Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Jeff’s Urban Music News: De nieuwste albums, tracks, video’s en concert- en festivaltips

Dit keer in het nieuws van juni, de nieuwste videoclips, audio, de concert- feest en festivaltips voor juli en begin augustus

SFB heeft bij Top Notch getekend, Tyga heeft een nieuw album uitgebracht, nieuwe namen op Vestival, Appelsap en veel meer!

Nieuws

Typhoon
Typhoon gaat lekker. Sinds de release van zijn album in juni 2014 heeft Typhoon tientallen clubshows verzorgd, heeft hij op festivals gestaan en won hij onder andere een Edison en een 3FM Award.

Om het succes van zijn album Lobi Da Basi te bekronen, geeft Typhoon in december twee shows in de Heineken Music Hall. En guess what, de man zijn show op 11 december is gewoon al uitverkocht. Maar no worries, 12 december staat ie ook nog in de HMH.

SFB5ef1b25ce84211e2881122000a9f12f2_7
Vandaag dropt SFB met Top Notch samen een videoclip voor ‘Jij Kan Chillen Met Mij’, een track die op het New Wave album te vinden is. Maar dat is niet het enige nieuws: Frenna, Jandro, KM en Priceless tekenen ook bij Top Notch.

Daarmee is de stap, die al een tijdje in de lucht hing, eindelijk officieel. Frenna had daar het volgende over te zeggen op de site van Top Notch: “Ik heb het gevoel dat we op die trede staan. Mensen herkennen ons geluid en geven aan dat dit naar een groter publiek kan. Wij willen dat op onze wijze doen. Samen met Top Notch hebben we het juiste team. Dit zijn mensen die we ook al spraken voor we op zoek waren naar een label. Het voelt als de juiste vervolgstap en we hebben zin om samen verder te groeien.”

Inmiddels is SFB druk bezig met een volgende tape. Dit zal het vervolg zijn op de ‘Reset The Levels’ mixtape die afgelopen december uitkwam.

Rotterdam Beats
De grootste hiphopconferentie van Europa, Rotterdam Beats, verhuist dit jaar na vijf succesvolle edities naar Amsterdam. Omdat er minder subsidie beschikbaar is was het evenement in Rotterdam organiseren dit jaar financieel niet haalbaar.

Daarom zal het festival vanaf dit jaar door het leven gaan als ADE Beats en zal het samenvallen met de grootste electronicmusic conferentie/festival ter wereld: Amsterdam Dance Event.

Rotterdam Beats werd 5 jaar op rij in Rotterdam georganiseerd, eerst in samenwerking met BUMA Cultuur, later als zelfstandig opererende organisatie. Vorig jaar bezochten ruim 5000 bezoekers het festival. Hoe de precieze vorm er onder ADE uit komt te zien is nog niet duidelijk, maar dat hiphop een stuk meer aanwezig zal zijn tijdens het Dance Event staat vast.

Tyga121914-music-tyga-The-Gold-Album-18th-Dynasty-split
Tyga heeft out of the blue zijn nieuwe album ‘The Gold Album’ uitgebracht. Tyga’s nieuwe plaat bevat 12 tracks, waaronder de samenwerking met Boosie, ‘Pleazer’, die onlangs werd gereleased. Daarnaast zijn er featurings met Lil Wayne en AE. O.a. Mike Dean en Kanye West hebben meegewerkt aan de producties, hoe dat klinkt check je hieronder.

Sticks en Dazzled Kid
Via Instagram kondigde Sticks aan dat hij en Dazzled Kid binnenkort met een album gaan komen. Dazzled Kid, ook wel bekend als Tjeerd Bomhof, was een zanger en gitarist van de indierockband Voicst.

Videoclips binnenland
ChildsPlay – Bobbel ft. Jayh
Na het succes van de single ‘Shotje’ is ChildsPlay terug met een opvolger ‘Bobbel’ met Jayh.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QfeAGFbfINA]

FMG – Verboden Liefde (Prod. Eurosoundzz)
De mannen van FMG zijn vandaag terug met een nieuwe video. Ditmaal releasen zij het nummer ‘Verboden Liefde’ geproduceerd Eurosoundzz.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LZlKuWDzG_o]

Spek – Voor Een Cent
Katwijkse rapper Spek is weer terug met een nieuwe track plus videoclip. ‘Voor Een Cent’ is geproduceerd door Major Skills .
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=z1G-5E1pk2w]

SFB – Jij Kan Chillen Met Mij
SFB tekende onlangs bij Top Notch en ze dropten gelijk een nieuwe video. Jij Kan Chillen Met Mij staat ook op het New Wave album.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EkLHgEExbzc]

DJ Darkshot – Back It Up
“Back It Up” is de eerste single van het komende debuutalbum van DJ Darkshot.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=R9fdcY6tNqk]

Donnie – Koud Als Ik Je Zoen ft. Vjèze Fur
Voor de soundtrack van de film ‘Prins’ maakten Donnie en Vjèze Fur het nummer ‘Koud Als Ik Je Zoen’. Beide mannen spelen ook in de film die op 25 juni uitkwam.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YZrnMU7IcKk]

Videoclips buitenland
Kendrick Lamar – Alright
Kendrick Lamar opende de BET Awards en gaat rustig verder met indruk maken. Een van de meest gewaardeerde tracks van zijn album ‘To Pimp A Butterfly’, ‘Alright’, krijgt een bijpassende video. De clip is na ‘King Kunta’ en ‘i’ de derde video van het album.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z-48u_uWMHY]

August Alsina – Hip Hop
Na remixes van ‘Planes’ en ‘Right There’, keert August Alsina terug met een nieuwe video. In de track brengt hij een ode aan zijn favoriete muziek ‘Hip Hop’. Het nummer is de eerste single van zijn aankomende tweede album, de opvolger van ‘Testimony’.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dn0mkdSAtH0]

Davido x Meek Mill – Fans Mi
Davido is een populaire Nigeriaanse artiest dat nu ook de overstap waagt naar Amerika.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3E6pwUO1b7s]

Sarkodie x Ace hood – New Guy
De Ghanese rapper is in samenwerking gegaan met de Amerikaanse rapper Ace Hood. Binnenkort brengt Sarkodie een nieuw album uit.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=A4MpyQub5Xc]

Young Thug – Halftime
De track ‘Halftime’ is afkomstig van Young Thug’s laatste project ‘Barter 6’.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KyCTZ8c-trc]

Joey Bada$$ – Paper Trail$
Joey Bada$$ brengt vandaag een nieuwe video uit van het album ‘B4.DA.$$’, dat in januari van dit jaar uitkwam.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=stoLqWXsIOY]

Audio binnenland
Jowy Rosé – Mad Luv Freestyle (Prod. Fusion)
Behalve zijn remix van ‘Late Night Sex‘ en zijn bijdrage aan ‘OMG‘ van Lina, is het redelijk stil geweest rondom Jowy Rosé. De SlodderVosGang rapper keert terug met zijn versie van ‘Mad Luv‘ van Future.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/212262518″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Feis – In de Wagi ft. Raw Roets & Hef
Na het verschijnen van zijn debuutalbum, ‘Hard van Buiten, Gebroken van Binnen’, vond Feis het hoog tijd voor wat nieuwe muziek. Op de track ‘In De Wagi’ werkt hij samen met stadgenoten Hef en Raw Roets. Bij het uitbrengen van de track laat Feis weten dat er een mini EP van hem aankomt waar dit nummer overigens niet op zal verschijnen.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/211443719″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

SBMG – Drank & Drugs (Remix)
Na een remake te hebben gemaakt van Kenny B’s Parijs zijn de heren van SBMG weer de studio in gedoken. Deze keer is ‘Drank & Drugs’ van Ronnie Flex en Lil’ Kleine aan de beurt.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/211309637″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anu-D – Voor Gv
Anu-D blijft muziek uitbrengen. Na de video van ‘Hattrick‘ en de tracks ‘Midden van de Nacht‘ en ‘Waar Was Jij‘ is hij alweer terug met het nummer ‘Voor Gv’. De track is afkomstig van zijn aankomende mixtape ‘Streetlove’.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/210041516″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Esko – Echt Gezellig ft. Keizer en Era
Tijdens de 101Barz Megasessie liet Esko al een stukje van zijn nieuwe nummer ‘Echt Gezellig‘ horen. Hij heeft nu de gehele track uitgebracht, waarop hij wordt bijgestaan door Keizer en Era.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/209984998″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audio buitenland
Dej Loaf – Like A Hoe
Sinds ‘Try Me’ is het keihard gegaan met Dej Loaf. Zo werkte het talent uit Detroit sindsdien onder andere met Lil Wayne, Eminem, Kid Ink, Game en Omarion. Ze verscheen op de cover van XXL Magazine als onderdeel van de Freshmen Class van 2015 en inmiddels weten we dat ze zich opmaakt voor de release van haar nieuwe project ‘And See That’s The Thing’. Hierbij dropt ze de eerste single van het project, genaamd ‘Like A Hoe’.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/209572162″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Omarion – I’m Up ft. Kid Ink en French Montana
1 van de grootste clubhits van de afgelopen tijd is ‘Post To Be‘ van Omarion met Jhene Aiko en Chris Brown en terwijl die track het nog steeds goed doet, laat Omarion de opvolger horen. Op ‘I’m Up’ wordt Maybach O bijgestaan door Kid Ink en French Montana. De track is geproduceerd door Nic Nac, die ook verantwoordelijk is voor de beat van ‘Loyal‘.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/210987137″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

O.T. Genasis – Do It f. Lil Wayne
O.T. Genasis had met ‘Coco‘ een wereldwijde hit en is zelfs de anthem van de NBA winnaars Golden State Warriors geworden. De west coast artiest is momenteel druk bezig met het afronden van zijn aankomende mixtape Rhythm & Bricks. Na de track ‘Ricky’ is hij dit keer terug met het nummer ‘Do it’, waarop je een sample van het nummer ‘This Woman’s worth’ van Maxwell hoort. Op de track wordt hij bijgestaan door niemand minder dan Weezy.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/210931277″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Travi$ Scott – Antidote
Travi$ Scott liet a eerder een teaser horen van het nummer ‘Antidote’, maar besloot daarna gelijk de hele track online te gooien. Het nummer is geproduceerd door WondaGurl en Eestbound en is, in tegenstelling tot ‘3500‘, niet afkomstig van zijn aankomende album ‘Rodeo’.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/211417319″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Festivals
Werfpop, zondag 12 juli 2015 om 13:00
Dit jaar met o.a. Typhoon & Danko Jones & John Coffey & The Deaf & Raketkanon & The Black Marble Selection & The Skints & PRO PAIN – OFFICIAL PAGE & DropmiX & Falco Benz Black Sun Empire, MY BABY, Vince Irie & Offshore, TenTemPiés en Leidsche Breakbeat Community (LBC)!

Vestival, zaterdag 1 augustus 2015 11355771_1605164863069601_248774584_n
VESTIVAL PHASE 2 LINEUP ANNOUNCEMENT
AUGUST ALSINA (US) // FRENCH MONTANA (US)
OMARION (US) // SLODDERVOSGANG
ROCHELLE // AYDEN // SONNY VIZION (DE) // IAMAISHA
Vibestr DJ Team (BE) // Moody Mike (FR) // Team Rush Hour // Delivio // Saber // Gwise // Jescow // Mitchell Supreme // Toxxic (DE) // Bless (DE)

Already Announced:
CHRIS BROWN (US) // TYGA (US) // TWOCROOKS
Lady Bee // Johnny 500 // Chlidsplay // Lady S (BE) // Flava // Abstract // Anong // Sonnie Amerie (FR) // Tyler // Arjun (UK) // Tyler (UK) // Massive MC
More artists to be announced.

Appelsap,
Extra Extra! Rich Homie Quan, Sef, Yng Intrnt, Noisey Soundsystem and all the NEW WAVE names complete this year’s Appelsap line up!

– APPELSAP 2015 FINAL ANNOUNCEMENTS –
Rich Homie Quan (US)
Sef
Noisey Soundsystem
Yung Internet
NEW WAVE:
Ronnie Flex
Lil Kleine
Bokoesam
SFB
D-Double
Idaly
Lijpe
Jonna Fraser
Jack Chiraq

Feesten
Encore & Voyage
Elke zaterdag is er in de Melkweg, Amsterdams grootste hiphop feest . In 2 zalen worden verschillende muziek gedraaid, in The Max wordt voornamelijk Hiphop en R&B gedraaid. In de Oude zaal wordt meer Future R&B, UK Garage, Afro Deep and soulful house gedraaid.

Er zijn ook vaak optredens van Nationale en Internationale artiesten. Pusha T, August Alsina, Ace Hood, Tinashe en Future stonden er allemaal en dat allemaal voor een betaalbare prijs!

We Are – Hiphop and R&B
Elke vrijdag is er in Club Vie, Rotterdam het feest ‘We Are’. WE ARE is voor iedereen die van Hiphop en R&B houdt. Het maakt niet uit of je op louboutins en in een nice little dress loopt of dat je een fresh pair of J’s met de nieuwste snapbacks rocked, want het is van ons allemaal…

Op 17 juli treedt Gio op samen met Friends. Tickets zijn € 9,- en alleen aan de deur verkrijgbaar.

Diamonds of Rotterdam10537418_908491342542975_9079421387906178146_n
Op 9 juli viert Emms van Broederliefde zijn verjaardag bij Viproom, Rotterdam. De avond wordt gehost door Jerr ook van Broederliefde.

Urban Elite
Met Abstract in de booth, hij wordt vergezeld door Urban Elite helden Don James en Superior. Na een heerlijke set op Scheveningen zijn de heren van Julsquared ook weer aanwezig en de host van deze avond is MC Geoneal.

*General Info*

Datum : Vrijdag 10 juli
Locatie : The VIP Room, Stadhuisplein 39, Rotterdam
Tijd : 23:00 – 05:00
Leeftijd : 18+
Dresscode : Sexy & Classy (Geen sportkleding of schoudertasjes)
Vvk : 11,- euro www.urban-elite.nl door = more
Vip : bel 06-28490255

Favela
Vrijdag 10 juli is alweer de volgende editie van “FAVELA” in AIR Amsterdam met tropische invloeden, zomerse stylen, kleurrijke decors en sexy sounds.
De line up bestaat uit artiesten die het ritmische house/eclectic/afro/latin/deep/funky/groove door hun aderen hebben stromen.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
♫ LINE UP ♫

Line-up Air 1 (Eclectic/Deep/Future/Afro/House):
– D-RASHID
– NICKY BIZZLE
– SAM BLANS
– CINCITY
– WASHINGTON
– KIMBERLEE RAMIREZ
– RAUL ALEXANDRE

Hosted by Mc Izzy Bizzy & Mc Taylor

Line-Up Air 2 (Urban/RnB/HipHop/Dancehall):
– George Felix
– Juvanice
– Lorenzo
– Hato
– Fano

Hosted by Mc

Line-Up Air 3 (Salsa/Bachata/Kizomba/Merengue):

Baws
▬▬▬▬▬▬ LINE-UP ▬▬▬▬▬▬

Hef (Live)
SIROJ
Drivah
TNO Soundsystem
Yung Internet (Live)
All One

Optredens
BOSS – ‘Summertime’ op vrijdag 10 juli 2015 in Paradiso, Amsterdam

Ondergronds Verbond – Benefiet voor KWF Kankerbestrijding op zondag 26 juli 2015 in Melkweg, Amsterdam

De La Soul op dinsdag 11 augustus 2015 in TivoliVredenburg, Utrecht

Bronnen: Ballinnn.com, Puna.nl, Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Jeff Baffour

Geen commentaar

Laat een antwoord achter