Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Infloyd terug op de Nederlandse podia met Amused to Death

Vorig jaar verraste Infloyd muziekminnend Nederland met een imposante live-vertolking van Roger Waters’ magnum opus Amused to Death (1992/2015). De band was daarmee de eerste ter wereld die het aandurfde het werk, waarvan Roger Waters zelf aangaf het tot zijn beste ooit te rekenen, in zijn geheel live te gaan spelen.

Na een vlammende wereldpremière in de Boerderij in Zoetermeer volgde eind 2014 een binnenlandse tournee die door de uniciteit ook in het buitenland niet onopgemerkt bleef. Zanger/gitarist Marco Bouwmans: “Er zijn fans uit Italië, Noorwegen en Engeland die op het vliegtuig zijn gestapt en ook vanuit Duitsland en Frankrijk kwamen ze naar onze shows. Het buitenland wil deze tour graag hebben, maar we hebben eerst hier nog werk te doen. Er zijn nog zoveel mensen die dit gezien en gehoord moeten hebben, en die geven we graag nog een kans. Nog één keer gaan we met Amused to Death naar de mooiere zalen van Nederland.”

Deze zomer is het album Amused to Death opnieuw uitgebracht in een geremasterde versie. Dat bracht muziekliefhebbers opnieuw in contact met het meesterwerk. Voor velen zal het ook de eerste Infloyd AtD2-flyer A5kennismaking zijn met het album, dat de invloed van massamedia op onze blik op de buitenwereld beschrijft. Thematisch gezien staat het album nog meer in het middelpunt van de actualiteit dan tijdens de eerste release in 1992.

Naast Amused to Death speelt Infloyd ook verschillende werken van Pink Floyd. “We gaan Wish You Were Here én Dark Side of the Moon integraal spelen, welke van de twee zal per zaal verschillen. We zijn dus eigenlijk met twee shows tegelijk op pad.” Aldus Bouwmans.

De Amused to Death 2015-2016 Tour start op 21 november in Leeuwarden en loopt tot zomer 2016. Op dit moment zijn er tien shows bevestigd. Meer info via www.infloyd.nl en www.facebook.com/InfloydNL

Infloyd AtD2-flyer A52

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter