Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Haringrock behaald alle records – Verslag en foto’s

Verslag en wat foto’s van de organisatie. Onderaan het bericht links naar de foto’s van Kattuk.nl 

Met een recordopkomst is het Haringrockfestival dat afgelopen weekend op het Katwijkse strand werd gehouden meer dan geslaagd te noemen.

Haringrock-22

Hoewel het festival al een kleine 30 jaar bestaat, was dit een belangrijke editie omdat met Haringrock dit weekend het nieuwe evenementenplein in gebruik genomen werd.

Er werd dus vooraf en tijdens het evenement door velen met grote belangstelling over de schouders van de Haringrock organisatie meegekeken. Na afloop is iedereen unaniem en wordt een dikke vette voldoende gegeven voor de wijze waarop alles verlopen is.

Het Haringrockfestival fungeerde dit weekend als een magneet die niet alleen de Katwijkers maar ook muziekliefhebbers van ver buiten het vissersdorp op de been wist te brengen. Een kleine 8.000 bezoekers die in een aangename ambiance van zon, zee en strand maar liefst 11 acts voorgeschoteld kregen.

Het programma bestaat van oudsher uit lokale bands die Haringrock zien als podium om zich te presenteren aan een groot publiek en daarom elk jaar in de rij staan om er te kunnen spelen. De afgelopen jaren is de afsluitende band echter steeds vaker een landelijk of internationaal bekende naam die door de organisatie aan het programma wordt toegevoegd 

Op vrijdag werd het publiek middels de zomerse klanken van the Looters klaargestoomd voor de rock van Not Dead Yet en Taste It waarna een dijk van een band de grootste hits van Anouk ten gehore bracht. Om 11 uur was het aan Dilana Smith om de dag waardig af te sluiten.

Dilana Smith is een rockdier met een ijzeren strot die een aantal top 40-hits op haar naam heeft staan en wereldwijd tourt. Voor vandaag was de 5-koppige band uitgebreid met de van Support Act afkomstige gitarist Martin van Duijn.

Dilana bewijst haar reputatie door een afwisselende set te spelen waarbij de dame zelf als een energiebom over het podium springt alsof het haar laatste optreden is. De band verlaat om even voor twaalf uur het podium onder een luid applaus.

De zaterdag wordt na een kort welkomstwoord van Dennis Weening, die zich als ‘gezicht van Haringrock’ linkt met het Katwijkse festival afgetrapt door Another Midlife Crisis gevolgd door AJ and the Wildgrooves waarvan je door hun internationele bekendheid bijna zou vergeten dat het ‘gewoon’ een Katwijkse band is. Café de Melkboer krijgt het publiek massaal aan het meezingen en is een prima opwarmer voor de U2 Experience die wel griezelig dicht in de buurt van het origineel komt. De Katwijkse gitarist Rob Ouwehand slaat met een 20-minuten durend intermezzo een brug naar de hoofdact van de avond, doet dat meesterlijk en weet ook 20 minuten te boeien wat knap is. Angela Wasef en Mick van der Spek (afkomstig van resp. Support Act en Lekker Bezig) maken het vocaal af en tillen een Katy Perry song naar een ander niveau.

Met de perfect klinkende muziek van Pink Project wordt het laatste uur in gegaan. De sferische muziek van Pink Floyd gaat erin als gesneden koek en is een prima afsluiter van een geslaagd evenement dat geheel in stijl met knallend vuurwerk afgesloten wordt.

 Haringrock-20

Na afloop kan worden terug gekeken op een in alle opzichten geslaagd evenement. De strakke organisatie, de prima samenwerking met gemeente en instanties en natuurlijk

het massaal toegestroomde publiek dat zichtbaar genoot van het hele spektakel dat –hoe bijzonder anno 2015- nog steeds gratis toegankelijk is.

Een dikke, vette duim omhoog voor iedereen die erbij betrokken was.

—-

Klik HIER, HIER en HIER voor de foto’s op Kattuk.nl

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter