Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

MetalFest One in Scum: hard, gaaf en hard – Verslag en foto’s

Nieuwe Kattuk.nl redacteur Nico is voor het eerst voor ons op stap geweest. Met camera en notitieblokje is hij naar MetalFest One geweest in Scum. We hebben m gevraagd hoe het was. Hieronder een kort verslag en de foto’s.

Scum had drie bands uitgenodigd om te spelen op MetalFest One, een avond zonder alcohol voor metalheads van 14 jaar en ouder. Op het podium stonden Urban Distortion, Conspiracy en Powerpimps. Helaas was het met zo’n 30 bezoekers niet zo druk, gelukkig waren de optredens in de barzaal en niet op het grote podium zodat het toch nog wel gezellig werd.

Urban Distortion speelde als eerste een mix van covers en eigen nummers. Covers van Judas Priest en andere 80-ies en 90-ies metalbands. Een goeie band met een goede zanger met een sterke stem zonder te schreeuwen. Gitaristen ook erg sterk en je kon duidelijk merken dat de band goed op elkaar ingespeeld was. Leuke start van de avond.

Als tweede stonden de Powerpimps op het podium. Zij deden hun naam eer aan en kwamen het podium op als echte ‘pimps’ met leren broeken, glimmende riemen en strakke hemdjes. De zanger was indrukwekkend, niet alleen voor wat betreft zang, hij was vooral erg groot, kaal en breed. Geen gast om ruzie mee te krijgen. De muziek zat goed in elkaar. Lekker in het gehoor liggen hardrock en metal. Ook speelden ze veel eigen nummers, waarvan een aantal met hilarische teksten. Af en toe wel wat vrouwonvriendelijk, maar he….wat kan je anders verwachten van pimps.

De avond werd afgesloten door Conspiracy. Een originele hardrockband met een zanger met een wat hogere stem die ook goed uit de voeten kon op een elektrische viool. Een stevig geluid met veel zware distortion en goed samenspel. De bassist zag er dreigend uit met zijn legerjackie, holsters en kogelband, maar spelen kon ie zeker. Al met al een goede afsluiter van de avond. Jammer dat het niet zo druk was, maar wie niet is geweest heeft echt wat gemist.

Nico is er volgende keer in ieder geval gewoon weer bij!!

Klik HIER voor de foto’s

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter