Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

SKA/NYE 2014/2015: Reset – Groovende Tech-House met een Oldschool Vibe

Er staat een extra tent op het feestterrein dit jaar die gehost wordt door niemand minder dan de jongens van Reset, bekend van de succesvolle technofeesten in De Schuit en Club la Mer (Noordwijk). We zijn natuurlijk razend benieuwd wie die drijvende krachten achter deze feesten zijn, wat het geheim is van hun succes en wat we kunnen verwachten tijden SKA/NYE 2014/2015. Reden voor Kattuk.nl om ze te interviewen.

Hierna het interview…

Wie zijn jullie en hoe is Reset ontstaan?
Wij; Rob Zuijderduijn, Jack Den Haas, Remco Melissen, Nathan de Goey en Aron Duijndam, zijn een groep vrienden, artiesten en organisatoren die sinds 5 jaar geleden veel plezier beleven aan het maken, draaien en luisteren van elektronische muziek. Woonachtig in Katwijk waar geen scene aanwezig was, zijn we op zoek gegaan naar een scene die bij ons pastte. Na avonden in o.a. Club Catwalk en Triphouse in Rotterdam, Fabric in London en Katerholzig in Berlijn, hebben wij inspiratie opgedaan. Daardoor hebben wij inzicht gekregen in de manier waarop dance volgens ons gepresenteerd dient te worden. Gevoed door dit inzicht, besloten we om zelf een avond in Katwijk op te zetten.

Waar was jullie eerste feest? En hoe was het?
Het was voor ons belangrijk om een goede locatie te vinden. Dit bleek best lastig te zijn gezien de sfeer die wij wilden creëren. Toen we te horen kregen dat verbouwing van de Schuit klaar was besloten we om daar eens te gaan kijken. Deze zaal was precies wat we zochten en besloten hier de eerste editie te geven. Deze avond werd zo goed ontvangen door de bezoekers dat we besloten om hiermee door te gaan.

Waar hebben jullie allemaal feesten gegeven?
Na een aantal succesvolle edities in de Schuit hebben we avonden gehad in Club la Mer, zijn we uitgenodigd bij Reuring aan Zee op het strand, en hebben we een boatparty georganiseerd.

Wat was jullie vetste feest tot nu toe? En waarom?
Vanwege de sfeer, de leuke mensen, en het lekkere weer was de boatparty voor ons de vetste editie tot nu toe.

Wat voor muziek draaien jullie? En maken jullie zelf ook muziek?
We draaien groovende tech-house met een oldschool karakter. Daarnaast zijn we ook al een wat langere tijd bezig met produceren.

Noem 3 echte ‘Reset’ tracks.
Malin Génie – Work That Booty.

Unknown Artist – Don’s Expecting You

Bootshonk – White Ghost

Als je voldoende budget hebt, welke DJ’s/producers zou je dan dolgraag op je feest willen hebben, en wat zou je nog meer allemaal doen?
Julian Perez, tINI, Dyed Soundorom in een ‘underground warehouse setting’ met dik geluid en waar we tot in de vroege uurtjes door kunnen gaan.

Welke vibe/sfeer willen jullie losmaken bij het publiek, en wat maakt Reset uniek?
Een vibe waarbij mensen kunnen opgaan in de muziek en vooral samen voor een unieke beleving zorgen.

Wat zijn jullie ambities? Waar willen jullie eindigen?
Uiteindelijk zou het tof zijn als we met de organisatie terecht kunnen komen in een omgeving met een grotere house scene, zoals in de stad. Maar daarnaast is het belangrijk voor ons om te kunnen blijven doen wat we leuk vinden. Dat is voornamelijk bezig blijven met muziek en het organiseren van onze eigen avonden.

Wat kunnen we verwachten op SKA NYE 2014/2015?
Kickdrums, hi-hats en basslines!

Willen jullie nog wat kwijt aan de bezoekers van Kattuk.nl?
Tot 1 januari!

Volg alles over Reset hier:
FB: https://www.facebook.com/RSTOfficialpage
SC: https://soundcloud.com/rstofficial
YT: http://youtu.be/9hxej8pwA1Y

 

Written By: Redactie

Comment: 1

Leave a Reply