Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

SKA/NYE 2014/2015: Estaloca – Interview en DJ-mix

Estaloca draait Hardstyle in de Alpha tijdens SKA/NYE 2014/2015. Hier het interview en zijn DJ-Mix.

Artiestennaam: Estaloca

Te vinden op:
Facebook

Twitter

Klik HIER voor zijn DJ-Mix.

1. Wie ben je, hoe oud ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Roy van Schie, ik ben inmiddels 29 jaar en ben geboren, getogen en woonachtig in Katwijk.

2. Hoelang ben je actief als dj?
Draaien doe ik al sinds mijn 14e dus dat is inmiddels al zo’n 15 jaar.

3. Welke stijl(en) draai je?
Vanaf mijn begint als dj tot nu toe heb ik eigenlijk met diverse muziekstijlen geëxperimenteerd. Zo heb ik onder andere progressive house, techno, schranz, hardcore en hardstyle gedraaid. De afgelopen vijf jaar ben ik vooral actief met het draaien van hardstyle.

4. In welke tent sta je met oud en nieuw en heb je weleens vaker in zo’n grote tent gestaan? Zo ja, waar? En waar heb je nog meer gedraaid?
Dit jaar mag ik met oud & nieuw weer draaien in de Alpha tent, waar de hardere stijlen door diverse dj’s ten gehore worden gebracht. In mijn muzikale carrière heb ik al op diverse grote festivals mogen draaien, waaronder Defqon.1, Q-Base, X-Qlusive en zelfs in de Amsterdam ArenA op het evenement ‘10 Years of Q-Dance – De Feestfabriek’.

5. Heb je een voorbeeld figuur/idool?En wie is je favoriete dj/producer?
Door de jaren heen heb ik veel respect gekregen voor diverse producers, en daarin ben ik eigenlijk niet echt muziekstijl gebonden. Om er een aantal te noemen: binnen de hardstyle scene vind ik bijvoorbeeld Brennan Heart een geweldige producer, omdat hij als geen ander emotie in zijn producties weet te leggen. Als ik kijk naar complexiteit en innovatie op hardstyle gebied vind ik Noisecontrollers geweldig. Hij is in mijn ogen de beste hardstyle producer van dit moment.

Binnen de hardcore scene vind ik vooral Nosferatu en Tha Playah geweldige producers. Hun tracks zitten altijd zo gigantisch intelligent in elkaar, compleet met een enorme sfeer!

6. Met wie zou je samen willen werken?
Wat hardstyle betreft zou ik graag een keer met Noisecontrollers de studio in willen duiken. Ik weet zeker dat ik heel veel van hem zou kunnen leren. Voor wat betreft de hardcore zeg ik Tha Playah, vanwege zijn unieke producties.

7. Wat verwacht je van het publiek?
Net als ieder jaar verwacht ik dat het publiek 100% losgaat! Het wordt absoluut weer een geweldig feest!

8. Wat kunnen we van jou verwachten?
Sowieso probeer ik altijd om een set op te bouwen qua energie. Daarbij vind ik een goede interactie met het publiek erg belangrijk! Bij mij staat ook nooit van te voren vast welke tracks ik in een set ga draaien. Natuurlijk bereid ik mij altijd wel goed voor en ben ik qua muziek altijd 100% up to date. Mijn overtuiging is freestyle draaien en inspelen op het moment en het publiek, zoals het hoort!

9. Wat staat er naast SKA oud en nieuw nog meer voor je in het nieuwe jaar op het programma?
Tegenwoordig zit ik meer als producer in de studio dan als dj on stage. Dat ligt me momenteel ook beter. Ik werk op dit moment o.a. aan een nieuw hardcore project, waar ik nu al een aantal tracks voor heb geproduceerd. Desondanks komen er volgend jaar qua dj optredens nog wel wat leuke dingen aan. Volg mij op Facebook en Twitter om hievan op de hoogte te blijven 

10. Wat is je perfecte openingsplaat?
De perfecte openingsplaat is in mijn ogen de plaat waarvan jij als dj keer op keer een adrenaline rush krijgt. Wat mijn perfecte openingsplaat tijdens SKA oud en Nieuw gaat worden weet ik denk ik pas een dag van te voren. Dat is het enige wat vaststaat in mijn set 

11. Waarom deze plaat?
Omdat het een plaat is waarvan jij weet en voelt dat een publiek helemaal los zal gaan.

12. Welke platen mogen absoluut niet missen in je set/tracklist?

13. Welke plaat draai je vooral NIET!?
Wildstylez feat. Niels Geusebroek – Year OF Summer (dat hebben we nu toch echt wel gehad, overhyped)

14. Wat is het coolste/mafste/raarste/meest merkwaardige dat je tot nu toe als dj hebt meegemaakt?
Optreden in de Amsterdam ArenA voor 40.000 man is by far het coolste, meest indrukwekkende moment geweest uit mijn muzikale carrière!Estaloca2

15. Heb je al last van en/of lol met groupies? Of is dat niet aan jou besteedt?
Groupies had ik wel in de tijd dat ik beroepsmatig als professioneel dj actief was. Tegenwoordig valt dat allemaal reuze mee hoor 😉

16. Kijk je weleens op Kattuk.nl?
Regelmatig kijk ik even op Kattuk.nl. De UIT! Tips zijn altijd wel leuk om te lezen.

17. Wat wil je nog kwijt aan de lezers van Kattuk.nl?
Zorg dat je er weer bij bent op SKA Oud&Nieuw dit jaar!

18. Extra vraag: wat vinden anderen van jouw DJ-set? 
Mijn sets worden door mensen uit mijn omgeving vaak omschreven als energiek en uplifting. Ik probeer altijd een stijgende lijn te verwerken in mijn dj sets en de interactie met het publiek op te zoeken!

Geschreven door: Redactie

Comment: 1

Laat een antwoord achter