Gers is terug met de video van zijn nieuwe single ‘Dans Met Mij’. Het nummer is na ‘VFD’, ‘Dankbaarheid’ en ‘Louise’ alweer de vierde video van het album. Op ‘Dans met mij’ wordt de Brabander bijgestaan door Willem van The Opposites.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=shJ_CbaEmew]

Ronnie Flex – Ik Wil Het Hebben ft. Gers Pardoel
Na drie EP’s, vier singles en vijf video’s uitgebracht te hebben is op 14 november het langverwachte debuutalbum ‘De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd’ van Ronnie Flex. Na de singles ‘Zusje’ en ‘Pocahontas’ presenteert Ronnie vandaag zijn nieuwe video voor de single ‘Ik Wil Het Hebben’ samen met goede vriend Gers Pardoel.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OlF_z5dW9XQ]

Bokoesam – Infrarood ft. Idaly & Ronnie Flex (Prod. Krankjoram & Garrincha)
Voor de zomer bracht Bokoesam zijn debuut EP ‘Nog Nooit Meegemaakt’ uit en eind oktober dropte hij de derde video van de tape. Na ’10 Kleine Meisjes’ en ‘Kan niet eens Draaien’ is het nu de beurt aan ‘Infrarood’. De track is net als de rest van de tape geproduceerd door Krankjoram met hulp van Garrincha en bevat gastbijdrages van Idaly en Ronnie Flex.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_8hpDAfxR8I]

Esko – Van God Los ft Hans Grants, Kosso Miggs De Bruijn, KM, Kingsize, Rabby Racks & Eves
Esko dropte eind oktober de video van ‘Van God Los’ in samenwerking met Hans Grants, Kosso, Miggs De Bruijn, Kingsize, KM, Rabby Racks en Eves.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=J9jkPMzSyGw]

SBMG – Kom Hier Staan
Er is weer een nieuwe datum bekend voor de release van de ‘Money en Gang en’ mixtape van de mannen van SBMG. Op 22 november tijdens Encore in de Melkweg zullen Chivv, HT en Nelviegg optreden en wordt de tape gepresenteerd. De tape bevat 17 nieuwe tracks en er staan gastbijdrages op van Bokoesam, MocroManiac, Emms (Broederliefde) en Rello. De tape is gemixt door DJ Drivah en wordt gehost door Hashtagdieboys. Behalve 17 nieuwe tracks staat ook de Hayzee remix van ‘Oeh Na Na’ op de tape, die je al eerder kon horen. ‘Kom Hier Staan’ is de tweede videoclip van ‘Money en Gang’.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kqnWmap7uPc]

Shabba – Zero naar ‘N Barkie
Shaba dropte zijn versie van ‘0 to 100’ van Drake. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=kFfCthm2X7U]

Bollebof – Mi Nina ft. Ir-Sais
Het is een tijdje stil geweest rondom de Rotterdamse artiest Bollebof, maar daar komt verandering in. Hij dropte zijn nieuwe videoclip ‘Mi Nina’ waarop hij wordt bijgestaan door Ir-Sais. Het is nog niet duidelijk op welk project de single zal verschijnen, maar de mannen sluiten een gezamenlijke plaat niet uit. De clip is gemaakt door Mike Static.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5zIjCUeAcuI]

NoizBoiz – Oase
De mannen van NoizBoiz gaan hun nieuwe album ‘Oase’ op 14 november tijdens Rotterdam Beats presenteren in de Perron te Rotterdam. ‘Oase’ is het tweede album na ‘Georganiseerde Chaos’ en bevat gastbijdrages van onder andere Ronnie Flex, Kalibwoy en Pete Philly. De mannen vertellen dat het album internationaler zal klinken dan de vorige, mede doordat de MC’s zich niet meer tot de Nederlandse taal beperken.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MiSWpPnp1Kw]

Daar Ergens op de releaseparty van Akwasi
Begin oktober kwam Akwasi z’n album ‘Daar Ergens’ uit. Puna.nl liet de opnames op Terschelling zien en waren ook bij de releaseparty aanwezig in de Mini brand store op het Leidseplein in Amsterdam.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V7XRX6EW_HE]

Appa – #StilleWateren
Rapper Appa speelt één van de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse film ‘Infiltrant’ waar ook Nasrdin Dchar in speelt. Appa verzorgt ook de soundtrack van de film, die 23 oktober in premiere ging.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EvD-1xrR1HA]

Jebroer – Beter Nu ft. Ronnie Flex (prod. Boaz v/d Beatz)
Op het nummer ‘Beter nu’ wordt de Leidenaar geassisteerd door zijn maat Ronnie Flex. De track is geproduceerd door Nouveau Riche eigenaar Boaz v/d Beatz.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=z0eu_KgK4KU]

Afriki – Wifey ft. Kempi (prod. Nika Iwan)
Afriki is de nieuwste aanwinst van het label Top-Notch en bracht begin van oktober zijn debuut EP ‘Zij Wild’ uit. ‘Wifey’ is de eerste single en clip die hij uitbracht. Op de track wordt hij geassisteerd door Kempi.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tEwXNyzB9u8]

RayFuego – Bimre$ound (Prod. GRGY)
Deze zomer brachten RayFuego en GRGY de ‘BummyBoys’ EP uit en ze zijn weer terug met een nieuwe clip. In de nieuwe track ‘Bimre$ound’ zorgt RayFuego voor de rap en GRGY voor de productie.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tBC1uR2UL5Q]

Yellow Claw, Diplo & LNY TNZ – Techno ft. Waka Flocka Flame
Yellow Claw brengt in samenwerking met Diplo, LNY TNZ en Waka Flocka Flame een video van het nummer ‘Techno’ uit. De track is afkomstig van laatste EP Amsterdam Trap Music vol.2.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=K5mqUxCouCc]

Videoclips buitenland
A$AP Rocky – Multiply
In Multiply dist Rocky HBA en Been Tril. Twee merken die Rocky best wel groot maakte. Het is ook zijn eerste videoclip en single van zijn aankomende album.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5v6JUzxWoGw]

Big Sean – Paradise (prod. Mike Will Made It)
Begin september bracht Big Sean 4 nieuwe tracks uit om te vieren dat hij bij het management van Roc Nation had getekend. Het door Mike Will Made It geproduceerde nummer ‘Paradise’ was een van de tracks.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ui1JiOZ1zp4]

T.I. – King
Om te vieren dat zijn album ‘Paperwork’ in de winkels ligt brengt T.I. een video uit van het nummer ‘King’. ‘Paperwork’ bevat samenwerkingen met Chris Brown, The-Dream, Iggy Azalea, Jeezy, Lil Boosie, Nipsey Hussle, Rick Ross, Skylar Grey, Trae tha Truth, Usher, Watch The Duck, Young Thug, Victoria Monet en Pharrell Williams. De laatste is tevens de executive producer en heeft samen met onder andere B.o.B, DJ Mustard, DJ Toomp en London on da Track voor de producties gezorgd.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aaT9FMwZh3w]

ILOVEMAKONNEN – Tuesday (Remix) ft. Drake
ILoveMakonnen bracht een nieuwe video uit voor de remix van Tuesday waarop ook Drake te horen is. Makonnen is de nieuwste lid van Drake’s platenlabel OVO Sound.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=avFq9errZCk]

Rick Ross – Keep Doin That (Rich Bitch) ft. R. Kelly
Na ‘Elvis Presley BLVD.’ presenteert Rick Ross de video voor zijn nieuwe single ‘Keep Doin’ That’ met R. Kelly. Beide singles zijn afkomstig van Ricky’s aankomende album ‘Hood Billionaire’, dat vanaf 24 november in de winkels ligt.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6CR2htpxB90]

Kid Ink – Body Language ft. Usher & Tinashe
Kid Ink vervolgt zijn succes met de eerste single ‘Body Language’ met Usher en Tinashe afkomstig van zijn aankomende album.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_Ht6gSClAzo]

August Alsina – Grindin’
Weer een nieuwe videoclip van de R&B zanger.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aToM8FbkH4Q]

Rich Gang – Flava ft. Birdman, Young Thug & Rich Homie Quan
Young Thug, Rich Homie Quan en Birdman brengen dit keer een video van het nummer ‘Flava’ uit, dat ook afkomstig is van hun pas uitgebrachte mixtape ‘Tha Tour Part 1’.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XuQfkXxh6o8]

Audio binnenland
Keizer – Wha Wha (Bounce) ft. Gilly
Voor de zomer kon je de track ‘Wha Wha (Bounce)’ al horen tijdens een radio bezoek van Keizer aan SlamFM. De track is nu eindelijk uitgebracht en is ook te downloaden.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174369063″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Finesselande – Overbodig (Prod. Rick Hakkers)
Finesselande komt over een paar weken met een nieuwe project ‘Enigma’. Finesselande vond het tijd om na ‘Op de vloer‘ de tweede track van de tape te lekken. ‘Overbodig’ is geproduceerd door Rick Hakkers.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174220721″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

G-No – Laat Geen Traan Voor Me ft. Rocks
G-No is momenteel bezig met zijn mixtape ‘Mijn Verhaal’ wat eind van het jaar moet uitkomen. Hij gooit alvast een track online in samenwerking met Rocks.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174079520″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Kaascouse – Ow Ja (Prod. Zelfkweek)
Het is vrij stil geweest rondom de winnaar van The Next MC, maar de rapper heeft niet stil gezeten. Hij dropte de track ‘Ow Ja’ die geproduceerd is door de Belgische producer Zelfkweek.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174208425″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Zwart Licht x Diamantairs – Speeltuin
De twee crews doken samen de studio in voor het FastForward muziekproject van PUMA en Top Notch. Hieruit kwam uiteindelijk het nummer ‘Speeltuin’.

Na de tracks ‘Adieu van Fit x Tourist LeMC‘, ‘Wake Up van SBMG x Kleine Ben & King B‘, ‘Oneindig van Ronnie Flex x Safi & Spreej‘ en ‘Cadillac’ van Freez & Tiewai verscheen de laatste release van het FastForward project. Dit initiatief geeft Nederlandse en Vlaamse artiesten de kans om gezamenlijk een track te maken. De EP met alle nummers zal binnenkort uitgebracht worden.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/173618685″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ronnie Flex – Wat Niet Wat Wel (prod. Boaz v/d Beatz)
Een van de tracks van Ronnie zijn aankomende album.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/172489760″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Spinal – Geen Lucht
Spinal dropt uit het niets een nieuwe track, genaamd ‘Geen Lucht’. De Zoetermeerse rapper laat verder niets los over waar de track van is.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/172420518″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

SFB – Helemaal In Love
De mannen van SFB maakten bekend dat hun eerste mixtape ‘Reset The Levels’ op 10 december zal uitkomen. Op die dag bestaat hun eerste hit ‘Flexen’ precies een jaar. De tape bevat gastbijdrages van onder andere Djaga Djaga, Equalz en D-Double en producties van Ramillion, Dicey, Astronutz, Whiteboy en Montreal. Met het bekendmaken van de releasedate droppen Frenna, en Jandro ook gelijk de eerste track van de plaat.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/172158118″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Keizer – Whatagwaan
Keizer heeft zijn medewerking verleend voor de ‘Ultimate seduction 8‘ mixtape van zijn eigen DJ Darkshot. Het nummer ‘Whatagwaan’ is een track dat bedoeld is voor de clubs.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/170296756″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audio buitenland
Nas – The Season (Prod. J Dilla)
Nas verraste de bezoekers van de ‘Run the Jewels 2′ luistersessie met een snippet van een track die hij gemaakt heeft op een beat van de overleden producer J Dilla. Nas besloot de track online te gooien. Op het nummer ‘The Season’ hoor je Nas over de ‘Gobstopper’ beat van het veel geprezen instrumentale ‘Donuts’ album van Dilla.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174624806″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Rick Ross – If They Knew ft. K. Michelle (Prod. Timbaland)
Rick Ross brengt op 24 november zijn tweede album van 2014 uit. Hij heeft al twee singles ‘Elvis Presley Blvd‘ en ‘Keep Doing That‘ uitgebracht en nu dropt Rozay de derde single van de plaat. Op ‘If They Knew wordt de Rozay bijgestaan door zangeres K. Michelle op een beat van niemand minder dan Timbaland.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174571279″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Jay Rock – Pay For It ft. Kendrick Lamar & Chantal
Het album van Jay Rock zou 1 van de 6 releases zijn in 2014 vanuit het Top Dawg Entertainment kamp, maar tijdens het Made In Amercia festival in september werd duidelijk dat de kans zeer klein is dat het album dit jaar nog uit komt. Naar eigen zeggen is het vele touren daar schuldig aan. de rapper is terug met een nieuwe single ‘Pay For It’ in samenwerking met labelmaat Kendrick Lamar en zangeres Chantal.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174365478″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Nicki Minaj – Only ft. Lil Wayne, Drake & Chris Brown
Het aankomende album van Nicki Minaj ‘The Pinkprint’ is uitgesteld tot 15 december. Om al haar fans tegemoet te komen brengt Nicki ‘Only’ uit. Op de track wordt ze bijgestaan door haar Young Money collega’s Weezy en Drake. Het duo praat openlijk over alle geruchten dat ze het bed met Nicki gedeeld zouden hebben, Nicki geeft natuurlijk haar kant van het verhaal. Het refrein wordt gedaan door Chris Brown.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174224560″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Young Chop – Ain’t F*ckin With Her ft. Ty Dolla $ign & Cap 1
Het album ‘Still’ van de Chi-town(Chicago) producer Young Chop is te downloaden via iTunes
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174246873″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Tyga – Make It Work
Naast alles commotie rondom zijn ‘beef’ met het YMCMB kamp maakt Tyga ook gewoon muziek. Voordat zijn album uitkomt dropt hij eerst nog ‘Black Thought 3′ en ‘Fan of a Fan 2′ in samenwerking met Chris Brown. Vandaag dropt hij een nieuwe track van zijn ‘Gold Album’ die naar eigen zeggen klaar ligt. Beluister ‘Make It Work’ hieronder.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174052407″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Drake – 6 God x Heat of the Moment x How Bout Now
Uit het niets dropte Drake drie nieuwe tracks in oktober, ‘6 God’, ‘Heat Of The Moment’ en ‘How Bout Now’.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/56593550″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Migos x Rick Ross – Black Bottles
Migos en Rozay zijn de studio ingedoken en het resultaat is de anthem ‘Black Bottles’.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/173841488″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

The Weeknd – King of the Fall (Remix) ft. Ty Dolla $ign & Belly
Na de remix van ‘Often‘ met ScHoolboy Q en Rick Ross, is er een nieuwe remix van The Weekend. Dit keer heeft hij de hulp van Ty Dolla $ign en Belly ingeroepen voor de officiële remix van ‘King Of The Fall’. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/173041840″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Mike WiLL Made It – P*ssy Overrated ft. Wiz Khalifa & Future
Het nummer ‘P*ssy Overrated’ is afkomstig van Mike Will Made It’s aankomende album ‘Ransom’. Op de track wordt hij bijgestaan door Wiz Khalifa en Future.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/172121763″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

B.o.B – Not For Long ft. Trey Songz
B.o.B werkt na het uitbrengen van zijn ‘No Genre 2‘ mixtape, momenteel aan zijn vierde studio album en ‘Not For Long’ is waarschijnlijk de eerste single. Op de track werkt Bobby Ray samen met R&B zanger Trey Songz
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/172111997″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

ILOVEMAKONNEN – I Don’t Sell Molly No More (Remix) ft. Wiz Khalifa
Drake’s nieuwste aanwinst ILOVEMAKONNEN brengt een remix uit van het nummer ‘I don’t sell molly no more’. Op de remix wordt hij bijgestaan door Wiz Khalifa.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/171853558″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Festivals
Rotterdam Beats (met O.A. Future, SBMG, Broederliefde, Mr. Probz, Ronnie Flex en meer!)

Vrijdag 14 en zaterdag 15 november keert Rotterdam Beats weer terug naar de Havenstad. Voor sommigen is het nog onduidelijk wat Rotterdam Beats nou eigenlijk is, maar het is heel simpel: ‘s avonds vindt je door het hele centrum van Rotterdam de tofste feestjes. Bass, Grime, hiphop of futuresounds – er is voor iedereen wat wils. Liveshows, DJ’s uit binnen en buitenland zorgen ervoor dat Rotterdam Beats zich met recht een festival mag noemen. Daarnaast vinden er overdag toffe panels, workshops en sessies plaats en zijn er tientallen gouden handjes om te drukken.
Hier meer info

Feesten
Encore & Voyage (met Future en SBMG)
Elke zaterdag is er in de Melkweg, Amsterdams grootste hiphop feest . In 2 zalen worden verschillende muziek gedraaid, in The Max wordt voornamelijk Hiphop en R&B gedraaid. In de Oude zaal wordt meer Future R&B, UK Garage, Afro Deep and soulful house gedraaid.

Er zijn ook vaak optredens van Nationale en Internationale artiesten. Pusha T, August Alsina, Ace Hood en Tinashe stonder er allemaal en dat allemaal voor een betaalbare prijs! Op zaterdag 15 november staat Future live on stage! Hij bracht ook pas zijn nieuwe mixtape uit genaamd ‘Monster’. Kaartjes zijn in de voorverkoop € 17,50, voor leden van de Melkweg € 15,-, jaarleden € 10,- en aan deur € 20,-.

Ze zouden eigenlijk al in september hun mixtape releasen tijdens Encore maar op 22 november is het dan eindelijk zover dan brengen Chivv, HT en Nevill hun ‘Money en Gang en’ mixtape uit kaartjes zijn € 10,-20141114_insta3

We Are – Hiphop and R&B
Elke vrijdag is er in Club Vie, Rotterdam het feest ‘We Are’. WE ARE is voor iedereen die van Hiphop en R&B houdt. Het maakt niet uit of je op louboutins en in een nice little dress loopt of dat je een fresh pair of J’s met de nieuwste snapbacks rocked, want het is van ons allemaal…

Op vrijdag 14 november staat een van grootste R&B sterren van dit moment live onstage.
De early bird tickets waren binnen 3 uur uitverkocht en het feest zelf is al bijna uitverkocht.
Kaartjes zijn € 20,- maar je kan de avond ook als VIP beleven. Voor meer info klik hier.

Urban Elite
Elke tweede vrijdag van de maand is er in de Viproom, Rotterdam een urban avond. De eerst volgende editie is 14 november.

Urban Explicit
Urban Explicit is een maandelijks terugkerend concept in Club Envy, Zoetermeer.
Dancehall , Hiphop, R&B, Azonto, Bubbling, Trap, Moombahton & Kuduro .
De eerst volgende editie is 22 november.

Love Senzes280082_original_360171o
Ze zijn weer terug van weggeweest, een nieuwe editie van Love Sensez komt er aan! Op 6 december viert Love Sensez haar tweejarig bestaan in Paard van Troje.

In de afgelopen twee jaar zijn er bij Love Sensez artiesten voorbij gekomen als Blasterjaxx, The Partysquad, Jay Jawson, Mr. Polska en Yellow Claw. Deze lijn der verwachtingen wordt natuurlijk doorgezet en voor vanavond presenteren zij volgende line-up:

– Broederliefde
– Badd Dimes
– Ibranovski
– Denver Pereira
– Julien Romeo
– Smitmeister

Concerten
PROTOJE & THE INDIGGNATION
Dé nieuwe ster aan de Jamaicaanse muzikale horizon komt weer terug naar de Melkweg! Na zijn tweede album ‘The 8 Year Affair’, dat in 2013 uitkwam, is de populariteit van deze zoon van een voormalig Calypso King en de zangeres Lorna Benett niet meer te houden. Sociaal-bewogen gaat hij verder met de rootsreggae waarmee Bob Marley noodgedwongen moest stoppen. Binnenkort komt het derde album uit, met o.a. de knallende single ‘Who Knows’ (ft. Chronnix) die in mei uitkwam en de nieuwe track ‘Stylin’. Protoje komt weer niet alleen maar neemt zijn volledige backingband The Indiggnation mee. Na de geweldige show vorig jaar gaat ook dit keer ongetwijfeld het dak eraf!

FELA KUTI: FINDING FELA + LIVE: JUNGLE BY NIGHT
IDFA MELKWEG
Zoektocht naar de man achter de mythe: Fela Kuti, grondlegger van de Afrobeat, politiek activist en Nigeriaans icoon met aansluitend een liveoptreden van de Amsterdamse band Jungle By Night, door Fela’s zoon Seun de toekomst van Afrobeat genoemd. Deze 9 jonge gasten uit Amsterdam brachten het Afrobeat geluid terug naar podia in Nederland, Europa en onlangs zelfs Japan.

NAS: TIME IS ILLMATIC + LIVE: STICKS & MOON
IDFA MELKWEG
Tijdens IDFA draait de documentaire NAS: TIME IS ILLMATIC. Op 23 november wordt dit gecombineerd met een live-show van Sticks & Moon in de Rabozaal. Nas neemt ons in deze documentaire mee in zijn creatieve proces. Hij gaat terug naar zijn roots in Queensbridge en deelt verhalen over zijn opvoeding en de invloed van zijn vader die jazzmuzikant was en de hiphopscene in New York. Nas staat symbool voor kwalitatief hoogstaande hiphop en dat geldt ook voor het duo Sticks & Moon, onderdeel van het Zwolse collectief Fakkelbrigade.

LA COKA NOSTRA (Melkweg)
De Amerikaanse hiphopgroep La Coka Nostra omarmt de duistere kant van de muziek maar al te graag. Met DJ Lethal, Danny Boy, Ill Bill en Slaine kent de groep enkel pioniers. Dit collectief ademt sex, drugs & rap n roll, heeft een legioen aan fans opgebouwd en rockt voor diegenen die van hardcore hiphop houden! Wat begon als een gelegenheidsformatie groeide uit tot een rotsvaste groep. In 2008 tekenden ze bij Suburban Noize en brachten ze twee albums uit. La Coka Nostra werkte samen met grote namen als Immortal Technique, B-Real en Snoop Dogg. Tijd voor de right in your face punchlines!

JOEY BADA$$ (Melkweg)
SUPPORT: TBA
Hij is nog geen 20 jaar, maar vergis je niet: Joey Bada$$ is dé absolute underground hiphopsensatie van dit moment. De jonge rapper uit Brooklyn, New York en front-man van het Pro Era collectief onderging in 2012 een onnavolgbare boost na de release van zijn videoclip ‘Survival Tactics’. De lovende kritieken voor debuutmixtape ‘1999’ konden dan ook niet uitblijven. Niet alleen de titel van de tape, maar ook zijn authentieke boom-bap rapstijl verwijst naar de ‘Golden Age’ uit de 90s. Toonaangevende magazines als Complex en XXL roemen Joey Bada$$ om zijn strakke flows, meeslepende lyrics en fijne beats.

PUMA & TOP NOTCH PRESENTEREN: FASTFORWARD LIVE (Melkweg)
TIEWAI X FREEZ / KLEINE BEN & KING B X SBMG / TOURIST LEMC X FIT / ZWART LICHT X DIAMANTAIRS / SAFI & SPREEJ X RONNIE FLEX / DEEJAY ABSTRACT / DJ DYSFUNKSHUNAL / HOSTED BY WILLIE WARTAAL

Hiphop-minnend Nederland en België komen samen voor FastForward LIVE. Deze bijzondere showcase is het resultaat van het FastForward muziekplatform, dat PUMA en platenlabel Top Notch eerder dit jaar in het leven hebben geroepen om veelbelovende hiphopartiesten uit beide landen te supporten. MC Fit, Tourist LeMC, SBMG, Kleine Ben & King B, Ronnie Flex, Safi & Spreej, Tiewai, Freez, Zwart Licht en Diamantairs werkten mee aan het veelbesproken project en vertonen deze avond hun skills. Dit alles begeleid door host Willie Wartaal en dj’s Abstract en Dysfunkshunal.

Yasiin Bey aka Mos Def
Support act: Joey Kickass
Yasiin Bey, ook wel bekend als Mos Def, viert dit najaar het 15jarig jubileum van zijn legendarische debuutplaat ‘Black On Both Sides’ en doet daarmee in Haarlem een exclusieve Nederlandse show! Zijn show is op vrijdag 14 november in de Patronaat in de Haarlem.

 

Written By: Jeff Baffour

No Comments

Leave a Reply