Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Jeff’s Urban Music News: De nieuwste albums, tracks, video’s en concert- en festivaltips

Dit keer in het nieuws van februari.

Mr. Polska heeft eindelijk zijn album $noller uitgebracht en Drake heeftuit het niets een mixtape/album uitgebracht, Ronnie Flex treedt binnenkort in Leiden op, O.T. Genasis treedt op in Almere en meer.

Mr. Polskasnoller-940x460
Op vrijdag de 13e bracht Mr. Polska zijn tweede album uit genaamd ‘$noller’. ‘$noller’ bevat twaalf tracks. Polska bracht voor het album uitbracht vier singles uit genaamd ‘De Libi’, ‘Ravotten’, ‘No Way Home’ en ‘Survaviltocht’. Op het album staan gastbijdrages van, Ronnie Flex, Cartiez, Frans Duijts, I Am Aisha en Boaz van de Beatz. Op ‘$noller’ waagt Polska zich aan de deepsound en UK garage sound.

Drakedrake-reading-this-too-late
Op vrijdag de 13e bracht Drake uit het niks een nieuwe album uit genaamd ‘If You’re Reading This It’s Too Late’. De Canadese rapper noemt het zelf een mixtape. Op het album/mixtape staan 17 tracks met gastbijdrages van, PARTYNEXTDOOR, Lil Wayne en Travi$ Scott. Doordat Drake ‘If You’re Reading This It’s Too Late’ uitbracht is zijn contract bij Cash Money voorbij. In de contract van Drake stond dat hij 4 albums/mixtapes voor Cash Money moest uitbrengen en Drake heeft dat voor ze gedaan.

Dag voor het uitbrengen van zijn mixtape/album bracht hij een korte film uit genaamd ‘Jungle’.

Kaytranada
Kaytranada werkt voor zijn debuutalbum samen met Rick Rubin. Rick Rubin richtte samen met Russell Simmons een van de grootste hiphop labels ooit op genaamd Def Jam. Rick Rubins werkte met artiesten als, Beastie Boys, Eminem, Kanye West, Run DMC, Red Hot Chili Pepers en veel meer.

Kaytranada staat volgende maand in de Melkweg, Amsterdam en tijdens STRP Dance Night in Eindhoven. In juli staat hij op het Pitch Festival.

Videoclips binnenland
101Barz – Wintersessies 2014/2015 – Spinal
Rapper Spinal uit Zoetermeer bracht laatst zijn album ‘Verloren Zaad’ uit en ter ere daarvan ging hij langs bij 101Barz voor een sessie. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=dsch0IEBHvs]

101Barz – Wintersessie 2014/2015 – Mr. Polska
Omdat Mr. Polska zijn nieuwe album ‘$NOLLER’ uitgbracht. Ging hij langs de studio van 101Barz. Polska spitte een nummer van ‘$noller’ in de studio. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=JXxEkkXl_rU]

SBMG – Late Night Sex Ft. Yes-R (Prod. Dopebwoy)
Ter ere van Chivv’s verjaardag werd de clip van ‘Late Night Sex’ uitgebracht. Het nummer was al uitgebracht maar zonder clip. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=vgwW3AnbS4Q]

Badboy Taya – Al Me Mannen ft. Logisch & Shabba
Bayboy Taya heeft een nieuwe videoclip uitgebracht samen met Logisch en Shabba genaamd ‘Al Me Mannen’. Het nummer is geproduceerd door Junior Neph. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=3GYMjTocD-U]

Teemong – Krakaka remix ft. MocroMania
Na een schietpartij op een technofeest ging AT5 langs op locatie en sprak zo een aantal omstanders die op hun beurt hun verhaal deden. Uit dat interview ontstond de hype rondom de ‘Krakaka’ uitspraak. Teemong nam het item onder handen door een remix ervan te maken, maar ook MocroManiac spit nu een verse. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=1IpPSMJ3IeM]

Mafe X Def Major (Leffensmannen) – Traffic ft. Murda
In een video zag je hoe Mafe, Def Major en Murda in het verkeer allerlei vragen beantwoordden en kondigden ze de datum aan voor een nieuwe video. De video die ze bedoelde was ‘Traffic’. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=1NiFy0fKJgI]

RASA – Zwart-Wit (Prod. Tantu Beats)
RASA is terug met hun zesde video van hun 12 clips in 12 maanden project. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=1if_Lbp1z0w]

Mongoose x Tantu – No Problems
In februari bracht Mongoose de tweede release van zijn #MixtapeMonday uit. De Groningse rapper is nu terug met zijn track ‘No Problems’. Dit is tegelijkertijd het eerste wapenfeit afkomstig van de EP ‘Grindin’ waar Mongoose en Tantubeats aan werken. Er staat nog geen exacte datum gepland voor het project, maar naar alle waarschijnlijkheid zal deze rond de lente worden uitgebracht. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=TCbWUnE00w0]

Miggs de Bruijn – Keeping It Real
Ter ere van zijn 5000e volger op Instagram dropte Miggs de Bruijn een nieuwe videoclip. De track ‘Keeping It Real’ verschijnt in aanloop van het project ‘Miggstape’ waar Miggs momenteel mee bezig is. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid ergens in maart worden uitgebracht. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=d2A4wH8CmrE]

The Partysquad – Dat Is Dat Ding ft. Jayh, Cho, Bokoesam, MocroManiac & Reverse
Het is alweer een tijd geleden dat ‘Dat Is Dat Ding’ van The Partysquad met Jayh, Cho, Bokoesam, Mocromaniac en Reverse uitkwam. Toch lieten ze de track niet zomaar aan zich voorbij gaan en besloten ze toch een video te schieten. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=ftHyQvPA1Ls]

Videoclips buitenland
Chris Brown X Tyga – Ayo
Vier jaar geleden brachten Chris Brown en Tyga ‘Fan Of A Fan’ uit. Op 24 februari brachten ze ‘Fan Of A Fan 2′ uit en ‘Ayo’ was de eerste single die ze ervan uitbrachten. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=zKCrSN9oXgQ]

Migos – Cross The Country
Na ‘Wishy Washy’ zijn de mannen van Migos terug met een nieuwe video van hun ‘Rich Nigga Timeline’ mixtape. Dit keer is het de track ‘Cross The Country’. In de video hebben ze beelden verwerkt van hun trips in Amsterdam en Parijs. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=CljgOkX03wU]

Rihanna – FourFiveSeconds ft. Kanye West & Paul McCartney
Nadat Kanye West en Paul McCartney ‘Only One’ uitbrachten. Kwam er weer een nummer uit waarop Kanye en Paul samenwerken maar dit keer met Rihanna erbij. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=kt0g4dWxEBo]

Curren$y – Briefcase
Curren$y heeft zijn nieuwe album ‘Pilot Talk 3’ al een tijd geleden aangekondigd, maar met het verschijnen van de eerste video lijkt er eindelijk schot in te zitten. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=UDLpZofvCHY]

Joey Bada$$ – Like Me Ft. BJ The Chicago Kid
Vandaag verschijnt de bijbehorende videoclip voor de single ‘Like Me’ van Joey Bada$$. De single is afkomstig van zijn ‘B4.DA.$$’ album dat afgelopen januari uitkwam. Op de track wordt de jonge rapper bijgestaan door BJ The Chicago Kid [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Nr_Gzz6ZRaE]

A$AP Rocky – Lord Pretty Flacko Jodye II
A$AP Rocky begon 2015 met de track ‘Lord Pretty Flacko Jodye 2‘ en brengt nu een video van de track uit. De A$AP Mob frontman zal nog voor de zomer zijn langverwachte tweede album droppen. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=dcDqi6XQkfM]

A$AP Ferg – Doe Active
Eind november bracht A$AP Ferg zijn mixtape ‘Ferg Forever’ en nu dropt hij de eerste video van de tape. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Mmy6V8yyi6o]

Wiz Khalifa – Still Down ft. Ty Dolla $ign & Chevy Woods
Deze maand bracht Wiz Khalifa zijn soundtrack ‘Go Hard Or Go Home’ voor Fast & Furious 7 samen met Iggy Azalea uit. Nu komt hij samen met mede-Taylor Gang leden Ty Dolla $ign en Chevy Woods met de video van het nummer ‘Still Down’. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=dYTlwhjU6f8]

A$AP Ferg – Dope Walk
Na ‘Doe Active’ dropt A$AP Ferg de volgende video van zijn ‘Ferg Forever’ mixtape. In de ‘Dope Walk’ video zien we Ferg facetimen met model Cara Delevingne. Hij neemt haar mee door zijn ervaringen van New York Fashion Week. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=wVNlbe2kXP4]

Audio binnenland
Boaz v/d Beatz – Partymad ft. Ronnie Flex & Mr. Polska
Op 3 maart presenteert Boaz v/d Beatz zijn EP ‘Horse Force’ op het platenlabel Mad Decent. Ter promotie van de EP is vanaf nu de track ‘Party Mad’ met Ronnie Flex en Mr. Polska. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/193360980″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Hydro – Rwina ft. Sjaak & Frenna (SFB) (Prod. The Fusion)
Uit het niets verschijnt de track ‘Rwina’ online, waarop Hydro, Frenna en Sjaak samen te horen zijn. Het is voor Hydro en Frenna de tweede keer dat ze samen werken na ‘Heaven‘. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/192759208″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Atta de Tolk – Me Broer (Prod. 96Beats)
Atta de Tolk werkt momenteel aan een album dat dit jaar moet uitkomen. Vandaag laat hij alvast de eerste track los op een beat van 96Beats. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/192332606″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

SFB – Late Night Sex (Remix)
De heren van SFB presenteren vandaag de remix van SBMG’s laatste single ‘Late Night Sex’. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/192321616″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Momi – Monster
Terwijl Momi uit Schiedam druk werkt aan zijn EP ‘Mijn Boek’ laat hij vandaag alvast een nieuwe track los. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=4MpR2h2vD4c]

Kaascouse – Schoonmoeder ft. Esko, Mellah, Insayno, DRT & Berry
Kaascouse bracht vorige maand zijn track ‘Schoonmoeder‘ uit en besloot hij een remix van het nummer online te gooien. Op de remix wordt hij bijgestaan door Esko, Mellah, Insayno, DRT en Berry. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/191794345″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Jowners – Oui (Prod. Smith2k)
Na ‘Artis‘ is Jowners vandaag terug met de tweede track van dit jaar. Ook ‘Oui’ is geproduceerd door Smith2k. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/190953937″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Young Gabrich – ‘95
De Engelstalige rapper Young Gabrich uit Leiden bracht dit jaar zijn eerste track uit genaamd ’95. Het nummer krijgt al veel aandacht op Soundcloud. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/190233802″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audio buitenland
OT Genasis – Coco (Remix) ft. Meek Mill & Jeezy
OT Genasis z’n clubhit kreeg eerder al een nieuwe clip en nu zijn Meek Mill en Jeezy ook nog op de track gesprongen.

Kendrick Lamar – The Blacker The Berry (prod. Boi-1da & Terrace Martin)
Na twee Grammy’s te hebben gewonnen voor het nummer ‘I’, brengt Kendrick Lamar zijn tweede single ‘The Blacker The Berry’ uit. Het nummer afkomstig van Kendrick’s langverwachte album dat waarschijnlijk binnenkort zal worden uitgebracht, er is nog geen datum genoemd. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/190506805″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

A$AP TyY – Chamber Lock Ft. A$AP Yams
Begin februari verscheen er een nieuwe track van A$Ap TyY en de pas overleden A$AP Yams. De track is afkomstig van de mixtape van TyY die ergens deze lente uit zou moeten komen. De mixtape heeft officieel nog geen naam gekregen en een officiële datum is ook nog niet vastgesteld. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189150017″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Wiz Khalifa – Decisions (prod. TM88)
Taylor Gang frontman Wiz Khalifa besloot vannacht om zomaar de track ‘Decisions’ te droppen. De track is geproduceerd door TM88. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/191031414″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

A$AP Rocky – Indie ft. Sway Burr & Rich Homie Quan
Nog niet zo lang geleden bracht A$AP Rocky zijn nieuwe video ‘Lord Pretty Flacko Jodye 2‘ uit en nu verschijnt er opeens een nieuwe track online. Sway Burr dropt opeens de track ‘Indie’ op zijn soundcloud account. Behalve Sway Burr wordt A$AP Rocky ook bijgestaan door Rich Homie Quan. Of de track af is of het de nieuwe single is van zijn nieuwe album is niet bekend. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/190096099″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ab-Soul – 47 Bars (Prod. Alchemist)
Ab-Soul dropt uit het niets een nieuwe track op een productie van Alchemist. Volgens eigen zeggen is het uitbrengen van ’47 Bars’ niet geheel zonder risico maar hij doet het toch [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/193552972″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Feesten
Encore & Voyage
Elke zaterdag is er in de Melkweg, Amsterdams grootste hiphop feest . In 2 zalen worden verschillende muziek gedraaid, in The Max wordt voornamelijk Hiphop en R&B gedraaid. In de Oude zaal wordt meer Future R&B, UK Garage, Afro Deep and soulful house gedraaid.

Er zijn ook vaak optredens van Nationale en Internationale artiesten. Pusha T, August Alsina, Ace Hood, Tinashe en Future stonden er allemaal en dat allemaal voor een betaalbare prijs!

We Are – Hiphop and R&B
Elke vrijdag is er in Club Vie, Rotterdam het feest ‘We Are’. WE ARE is voor iedereen die van Hiphop en R&B houdt. Het maakt niet uit of je op louboutins en in een nice little dress loopt of dat je een fresh pair of J’s met de nieuwste snapbacks rocked, want het is van ons allemaal…

Op vrijdag 13 maart is het LADIES NIGHT!! In Vip Room & St. Tropez in Rotterdam.10958256_749943658434625_903509432_n
Naast muzikale traktaties zal er nog veel meer lekkers zijn om te naar te kijken en te proeven.

We hebben het beste uit Amsterdam en Rotterdam in de Urban area met DJ’s Waxfiend en Superior, voeg daar Cypro en The Freshmen aan toe en het plaatje is compleet.

In de Afro/Eclectic area staan Kimberlee Ramirez, MR. Cotino en Suspect in de booth om jullie te vermaken met heerlijk afwisselende muzikale hoogstandjes.

De Latin/Caribbean area is niet voor de pottenkijkers want bij DJ’s Sky en Panchito staat niemand stil!

TikTak1200xzc=1a=cq=90_482x680q=90_1414x2000q=90_tiktak_maart_poster7_2574_2575_2577
FeestDJRuud, Wiwek, FS Green, Raynor Bruges, Weslo, MC Roga, Mr. Wonder, NOTSO TYPICAL, Kubes, Adin Dino, MC KC Jones
The grootste eclectic club event in Neder is terug in AIR! Op 14 maart. Dit is ook de eerste editie van het jaar met ‘master of party’ Feest DJ Ruud, Amsterdam’s king of future bass FS Green, MC Roga .. en Wiwek.

Dyna Birthday Special
Op zondag 15 maart in club Air, Amsterdam geeft Dyna zijn verjaardagsfeest.

Line-up:
DJ Dyna
Andy Sherman
Gregor Salto
Michael Mendoza
Lady Bee
Biggi
Ibranovski
Badd Dimes
Patrick Paul
MC Ambush & Mc Roga

LIVE acts : Dimello, Bollebof & Ir-sais, Gio

Baws
HipHop feest Baws in terug in club Air op 27 maart!

Line up:
Lil Silva (UK)
SIROJ
CHO (live)
Mitchel Kelly
Lion Kojo, Hussy

Optredens
O.T. Genasis1506747_795817380510924_7353170775219172858_n
O.T. Genasis had vorig jaar een van de grootste club hits en staat op vrijdag 13 maart in Club Cell, Almere.

Line up:
O.T. Genasis
Gyptian
Sloddervosgang
Bollebof
Ir-Sais
Franck
Kid Q
Superior
G-man int.
D-Train
Orrie
The Freshman
Youss-F
Hosted by: 4SHOBANGERS

Ronnie Flexdownload (9)
SUPPORT: BOKOESAM + EXTRA SUPPORT: DE LEFENSMANNEN
Op zaterdag 21 maart staat Ronnie Flex live on stage in de Gebroeders de Nobel, Leiden.
Eind vorig jaar bracht hij zijn debuut album uit genaamd ‘De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd’. Hij is nu bezig met zijn tour door Nederland en hij komt ook langs in Leiden. Naast Ronnie treden ook Lefensmannen op de groep van Ronnie Flex en Bokoesam! Kaartjes zijn € 10,-

Stalley van MMG staat op woensdag 11 mrt 2015 in Melkweg, Amsterdam

Flatbush Zombies & The Underachievers are Clockwork Indigo – “The Electric Koolade Experience” op zaterdag 14 maart 2015 in Melkweg, Amsterdam

araabMUZIK en Kypski live op do 19 maart 2015 in Patronaat, Haarlem

Logic op zaterdag 28 maart 2015 in Melkweg, Amsterdam

Nelly op zondag 5 april 2015 in Philharmonie, Haarlem

Migos op woensdag 8 april 2015 in Paradiso, Amsterdam

Geschreven door: Jeff Baffour

Geen commentaar

Laat een antwoord achter