Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

SpringFest was Best! Verslag en foto’s

Vrijdag 6 maart was de eerste editie van Springfest en het was een supergezellige avond. Ruim 70 jongeren waren naar Scum gekomen om te luisteren naar muziek van jonge, beginnende bandjes.

Endless Tuning mocht het spits afbijten. Deze band is sinds kort bezig met een bandcoachingtraject via The Art Squad Katwijk (TASK) en had op SpringFest hun eerste optreden. En dat ging ze goed af! Ze warmden het publiek lekker op met hits van o.a. Nirvana en Green Day.

Lokaal cultfiguur Vink van Kony2015 kreeg de lachers al snel op zijn hand met een optreden dat het midden hield tussen punk en stand-up comedy. Alle dode rockhelden kregen een hilarisch eerbetoon van minimaal 1 tot maximaal 6 seconden. Denk de Ramones maar dan nog 1000 keer korter, sneller en harder. Op de drums mocht Jesse (14 jaar) voor de eerste keer live optreden voor publiek en dat ging hem prima af. Hij zat er lekker losjes bij en kon zich moeiteloos aanpassen aan Vink’s ietwat aparte stijl van muziek maken.

De muzikale meiden van The Freaks zitten al wat langer in het bandcoachingtraject. Een jaar geleden hadden ze nog nooit een instrument aangeraakt en nu stonden ze te rocken alsof ze nooit iets anders hadden gedaan. Coole rockchicks en hun speciale outfits maakte het plaatje ook visueel helemaal af.

Tussen de bands door klonken de beste Top 40 hits van nu, gedraaid door DJ Prevento, onder andere bekend van de Frizzz feesten in Scum.

Als afsluiter van de avond stond de Muziekschoolband The Red Leaves op het podium. Zij speelden een swingende set met nummers van Amy Winehouse, Bruno Mars en Whitney Houston.  Al gauw stond het publiek mee te dansen en springen en was het feest compleet.

Voor een eerste keer kon SpringFest niet beter. Het was best. Het festival had als doel jonge beginnende bands een podium te geven, maar dat er zoveel bezoekers op af kwamen overtrof al onze verwachtingen. We gaan er dus op zeker mee door.

See you next time!!

Klik HIER voor de foto’s

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter