Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Jeff’s Urban Music News: De nieuwste albums, tracks, video’s en concert- en festivaltips

Dit keer nieuws van mei en de concert- feest en festivaltips voor juni en begin juli

A$AP ROCKY heeft een nieuwe album uitgebracht, FunX awards, Big Sean treedt op tijdens Encore, rapper Sevn heeft zijn mixtape uitgebracht en veel meer!

#free101barz 18_free101
De afgelopen dagen zag je foto’s langs komen van Rotjoch in een oranje overall met de hastag: #free101barz. De presentator heeft uitgelegd wat er precies aan de hand is: het platform wordt bedreigd door de toekomstplannen van de publieke omroep. “Externe portals moeten verdwijnen, waaronder 101Barz. Onze content moet op NPO.nl komen, tussen meuk van andere programma’s.’’

Al een paar jaar is 101Barz een van de belangrijkste platforms voor Nederlandse hiphop in Nederland. Het idee is simpel: een eenvoudige studio, een camera, en rappers die hun ding doen. In de sessies bij Rotjoch kwam de afgelopen jaren zo’n beetje iedereen die ertoe deed in de Nederlandse hiphop wel eens langs, met een sterke voorkeur voor upcoming talent van de straat. Het blijkt een succes: de filmpjes worden normaal gesproken honderdduizenden keren bekeken, soms zelfs miljoenen keren. In 2014 werd 101Barz genomineerd voor de Pop Media Prijs, die uiteindelijk net aan Rotjoch voorbij ging.

Paar weken later legde 3FM zendercoördinator Wilbert Mutsaers uit tegen Nu.nl uit dat ‘101Barz niet gaat verdwijnen en video’s op Youtube mag blijven plaatsen’.

A$AP ROCKY
Eigenlijk zou ‘At.Long.Last.A$AP’ van A$AP Rocky op 2 juni uitkomen, maar het team rondom de rapper besloot om het album een week eerder uit te brengen. De plaat bevat 18 tracks en is gevuld met gastbijdrages van onder andere Future, Kanye West, ScHoolboy Q, Miguel en James Fauntleroy. Hij weet ook een een nieuwe verse van Pimp C te scoren op de track ‘Wavybone’ met Juicy J en UGK en heeft hij Lil Wayne uitgenodigd voor een nieuwe versie van ‘M’s’.

Op ‘Better Things’ in de tweede verse spit Rocky over Rita Ora – wat opvallend is, aangezien er nooit geruchten zijn geweest dat de twee in een relatie zouden zitten.

Rocky’s lyrics zijn echter verre van subliminal.

|I swear that bitch Rita Ora got a big mouth/Next time I see her might curse the bitch out/Kicked the bitch out once cause she bitched out/Spit my kids out, jizzed up all in her mouth and made the bitch bounce.”

AdjeAdje-De-Situatie-Final-Artwork
Het nieuws dat Adje eindelijk weer vrij is, is waarschijnlijk velen niet ontgaan, maar wat is een comeback zonder nieuwe muziek? De situatie is dat Adje zijn EP ‘De Situatie’ gaat droppen. Wie Adje volgt op Instagram is niet onbekend met die titel van zijn EP.

De tracklist van de EP kun je hieronder checken. De track ‘Verlof’ heeft die al uitgebracht met videoclip.
Tracklist:

1. Shit Was All Good
2. Precious
3. Verlof
4. Momsie
5. Forever
6. Freedom

Rich Homie Quan
Rich Homie Quan is na de breuk met Rich Gang volledig gefocust op zijn eigen carrière. Zo dropte hij onlangs zijn mixtape en heeft hij een EP uitgebracht genaamd ‘Summer Sampler’ exclusief op Spotify geplaatst.

FunX
De FunX luisteraars hebben acht winnaars beloond met een FunX Music Award! Broederliefde en Cho gingen aan het einde van de avond met twee prijzen naar huis. Natalie La Rose, Kenny B, Jayh, Mr. Probz, Ronnie Flex en Yellow Claw namen elk één award in ontvangst.

In een stampvolle Melkweg was de jaarlijkse FunX Music Awards uit voor de beste artiesten en muziek van het afgelopen jaar. De FunX luisteraars bepaalden de afgelopen weken wie van de 23 genomineerden een award in ontvangst mocht nemen. In een avond vol liefde, van zowel artiesten als enthousiast FunX-publiek, gingen de volgende namen er vandoor met één of meerdere FunX Music Awards:

WINNAARS FUNX MUSIC AWARDS 2015
Best Album
Broederliefde – Gevoelig Feestje

Best DJ
Yellow Claw

Best Group
Broederliefde

Best FunX Talent
Cho

Best MC
Cho

Best Online Presence
Ronnie Flex

Best Singer
Mr. Probz

Best Single
Kenny B – Parijs

Best Style
Jayh

Best Video
Natalie La Rose – Somebody ft. Jeremih

Videopclips binnenland
Blake – Cream (Geblaked) (Prod. Hayzee)
Bijna een jaar na de release van het origineel besluit Blake alsnog de remix uit te brengen van ‘Cream’. Het origineel is afkomstig van de Sloddervosgang EP een collectief waar de Arnhemse rapper een deel van uitmaakt.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZfMd4enNRGo]

Miggs de Bruijn – Wie is je mattie ft. Krulle
Na Focus, Alleen maar voor de Likes en Ay! brengt Miggs de Bruijn vandaag de vierde video uit van z’n onlangs uitbrachte Miggstape. Het gaat om ‘Wie Is je Mattie’ waarop Miggs de Bruijn werkt met Krulle en waarvoor Zennybeaterz de productie leverde
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YwOTfI5TnWI]

Lil Kleine & Ronnie Flex – Drank & Drugs (prod. Jack Chiraq)
Lil Kleine en Ronnie Flex brachten op een speciale wijze de nieuwe video Drank & Drugs uit. De video is namelijk zojuist in 10 delen geprimeurd op Instagram. De track is afkomstig van het album New Wave dat op 10 april via Top Notch uit kwam.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_swivbEsD50]

Steen – Mijn Leven
Steen brengt vandaag de eerste video uit van zijn aankomende album ‘Baby’.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uNzQ5UkhX2w]

Adje – Verlof (Prod. Stray Bullets)
Adje is inmiddels vrij en maakt zich op voor de release van zijn EP. De eerste track van die plaat is tijdens zijn verlof opgenomen en heet dan ook ‘Verlof’
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XHqf-p-YL08]

Angelo King – Wait No More
Deze zomer brengt Angelo King zijn debuutmixtape in samenwerking met DJ Waxfiend. ‘Wait No More’ is de eerste video van de tape. De clip is geschoten in Parijs.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_RgzUXbxPis]

Fresku – Ik Wil (Prod. Teemong)
Fresku heeft bekend gemaakt dat zijn nieuwe plaat ‘Nooit Meer Terug’ heet en op 4 september uitkomt. ‘Ik Wil’ is de eerste single en videoclip die de rapper uit Eindhoven uitbrengt. Op ‘Ik Wil’ wordt Fresku bijgestaan door zangeres Shirma Rouse en de productie is verzorgd door Teemong, die ook de video gemaakt heeft.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zdutcMzb0pM]

Typhoon – Liefste
Typhoon presenteert zijn nieuwe video voor het nummer ‘Liefste’ . ‘Liefste’ is afkomstig van het vorig jaar uitgebrachte album Lobi da Basi. De video is opgenomen tijdens Typhoon’s optreden in de Paradiso. Op 11 december staat Typhoon met zijn band en diverse verrassingen in de Heineken Music Hall.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QWeJvrH3Ni8]

Videoclips buitenland
The Game – Ryda ft. Dej Loaf
Onlangs brachten The Game en Dej Loaf de track ‘Ryda’ uit. Ze besloten kort daarna om de bijbehorende videoclip van de track uit te brengen. De videoclip verschijnt in aanloop van het album ‘The Documentary 2’ die The Game later dit jaar zal gaan uitbrengen.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=095Jdku7wo8]

Fetty Wap – 679 ft. Remy Boyz
Na de remix van My Way met Drake is Fetty Wap terug met een nieuwe track en video. Deze keer gaat het om de track 679 waarop ook z’n crew Remy Boyz te horen zijn.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ELNgQFPdgrA]

Rae Sremmurd – This Could Be Us
De mannen van Rae Sremmurd zijn alweer aangekomen bij de zesde video van hun album ‘Sremmlife’. Na hun eerste twee megahits ‘No Flex Zone’ en ‘No Type’ volgden ‘Up Like Trump’, ‘Lit Like Bit’ en ‘Throw Sum Mo’ en nu is het de beurt aan ‘This Could Be Us’.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SYbh6ob_R9M]

Wiz Khalifa – The Play
Wiz Khalifa brengt alweer voor de zoveelste keer een nieuwe clip uit. Deze keer krijgt de door Harry Fraud geproduceerde track ‘The Play’ een video en steelt Wiz zijn zoontje Sebastian de show.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z6uCHtXWxqY]

A$AP Rocky – LSD
A$AP Rocky bracht voor het uit brengen van zijn nieuwe album eerst een single en videoclip uit genaamd ‘LSD’.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yEG2VTHS9yg]

Belly – White Girls ft. Travi$ Scott
Belly bracht onlangs zijn mixtape ‘Up For Days’ uit met gastbijdrages van onder andere The Weeknd, Juelz Santana, French Montana en Travi$ Scott. Met die laatste maakte hij het nummer ‘White Girls’.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BcCtq03AXoc]

Audio binnenland
Miggs de Bruijn – Traffic
Miggs de Bruijn weet niets van stilzitten. Nadat hij dit weekend de video losliet van ‘Wie Is Je Mattie‘ van zijn ‘Miggstape‘ is hij alweer terug met nieuwe muziek. ‘Traffic’ is geproduceerd door Eastbound.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=a4gC_3m-Pb8]

Mixtape: Sevn – Twenty Four Sevn
De uit Almere afkomstige Sevn werkt al een tijdje aan zijn mixtape en heeft zijn mixtape na wat vertraging uitgebracht. Op de tape werkt de Rotterdam Airlines rapper samen met namen als Mula B, Jairzinho, Kevin en AMG Domina. De tape wordt gehost door 4ShoBangers en is in elkaar gedraaid door DJ D-Train.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/207692887″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

MC Prophet – Brand New
MC Prophet bracht vorig jaar zijn EP ‘OMG‘ en daarna werd het even stil rondom de rapper. De rapper is terug met nieuwe muziek in de vorm van de losse track ‘Brand New’.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/206508613″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Finesselande x X F.N.M.L.A.S. – MMM (prod. AdreHayzes)
De Rotterdamse rapper Finesselande dropt de eerste track van zijn aankomende project ‘FLAREPACK 4′. De track heet ‘MMM’ en is in samenwerking met F.N.M.L.A.S..
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/206204476″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ray Fuego – G-O-D
Ray Fuego was jarig en plaatste daarom de track G-O-D online. De track is geproduceerd door DJ Hyperlink.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/205916542″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Idaly, Yung Nnelg, Bokoesam, Jandro, RayFuego en GRGY – Seizoen
De mannen Idaly, Yung Nnelg, Bokoesam, Jandro, RayFuego en GRGY brengen vandaag de nieuwe track ‘Seizoen’ uit. Productie is gedaan door Garrincha en Idaly.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/204568190″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audio buitenland
Vince Staples – Señorita ft. Future
Tijdens SXSW festival deed Vince Staples een remix van ‘Covered N Money’ van Future. Net als het publiek was Future waarschijnlijk ook onder de indruk. Waardoor de samenwerking tot stand kwam. Op het nummer ‘Señorita’ worden de twee nog bijgestaan door zangeres Snoh Aalegra.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/203892720″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Fetty Wap – My Way (Remix) ft. Drake
Na zijn grote hit ‘Trap Queen’ kwam Fetty Wap met My Way niet lang daarna kwam er een remix met Drake.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/204097466″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Tink – Million (Prod. By Timbaland)
Onlangs dook Tink de studio in met Timbaland de studio om de track ‘One In A Million’ van Aaliyah te reproduceren. Daaruit kwam haar versie van de track die zij ‘Million’ noemt. De productie staat op naam van Timbaland, die zijn eigen twist aan de beat heeft gegeven.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=__ZmyynFJ_Y]

Omarion – Post To Be (Remix) ft. Dej Loaf, Trey Songz, Ty Dolla $ign & Rick Ross
Eerder bracht Omarion zijn track ‘Post To Be’ uit. Dit deed hij in samenwerking met Jhene Aiko en Chris Brown. De single was zo’n succes dat er heel wat artiesten aan de officiële remix wilden bijdragen.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/204551617″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Noah Jordan – Kendall Jenner (Prod. Laffree)
Noah Jordan, die je misschien wel kent van het nummer ‘Dome’ ft. Renny Rich (Prod. B-Side) en de samenwerking op ‘Kay Kay’ met Project Money, hij is met een nieuwe track gekomen. De productie komt van Laffree en zijn EP ‘Tokyo Blues’ is 100% klaar en komt deze zomer uit.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/206181966″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Tyga – Hollywood Niggaz
Op de nieuwe track ‘Hollywood Niggaz’ haalt Tyga uit naar alle negatieve reacties die hij krijgt op zijn relatie met Kylie Jenner.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/206155070″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Festivals
ENCORE FESTIVAL VOEGT MET O.A. A$AP FERG EN TORY LANEZ NIEUWE NAMEN TOE AAN DE LINE-UP
De nieuwe namen zijn A$AP Ferg, Tory Lanez, Eric Bellinger, Goldlink, Sam Gellaitry en Boogie.

Vestival
Zaterdag 1 augustus vindt de tweede editie plaats van het grootste Urban festival van Nederland: VESTIVAL en SOIXANTE NEUF is erbij! De eerste editie was een daverend succes met grootheden als Trey Songz, Miguel, Tyga en vele anderen. Deze editie belooft nog harder te worden met R&B sensaties als Chris Brown, Hip Hop held Tyga en nog vele andere verrassingen, die nog zullen worden prijsgegeven.

Met trots deelt Vestival dat SOIXANTE NEUF op deze tweede editie een stage zal hosten.

Woo Hah
Woo Hah is op zoek naar vrijwilligers voor hun festival vanaf 4 juli.
http://www.woohahfestival.com/nieuws/55/woo-hah-zoekt-vrijwilligers.html

Best Kept Sectret
De derde editie van Best Kept Secret festival vindt plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni 2015 op het evenemententerrein Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Overnachten kan op het naastgelegen campingterrein en bungalowpark. De derde editie heeft één openluchtpodium (ONE), drie overdekte podia (TWO, THREE en FIVE) en één afwijkend podium: FOUR. Dit laatste podium wordt gehost door dj St. Paul, die elke dag ook een aantal gast-dj’s sets laat draaien. In totaal treden op Best Kept Secret festival 2015 zo’n 95 artiesten, bands en dj’s op.

Best Kept Secret focust 100% op muziek, met een sterke, scherpe line-up waar grotere namen worden afgewisseld met veel nieuwe ontdekkingen uit indie, folk, hiphop, rock, elektronica of een mix van stijlen. Het fraaie festivalterrein met bos, strand, zwemwater, nabijgelegen bungalowpark en camping, het uitstekende eten én drinken dragen bij aan ons doel: jouw ideale festival.

Bekende hiphop artiesten die optreden op dit festival zijn, A$AP Rocky, Earl Sweatshirt, Binkbeats, BADBATNOTGOOD, Yung Lean & Sad Boys en Typhoon.

Feesten
Encore & Voyage big
Elke zaterdag is er in de Melkweg, Amsterdams grootste hiphop feest . In 2 zalen worden verschillende muziek gedraaid, in The Max wordt voornamelijk Hiphop en R&B gedraaid. In de Oude zaal wordt meer Future R&B, UK Garage, Afro Deep and soulful house gedraaid.

Er zijn ook vaak optredens van Nationale en Internationale artiesten. Pusha T, August Alsina, Ace Hood, Tinashe en Future stonden er allemaal en dat allemaal voor een betaalbare prijs! Op 4 juli treedt de Amerikaanse Big Sean op. Kaartjes in de voorvervoop zijn 22,50 en aan deur 27,50.

We Are – Hiphop and R&B
Elke vrijdag is er in Club Vie, Rotterdam het feest ‘We Are’. WE ARE is voor iedereen die van Hiphop en R&B houdt. Het maakt niet uit of je op louboutins en in een nice little dress loopt of dat je een fresh pair of J’s met de nieuwste snapbacks rocked, want het is van ons allemaal…

Urban Elite
*General Info*
Datum : Vrijdag 12 juni
Locatie : The VIP Room, Stadhuisplein 39, Rotterdam
Tijd : 23:00 – 05:00
Leeftijd : 18+
Secret Line up
Dresscode : Sexy & Classy (Geen sportkleding of schoudertasjes)
Vvk : 11,- euro www.urban-elite.nl door = more
Vip : bel 06-28490255

Het is zover, Urban Elite in Den Haag!!194813front

Op zaterdag 20 juni maakt Urban Elite haar in debuut in Beachclub BLISS in Scheveningen. Na vele succesvolle evenementen in Bloemendaal, Rotterdam, Arnhem, Groningen en Almere organiseert Smart Events het populaiste Urban feestje eindelijk in hun thuisstad.

Girls Love DJs INVITES
Club Air, Amsterdam op zaterdag 13 juni.
23:00 – 05:00 | Presale: €14,- | Doorsale: €18,- Bixel Boys (USA), Girls Love Djs, Boehmer, David Ghetto, Sunny, Notso Typical & friends.

AfroLosjes
Club Air, Amsterdam op vrijdag 19 juni
23:00 – 05:00 | Presale: €10,- Nesta & Atti, Ricks, Jean Pierre, Jean Jeansen, G-Man Int, Berano & Amartey

Optredens
EPMD op donderdag 11 juni 2015 in Paard van Troje, Den Haag

De Jeugd Van Tegenwoordig X – Viering Van Het Super Decennium op vrijdag 12 juni 2015 in Heineken Music Hall, Amsterdam

Wu-Tang Clan op donderdag 2 juli 2015 in TivoliVredenburg, Utrecht

Logic op dinsdag 7 juli 2015 in TivoliVredenburg, Utrecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Written By: Jeff Baffour

No Comments

Leave a Reply