Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Jeff’s Urban Music News: De nieuwste albums, tracks, video’s en concert- en festivaltips

Dit keer het nieuws, de tips en de laatste tracks, albums en videoclips van januari.

A$AP Yams is jammer genoeg overleden, Tyga en Chris Brown brengen samen een album uit, August Alsina komt weer naar Nederland en Collie Budz treedt op in de Melkweg, Amsterdam.

A$AP YAMS
A$AP Yams, één van de drie founders van de A$AP Mob en executive producer op zo’n beetje alles dat de MOB uitbracht, is niet meer. Hij overleed op 18 januari in een ziekenhuis in New York – waaraan is nog niet bekend.

Yams was een levende legende. A$AP MOB had zonder hem niet het succes bereikt dat het vandaag de dag heeft. Hij was executive producer van o.a. ‘Long.Live.A$AP’ en ‘Trap Lord’, maar was een visionair die het geluid van de MOB bepaalde. Daarnaast was YAMS één van de meest entertainende dudes op social media – met name Twitter en zijn eigen Tumblr.

Suge Knight
Eind januari kwam het nieuws naar buiten dat Suge Knight betrokken zou zijn geweest bij een moord. Op de set van een promo voor de nieuwe N.W.A. film kreeg hij ruzie met twee vrienden. Vervolgens pakte Knight zijn auto en reed in op beide heren. Hierbij kwam één van de twee mannen om het leven.

Suge vluchtte, maar binnen een vrij korte periode meldde hij zich op het politiebureau. Daar werd hij aangehouden en verhoord als hoofdverdachte in de zaak. Naar aanleiding van zijn verhoor is zijn borgtocht vastgesteld op een bedrag van 2,2 miljoen dollar. Volgens het L.A. Sheriff Departement heeft dit te maken met de ernst van het voorval en Knights criminele verleden. Verder werd ook bekend gemaakt dat hij zal worden aangeklaagd voor de moord op Terry Carter en poging tot moord op de andere gewonde man.

De zaak zal vanaf vandaag van start gaan en hoogstwaarschijnlijk zal binnen de kortste tijd bekend worden gemaakt wat de straf zal inhouden.

Lil Wayne
Lil Wayne is er klaar mee. Hij heeft officieel een aanklacht ingediend voor maar liefs 51 miljoen dollar en The Fader is erachter gekomen hoe hij op dat nummer is gekomen.

In 2012 kwamen Wayne en Cash Money Records tot de overeenkomst om nog 4 albums + een duet album uit te brengen – Wayne zou 10 miljoen dollar per album krijgen. Toen de eerste struggles begonnen, een paar maanden geleden, stopte Cash Money met de 200.000 dollar die Young Money elk kwartaal krijgt.

Daarnaast is Cash Money volgens de aanklacht ook schuldig aan:

“(i) failing to pay Carter Eight Million Dollars ($8,000,000.00) for delivery of “Tha Carter V”;
(ii) failing to properly account and pay royalties to Carter for monies earned by Carter’s recordings;
(iii) prohibiting Carter from auditing the books and records of Cash Money; and
(iv) knowingly failing to register the copyright of the Carter recordings for the album “I Am Not a Human Being II” in both Cash Money’s and Carter’s names.”

Tyga & Chris Brown chris-brown-tyga-fan-of-a-fan-2-660x400
Tyga’s ‘The Gold Album’ mag dan wel uitgesteld zijn, de collabo plaat met Chris Brown lijkt er wel echt van te komen. Na de single ‘Ayo’ gedropt te hebben maken de artiesten nu de volledige tracklist bekend van het album én is er een releasedate bekend gemaakt.

‘Fan of a Fan: The Album’ zal vanaf 24 februari te bewonderen zijn en zal naast de vocalen van T-Rawww en C-breezy ook de stemmen van 50 cent, Pusha T, Boosie Badazz, Fat Trel, Jay 305, T.I., Wale, Ty Dolla $ign en Schoolboy Q bevatten. De volledige tracklist bekijk je hieronder.

01 Westside
02 Nothin’ Like Me feat. Ty Dolla $ign
03 Ayo
04 Girl You Loud
05 Remember Me
06 I Bet feat. 50 Cent
07 D.G.I.F.U. feat. Pusha T
08 Better
09 Lights Out feat. Fat Trel
10 Real One feat. Boosie Badazz
11 B****es N Marijuana feat. ScHoolBoy Q
12 She Goin’ Up

Deluxe Edition Tracklist

13 Wrong In The Right Way
14 Bunkin’ feat. Jay 305 & T.I.
15 It’s Yo S**t feat. Wale
16 Banjo

Dr. Dre
Als het op sterren maken aankomt dan heeft Dr. Dre aardig wat ervaring. Het begon met Snoop Dogg, toen Eminem en recentelijk Kendrick Lamar.

Hij heeft namelijk een jonge rapper uit Texas, Justin Mohrle, ontdekt en hem zijn nieuwe protégé gemaakt. De jonge Justin is inmiddels van Texas naar LA verhuisd en zit met Dre in de studio, maar mag nog niet zeggen waaraan gewerkt wordt. Als je naar de Insta van de jonge rapper kijkt zie je dat hij in de studio is gewest met Dre, Gwen Stefani, BJ The Chicago Kid en meer.

Videoclips binnenland
101Barz: FMG Studiosessie
De mannen van FMG eind januari hun ‘Piece of Cake’ EP uit en gingen ze langs bij de studio van 101Barz om een sessie te droppen. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=XNB3W0VAFQ4]

Stepherd & Skinto – Brak Obama (Prod. Project Money)
Sinds Stepherd en Skinto bij Nouveau Riche tekende in 2013, werkten de twee continu samen. Zo brachten ze samen hun EP ‘Mooiboy Fissa’ afgelopen zomer uit. Nu komen ze met de clip van hun nieuwe track ‘Brak Obama’. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=MViHw7C4P_4]

Yung Nnelg – YNF ft. GRGY
Yung Nnelg presenteerde de eerste video van zijn mixtape ‘What Else’. Op ‘YNF’ wordt hij bijgestaan door GRGY die tevens de productie op zich heeft genomen. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=gTQomPMhrDA]

AlwaysBizzy (Equalz) – Uzzi (Prod. ZennyBeaterz)
Onlangs zagen we de mannen van Equalz voorbijkomen met een studiosessie bij 101Barz. Nu is er een videoclip van de track ‘Uzzi’. Ditmaal is het AlwaysBizzy die zijn verhaal doet op de track. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=B2qLvgIi-do]

Mr. Polska – Ravotten ft. Ronnie Flex (Prod. Boaz v/d Beatz)
Midden januari verscheen videoclip van de track ‘Ravotten’. De single is, na ‘De Libi’, de tweede afkomstig van het album ‘$NOLLER’. Deze zal op 13 februari worden uitgebracht. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=nQjKT31fI4Q]

Miggs de Bruijn – Ay!
MIggs de Bruijn presenteerde zijn nieuwe video ‘AY!’. ‘AY!’ is na ‘Hokje’ de tweede clip van zijn aankomende ‘Miggstape’, welke de opvolger is van zijn ‘Monster’ EP. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Cl67rmxqqd4]

Feis – Loslaten
Feis presenteert zijn tweede videoclip. Eerder bracht hij ‘Superman’ uit met Winne en Phatt. Beide tracks zijn van het album ‘Hard Van Binnen, Gebroken Van Buiten’ dat in november uitkwam. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=J4MCp3LZiTs]

Videoclips buitenland
A$AP ROCKY, CHANEL IMAN, TYGA EN MEER IN NIEUWE FILM ‘DOPE’
In de aankomende film ‘Dope’ probeert een jongen genaamd Malcolm de achterbuurten te ontsnappen om uiteindelijk naar de prestigieuze Harvard University te gaan. In de film zijn rollen weggelegd voor A$AP Rocky, Vince Staples, Tyga, Casey Veggies en model Chanel Iman. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=3aATDwoTTOA]

Kid Ink – Hello World
Kid Ink begint zijn 2015 met een nieuwe video. Voor het nummer ‘Hello World’ maakte Kid Ink tijdens zijn wereldtour allemaal beelden voor deze video. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=pRKqlw0DaDI]

O.T. Genasis – CoCo
O.T. Genasis had een van de grootste clubhits van 2014 met het nummer CoCo. Busta Rhymes z’n artiest had ook al een clip voor het nummer, maar waarschijnlijk vond men dat de track nu zo groot is dat hij een nieuwe (vooral duurdere) clip verdiende. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=mJ5k6udvyec]

Lil Durk – Lil Niggaz ft. Migos & Cashout
Een half jaar na het uitbrengen van zijn ‘Signed to the Streets 2’ dropt Lil Durk na ‘Fly High’ en ‘I Made It’ de derde video van de tape. Op ‘Lil Niggaz’ slaat de rapper uit Chicago de handen ineen met de mannen van Migos en Cashout. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ksle0tbHWmc]

G-Eazy – Tumblr Girls ft. Christoph Andersson

Vorig jaar bracht G-Eazy zijn album ‘These Things Happen’ uit. Eind januari presenteerde hij de video ‘Tumblr Girls, afkomstig van de plaat. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=eEWYwQR9jPE]

Eminem – Detroit vs Everybody ft. Royce Da 5’9″, Big Sean, Dej Loaf, Danny Brown & Trick Trick
Op 24 november presenteerde Eminem het album ‘Shady XV’. De plaat bevatte 1 cd met de grootste hits van zijn Shady Records en 1 cd met nieuwe nummers van het label. Op het nummer ‘Detroit vs Everybody’ hoor je verses van Royce Da 5’9″, Big Sean, Danny Brown, Trick Trick en natuurlijk Eminem zelf. Met Dej Loaf op het refrein heeft het nummer een line up die volledig uit Shady z’n hometown Detroit afkomstig is. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=hCdgDxQbW_U]

Chris Brown – Autumn Leaves ft. Kendrick Lamar
Chris Brown presenteerde zijn nieuwe video ‘Autumn Leaves’ waar hij wordt bijgestaan door Kendrick Lamar. De single is afkomstig van Chris Brown’s laatste album ‘X’. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=undkbBJLa-Y]

Kanye West – Only One ft. Paul McCartney 
Kanye West was te gast bij Ellen Degeneres en primeurde daar de clip van ‘Only One’ waarop hij bijgestaan wordt door ‘Paul McCartney. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=WibQR0tQ0P8]

Audio binnenland
Frenna (SFB) – Slow Motion Ft. Ronnie Flex
Op de track Slow Motion werkt Frenna samen met Ronnie Flex. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188465671″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Idaly – Bitches & Shits ft. Frenna (SFB) (Prod. Garrincha)
Vandaag verschijnt er een nieuwe track van Idaly en Frenna. Samen zijn zij de studio ingedoken en daar is de track ‘Bitches & Shits’ uit gekomen. Het nummer is geproduceerd door Garrincha. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/187987203″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Kaascouse – Schoonmoeder
Nadat Kaascouse al een voorproefje gaf in zijn laatste spitsessie, brengt hij vandaag de volledige versie van zijn nummer ‘Schoonmoeder’ uit. Net als ‘Owja‘ is ook deze track geproduceerd door Zelfkweek. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/187416352″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

James Watts – Je Body
Zanger James Watts van Cho’s New Vintage College hoorde je eerder al op de de achtste Pickup Sessie met Hef en Cho zelf. Nu heeft hij zijn eigen track genaamd ‘Je Body’. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/187009126″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

MocroManiac – KMB Ft. SontjeKMB & Kalibwoy
Het was een tijdje stil rondom MocroManiac, maar achter de schermen heeft hij niet stilgezeten. In januari bracht hij een nieuwe wintersessie bij 101Barz uit en nu is hij terug met de track ‘KMB’. Op de track, die je hieronder kunt beluisteren, werkt hij samen met SontjeKMB en Kalibwoy.  [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186650065″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Onkeltje & Abeltje – School Is Stom Ft. Pizzamang Twan & Benny Crack
In januari brachten Onkeltje en Abeltje hun nieuwe track ‘School Is Stom’ uit. Zij doen dit in samenwerking met Pizzamang Twan en Benny Crack. Fans konden via twitter stemmen welke track de heren zouden uitbrengen.[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186242591″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

MellaMell x Kalibwoy – Was A Skien
De laatste keer dat MellaMell en Kalibwoy samenwerkten op een track, was voor de remix van ‘Wasted‘. Dat is inmiddels al een tijdje geleden en daarom besloten beide heren weer samen ergens aan te werken. Daaruit is de track ‘Was A Skien’ gekomen. Deze is afkomstig van de ‘Bonoemoney’ tape waar MellaMell momenteel mee bezig is. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186159757″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Billyusuf – JeSuisBilly
Billyusuf speelt met zijn nieuwe track in op de commotie van afgelopen dagen. Die onrust werd veroorzaakt door de aanslag op de redactie van Frans satirisch weekblad Charlie Hebdo. Wat volgde was een massale steunbetuiging door middel van de hashtag #JeSuisCharlie. Billyusuf heeft daar ‘JeSuisBilly’ van gemaakt en doet zijn eigen verhaal over onder andere over de rol van de media. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185552050″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audio buitenland
A$AP Rocky – Lord Pretty Flacko Jodye 2 (PFJII)
Pretty Flacko is terug en doet dat in stijl met de nieuwe track ‘Lord Pretty Flacko Jodye 2 (PFJII)’. Met de nieuwe track opent hij het #FLACKOJODYESEASON waarbij we meer muziek van de rapper kunnen verwachten. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/183946174″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Young Thug & Rich Homie Quan – In This Game
De boezemvrienden Young Thug en Rich Homie Quan zijn weer terug met nieuwe muziek. Het gaat om de track ‘In This Game’. Wanneer het vervolg op de mixtape ‘The Tour Vol. 1‘ uit komt is nog niet bekend. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185391966″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Joey Bada$$ – Born Day
Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat Joey Bada$$ zijn veelgeprezen mixtape ‘1999‘ uitbracht. De jonge MC bracht volgens velen de 90’s sound terug in hiphop en ook zijn mixtape ‘Summer Knights’ die een jaar later uitkwam werd goed ontvangen. Vanaf dat moment was het wachten op zijn debuutalbum en vandaag, op zijn verjaardag, is het eindelijk zover. Zijn album ‘B4.DA.$$’ is vanaf vandaag verkrijgbaar. Om zijn verjaardag en de release te vieren dropt Joey ook een nummer dat niet op het album staat. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186783695″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Lil’ Wayne – Amazing Amy ft. Migos
Nog geen week na de release van de mixtape ‘Sorry For The Wait 2‘ presenteert Lil’ Wayne vandaag de nieuwe track ‘Amazing Amy’ met Migos.[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/187818969″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Kaytranada – Drive Me Crazy ft. Vic Mensa
Kaytranada werkt momenteel aan zijn album en dropt vandaag de tweede single van de plaat. Op ‘Drive Me Crazy’ worden de verses verzorgd door Vic Mensa. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/187728576″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Migos – Computers Freestyle ft. Bobby Shmurda
Vandaag verschijnt er een nieuwe track van Migos in samenwerking met Bobby Shmurda. De ‘Computers Freestyle’ is de eerste productie afkomstig van de ‘Shmigo Gang’ mixtape.

Uiteraard zit Bobby Shmurda nog steeds in voorarrest, maar toch was hij in de mogelijkheid om op deze track het intro en outro via de telefoon te doen. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188028271″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Feesten
Encore & Voyage 14693
Elke zaterdag is er in de Melkweg, Amsterdams grootste hiphop feest . In 2 zalen worden verschillende muziek gedraaid, in The Max wordt voornamelijk Hiphop en R&B gedraaid. In de Oude zaal wordt meer Future R&B, UK Garage, Afro Deep and soulful house gedraaid.

Er zijn ook vaak optredens van Nationale en Internationale artiesten. Pusha T, August Alsina, Ace Hood, Tinashe en Future stonden er allemaal en dat allemaal voor een betaalbare prijs! Op zaterdag 28 februari staat R&B zanger August Alsina weer live on stage kaarten zijn € 25,-.

We Are – Hiphop and R&B
Elke vrijdag is er in Club Vie, Rotterdam het feest ‘We Are’. WE ARE is voor iedereen die van Hiphop en R&B houdt. Het maakt niet uit of je op louboutins en in een nice little dress loopt of dat je een fresh pair of J’s met de nieuwste snapbacks rocked, want het is van ons allemaal…

Urban Elite
Vrijdag de dertiende is jullie geluksdag, want we hebben eindelijk drie zalen bij Urban Elite. Om dat te vieren hebben we een drie uur exclusieve set van niemand minder dan DJ Biggi!!!

Maandelijks zorgen wij voor de lekkerste Urban hits en in de nieuwe zalen doen we wat nieuwe smaken in de mix voor nog meer muzikaal genot. In de tweede zaal gaan we los op House, Eclectic en Afrohouse beats. Voor de soepele heupjes moet je zijn in de derde zaal, waar heerlijke Caribbean, Salsa, Merengue, Dancehall en Bachata gedraaid zal worden.

LovumbaA5_FRONT-212x300
—— The Viproom & ST. Tropez (3 areas) —–
Vrijdag 27 februari is het zover! Lovumba Sexy Flirt Night in The Viproom Rotterdam. Na uitverkochte edities vol sexy bezoekers en de bekende Lovumba sounds is er geen betere avond om te Flirten, Sjansen en Dansen. Vanwege de overvolle drukte van de afgelopen Lovumba evenementen in de Viproom kunnen we nu ons publiek volledig tegemoet komen: Met de doorgang van The Viproom naar St. Tropez zijn er wel liefst 3 grote Areas ter beschikking. Dit betekent Ultimate Party Experience en volop dansruimte. Meer info hier.

Bubbling Beatz @ Club Eclipse, Rotterdam
Grand Opening BubblingBeatz XXL Editie op vrijdag 20 februari!!

3 AREAS
LIVE on stage:

SFB ( Loca, Flexen )Poster
FMG ( bye bye )
EQUALZ ( Driver )
IMMORALES ( Buk )

DJ MASTER D
DJ MANACE
DJ DULCE V
DJ DARKSHOT
DJ LE’MAIN

& MANY MORE !!

Hier meer info.

Optredens
RONNIE FLEX
SUPPORTS: BOKOESAM / LEFENSMANNEN

In november verscheen via Top Notch het langverwachte debuutalbum van Ronnie Flex genaamd: ‘De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd’. Na het winnen van de State Award ‘Rookie of the Year 2012’, samenwerkingen met o.a. Boaz van de Beatz, Mr. Polska, Gers Pardoel, Yellow Claw en Jebroer, 3 succesvolle EP’s, 14 singles, De Meest Verdienstelijke Poëet 2014 Award, tientallen miljoenen views en streams is het album dan eindelijk een feit! Om een vervolg te geven aan het succes, start in februari 2015 zijn albumtour met een show in de Melkweg op zaterdag 14 februari!

COLLIE BUDDZ
PRESENTED BY FUNX

Deze in Amerika geboren, op Bermuda wonende dancehallzanger heeft de perfecte balans tussen reggaeritmes en hiphop rhymes weten te vinden, waarvan iedereen met een ritmische gehoorgang onmiddellijk met de billen zal gaan schudden. Denk Elephant Man meets Justin Timberlake meets Sean Paul en je zit aardig in de richting. Zijn doorbraak kwam in 2007 met de hitsingle ‘Come Around’ van zijn titelloze debuut en sindsdien staan artiesten in de rij om met hem te werken. Na een feature op Snoop Lion’s ‘Smoke The Weed’ in 2013 doet Snoop nu mee op een remix van de nieuwe single ‘Light It Up’. Samen met enkele speciale gasten zal de Oude Zaal weer tot een kolkende dancehall getransformeerd worden.

Akwasi: Daar Ergens op zondag 22 februari 2015 in BIRD, Rotterdam

 

Bronnen: Ballinnn.nl, Puna.nl, Melkweg.nl, clubvie.com, www.theviproom.eu, www.club-eclipse.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Jeff Baffour

Geen commentaar

Laat een antwoord achter