Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Topavond bij Within Temptation’s ‘Theaters On Fire’ – Verslag en foto’s

Gelukkig!! Net op het laatste moment nog aan een kaartje weten te komen! De show was al snel uitverkocht. Maar op zaterdag 14 maart 2015 was het toch zover!! Mijn eerste Theatershow van Within Temptation’s ‘Theaters On Fire’. Deze was in het Muziektheater in Eindhoven.

Na even wat rondgelopen te hebben in Eindhoven en natuurlijk gegeten te hebben bij de Mac zijn we naar het theater toe gelopen. Daar nog even wachten natuurlijk. En al gauw gingen we naar binnen. Ik was nog niet echt eerder bij zo’n show geweest dus het was allemaal wel een beetje onwennig. Naar een metal optreden en moeten zitten. Tsja zie dat maar eens vol te houden ha ha.

Maar ik had al heel snel mijn plek gevonden. Ik zat jammer genoeg in mijn eentje, maar dat mocht de pret niet drukken.

1De zaal werd donker en het intro startte. Het was al snel te zien dat dit geen normale Within Temptation show zou gaan worden. Na het intro zette de toetsenist zijn partij van het nummer The Cross in. Ik merkte zelf al heel gauw dat ik hier alleen maar voor kon genieten. Na The Cross kon Hand Of Sorrow starten. Onder begeleiding van ‘The Orchestra Of Shadows’ wat tevoorschijn kwam uit de rook die op het scherm werd geprojecteerd.

Het was heel erg indrukwekkend!

Daarna volgden de nummers Shot in the Dark, And We Run, The Heart of Everything, Towards the End, Jillian (I’d Give My Heart), Somewhere en Mother Earth. Natuurlijk waren er tijdens de nummers vele visuele effecten te zien! Maar de gene die ik echt mooi vond was de Hologram van Anneke van Giersbergen. Het grappige was nog wel dat Anneke zelf in de zaal zat! Na Mother Earth zei Sharon Den Adel dat ze zometeen weer terug zouden komen. Dat was het einde van de eerste set!

Dus even de warme zaal uit en naar de foyer! Na een aantal minuten klonk de bel weer en moesten we weer de zaal in. De Sanctuary intro startte. Dat is voor mij een van mijn favoriete intro’s, die vervolgd werd door The Last Dance, Paradise (What About Us?), The Truth Beneaeth the Rose, Forgiven (dat overigens samen met de visuals heel erg mooi was) Stand my Ground, Iron, Covered By Roses (waarbij ik op de helft toch zoiets had van ja ik ga staan want dit zitten hou ik niet vol ha ha), Ice Queen.

Encore: Sinéad (Acoustic) en als laatste Stairway to the Skies die werd toegedragen aan de overleden dierbaren van de mensen die in het publiek stonden, iedereen moest zijn lichtje van zijn/haar 14telefoon/aansteker doen. Om te laten zien dat wij er nog zijn en aan ze denken! Een mooi gebaar..

Ik vond het een top optreden en ik kan ook zeker niet wachten op de volgende show die ik ga zien van deze tour!

Het enige minpuntje aan de show is degene die naast me zat en dacht dat hij/zij heel goed kon zingen. ahum

Heb je nog enige kans om een kaartje te bemachtigen? Doe dat dan zeker! Het is de moeite waard!! 

Door: Hans Vink

Meer foto’s hierna…

Written By: admin

Comment: 1

  • Marian Gelens

    Beantwoorden 24 maart 201518:07

    Fantastische verslag Hans en heb het ook mee mogen maken het zelfde Concert maar dan in Carré 02-03-2015…een geweldige ervaring en genoten net als altijd bij WT….Mooi verwoord en beschreven.

Leave a Reply