Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Jeff’s Urban Music News: De nieuwste albums, tracks, video’s en concert- en festivaltips

Dit keer het nieuws van september en de concert- feest en festivaltips voor oktober en begin november.

Veel nieuwe albums van o.a. Fetty Wap en Travi$ Scott, nieuwe editie Meisjes Blijven Meisjes, Vunzige Deuntjes in Leiden en veel meer!

Nieuws
Travi$ ScottRodeoalbum
Travi$ wordt gezien als een van de grootste talenten op dit moment. Al jaren praat hij over het album ‘Rodeo’ en toen vorig jaar de mixtape ‘Days Before Rodeo’ uitkwam leek het album heel dichtbij. Niets was echter minder waar en het duurde nog een jaar voordat er een release date kwam voor de plaat. Na de singles ‘3500‘ en ‘Antidote‘ is het album dan eindelijk hier. Het 16 tracks tellende album bevat gastbijdrages van Quavo (Migos), Future, 2 Chainz, Juicy J, The Weeknd, Swae Lee (Rae Sremmurd), Kanye West, Justin Bieber, Young Thug en ScHoolboy Q.

Fetty Wap
Waarschijnlijk is Fetty de beste nieuwkomer van het jaar. Wereldwijd scoorde hij hits met ‘Trap Queen’ ‘679’ en ‘My Way’. En nu brengt hij zijn gelijknamige debuutalbum uit. De plaat bevat 17 nummers waaronder samenwerkingen met Monty op een aantal tracks en M80 op de track ‘Rock My Chain’.

Woodie Smallswoodiesmalls-softparae
Woodie Smalls bracht onlangs de video voor de single ‘About The Dutch’ uit en komt nu dan ook met zijn debuutalbum ‘Soft Parade’. De Vlaamse rapper werkt op de plaat samen met K1D, Grey en Darrell Cole.

Fresku
Na de commotie rond de video van ‘Kreeft‘, de nog grotere commotie die ‘Zo Doe Je Dat‘ veroorzaakte, de interessante lyricvideo van ‘Nooit Goed‘ en de single met ‘Ik Wil‘ is het einde tijd voor Fresku z’n album ‘Nooit Meer Terug’. De 16 tracks tellende plaat bevat gastbijdrages van Braz, Lijpe, Sevdaliza, Louis Bordeaux, MC FIT, Ronnie Flex, Shirma Rouse, Teemong en MocroManiac. Teemong is ook verantwoordelijk voor de productie van het album.

Future & DrakeWhat-a-Time-To-Be-Alive-1
Drake en Future besloten hun reeks van kneiterharde samenwerkingen om te zetten in een full-on mixtape: ‘What A Time To be Alive’. Een 11-tracks tellende tape, executive geproduced door Metro Boomin’ en zonder een enkele featuring.

Broederliefde
De boys uit Spangen, Rotterdam, hebben een jaar na ‘Gevoelig Feestje’, hun nieuwe EP ‘Hard Work Pays Off’ uitgebracht. FunX kreeg al enkele primeurtjes van de heren, maar nu is het hele project toch eindelijk te beluisteren.

De EP bestaat uit 9 tracks en de heren Jayh Jawson, de boys van SBMG, Kalibwoy en de Kaapverdiaanse William Araujo staan ook op de EP. Van de gelijknamige track ‘Hard Work Pays Off’ en ‘Moral’ zijn al twee clips geschoten.

Videoclips binnenland
HANS GRANTS – FRISSE JONGEN FT. KEIZER & MR. 1095 (PROD. ESKO)
In september bracht Hans Grants zijn mixtape ‘De Cakemix‘ uit, waarvan je al de video’s ‘Grants ‘n Goose‘ met KevCody en ‘Bubbels‘ met Jonna Fraser zag.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9bx19dUlRKc]

STYLEZ (EQUALZ) – SLANGENWERELD
Stylez van Equalz dropt zijn nieuwe video voor de track ‘Slangenwereld’. Het is nog onbekend of de single afkomstig is van een nieuw soloproject van Stylez.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=U6gmkbpYpKw]

SBMG – MANDELA FT. SEVN, LOUIS, LIJPE, D-DOUBLE & HEF
Het is weer SBMG season. Dit werd ingeleid met de gelekte tracks die de mannen uit Amsterdam Zuid-Oost zelf online gooiden. Ze zijn nu met een vervolg gekomen met de officiële release van de ‘Mandela’ video. Op de track worden Chivv en HT bijgestaan door Sevn, Louis, Lijpe, D-Double en Hef. ‘Mandela’ is de eerste single van het debuutalbum van SBMG dat over een tijdje moet verschijnen.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=t9raLsT-JGI]

LIL SAINT – RUN ME CITY FT. CHRISJE BOY
Lil Saint dropte een nieuwe video dit keer is het ‘Run Me City Nu’ waarop hij wordt ondersteund door Chrisje Boy.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vdOKCXYPtPs]

Dirtcaps feat. Tjindjara – Bad Habit (Official Music Video)
Onlangs tekende Tjindjara bij cloud 9 music en hierbij haar eerst single bij het label.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=t67I2093w3w]

101 BARZ: STUDIOSESSIE POKE
Het is een tijdje stil geweest rondom de rapper, maar Poke is terug. Poke van Kamp Ras ging bij 101 Barz langs om een gloednieuwe zomersessie te doen. Hij trad ook op tijdens het Encore Festival.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=o2VviAKzL00]

BROEDERLIEFDE – MORAL FT. WILLIAM ARAUJO
Ruim een jaar geleden brachten de mannen van Broederliefde hun goed ontvangen EP ‘Gevoelig Feestje‘ uit, met hits als ‘Labanta‘ en ‘Allemaal Hetzelfde‘. Op ‘Moral’ worden ze bijgestaan door Kaapverdiaanse zanger William Araujo.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HdvtSUy_gFY]

Videoclips buitenland
Travi$ Scott – Antidote (live bij Jimmy Kimmel)
Het publiek dat Jimmy Kimmel altijd weet te verzamelen voor de live performances zijn, over het algemeen, nogal stiff. Verschillende artiesten hebben het aan den lijve ondervonden dat het publiek bij Jimmy Kimmel gewoon weigert om los te gaan of überhaupt te springen. Dan kennen ze de Rodeo van Travi$ Scott nog niet. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=seZTDNknobc]

TINK – L.E.A.S.H. (PROD. TIMBALAND)
Eerder dit jaar bracht Tink uit het niets haar mixtape ‘Winter’s Diary 3‘ uit en vandaag verschijnt er een nieuwe clip van de plaat. ‘L.E.A.S.H.’ is uiteraard geproduceerd door haar mentor Timbaland.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8Fh-agrU8e0]

YOUNG THUG – BEST FRIEND
Young Thug bracht in september zijn ‘Slime Season’ mixtape uit. Daarvoor verscheen er een nieuwe video van de tape, genaamd ‘Best Friend’.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Tz6OUIjtM6E]

JAMIE XX – I KNOW THERE’S GONNA BE (GOOD TIMES) FT. YOUNG THUG & POPCAAN
Jamie XX, Young Thug en Popcaan scoorden met de track ‘I Know There’s Gonna Be (Good Times)’, afkomstig van de debuutplaat In Colour van Jamie XX, een grote hit. Eindelijk verscheen de video in samenwerking met Vogue.

Zingend en dansend met Jorden Bickham, Emily Ratajkowski en Cass Bird maakte Thugger een groot feest van de verkleedpartij in Central Park tijdens de New York Fashion Week.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BjLBB-TMa84]

RAE SREMMURD – COME GET HER
Na ‘This Could Be Us‘, ‘Throw Sum Mo‘, ‘Lit Like Bic‘, ‘Up Like Trump‘, ‘No Type’ en ‘No Flex Zone‘ zijn de mannen van Rae Sremmurd terug met de zevende! video van hun album ‘Sremmlife‘.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_7anctpbSSo]

SLIM JESUS – DRILL TIME (REMIX) FT. P. RICO, KING YELLA & KILLA KELLZ
De jonge rapper Slim Jesus bracht onlangs zijn eerste video ‘Drill Time’ uit en het internet stond op z’n kop. Iedereen had wel een mening over de video en hij kreeg zelfs een co-sign van Lil Durk die de video tweette. Op de remix wordt Slim Jesus bijgestaan door P. Rico, King Yella en Killa Kellz.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=d1y882FBpUk]

Audio binnenland
GIANSKI X JOWY ROSÉ – VANAVOND (PROD. GIANSKI & BOLLE)
Na de release van de track ‘Baby’, dropt Gianski zijn tweede single ‘Vanavond’! Hierop wordt hij bijgestaan door Jowy Rosé. De beat is geproduceerd door het duo Gianski & Bolle.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/225689904″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

MIGIBOSS – ALLEEN VAN MIJ FT. D.A.N.D.O. & IVAN-O
MigiBoss maakt zich op voor de release van zijn album ‘Herkenbaar’, maar voordat het zover is brengt hij de track ‘Alleen van Mij’ uit. Op het nummer wordt hij bijgestaan door D.A.N.D.O. en Ivan-O.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/225830812″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

HYDRO – BUBBALICIOUS (REMIX) FT. FMG & EBON-E (PROD. EUROSOUNDZZ)
Onlangs bracht Hydro samen met Team Rush Hour, DJ MBA en SBMG de track ‘Bubbalicious‘ uit. Hydro is terug met de remix met FMG en oudgediende Ebon-E. De track is geproduceerd door Eurosoundzz.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/225032599″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

ISMO – MOSLIMS (PROD. DEIBYTUNES)
Ismo is terug met de maatschappijkritische track ‘Moslims’ geproduceerd door Deibytunes.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/224483217″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

FRENNA & JONNA FRASER – FAMOUS (PROD. SPANKER)
Afgelopen februari op Schiermonnikoog is er natuurlijk meer opgenomen dan op het uiteindelijke New Wave album terecht is gekomen. Jonna Fraser en Frenna doken de geïmproviseerde studio van Spanker in en maakten samen het nummer ‘Famous’. Top Notch vond het toch zonde dat er niks gebeurde met deze track, dus besloten ze ‘Famous’ alsnog uit te brengen.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/223816619″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audio buitenland
WIZ KHALIFA – NO SOCIAL MEDIA FT. SNOOP DOGG
Afgelopen dagen circuleerde er een filmpje op Twitter waarin Wiz Khalifa een preview gaf van een nieuwe track. Wiz besloot de track online te zetten. Het nummer heet ‘No Social Media’.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/222959872″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

BUSTA RHYMES – MASTER RACE
Busta Rhymes is hard bezig om het vervolg op hitalbum ‘Extinction Level Event’ af te maken. Wel gaf hij Q-Tip tijdens zijn set op Pharrells radioshow OTHERtone groen licht voor de primeur van de nieuwe track ‘Master Race’.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/225978970″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

DJ KHALED – 365 FT. ACE HOOD, KENT JONES & VADO
Behalve sneaker shoppen brengt DJ Khaled blijkbaar ook nog muziek uit. Hij liet een exclusive track los van NBA2K16 soundtracks. Op ‘365’ worden de verses verzorgd door Ace Hood, Kent Jones en Vado.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/225840349″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

AUDIO PUSH – PARTY 101 FT. TRAVI$ SCOTT
In 2012 werkte Audio Push al eens samen met Travi$ Scott op de track ‘Yes Lord’ van hun mixtape ‘Inland Empire’. In september gaven Travi$, Oktane en Price een les hoe je een feestje geeft op de track ‘Party 101’. Het nummer is geproduceerd door Hit-Boy, Boi-1da en Rey Reel.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/223004107″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Festivals
ADE (Amsterdam Dance Event)

Woensdag 14 oktober211319front
THE PARTYSQUAD PRESENTS: REBEL YARD

AMSTERDAM DANCE EVENT

THE PARTYSQUAD FT. MR. VEGAS / MS. DYNAMITE / MAIKAL X / DIZTORTION FT. BONKAZ / GHETTS / STYLO G / TODDLA T / BOAZ VAN DE BEATZ / GOMES / YUNG FELIX / PUNISH

The Partysquad is terug in de Melkweg! Ze nemen dit keer een bijzondere (inter)nationale squad mee voor een speciale ADE labelavond: Rebel Yard! Ze zijn van plan de Rabozaal om te toveren in een semi-tropisch paradijs waar de klanken van o.a Mr Vegas, Ms Dynamite, Maikal X en nog veel meer zullen klinken!

Vrijdag 16 oktober
SEVDALIZA – ‘THAT OTHER GIRL’ SHOWCASE

PRESENTED BY NOISEY – AMSTERDAM DANCE EVENT

Straightforward, onderkoelde neo-R&B die tegen synthpop en house aanleunt. Sevdaliza’s melancholische nummers waarmee ze op z’n Freud’s “de onbewuste drijfveren probeert te ontleden”, leverden haar in februari al de titel ‘Hollandse’ Nieuwe op. In maart stond ze op ’s werelds meest prestigieuze showcasefestival SXSW en onlangs debuteerde ze met haar ‘The Suspended Kid’ EP vol spannende producties.

Vrijdag 16 oktober
ADE BEATS

AMSTERDAM DANCE EVENT

Hiphop, bass en beats spelen een grote rol bij elektronische muziek en maken daarom dit jaar ook onderdeel uit van het ADE programma. ADE Beats functioneert als een internationaal platform dat een kijkje neemt in de hiphop, bass en beats industrie. Tijdens de conferentie kan de bezoeker deelnemen aan een Q&A panel en is er de mogelijkheid om te netwerken. Dit jaar zal ADE Beats zich speciaal richten op de Jamaicaanse roots van de DJ en remix cultuur. Ook zal er gekeken worden naar de manier waarop de huidige Jamaicaanse scene de internationale elektronische muziek beïnvloedt – van grime tot hiphop en EDM.

Zaterdag 17 oktober301785_2048x1071_390675
ENCORE X CARTEL NATION

AMSTERDAM DANCE EVENT

SLIINK (NEW JERSEY, USA) / ABSTRACT / WAXFIEND / PRIME / SNELLE JELLE / MC MARBOO

Het is weer tijd voor een ADE editie van ENCORE! Special guest vanavond is DJ Sliink. Deze jonge producer weet wereldwijd altijd een geweldige set neer te zetten met turnt up trapbeats en alles wat tussen dance en hiphop in zit – een perfecte gast voor deze ADE dus! Verder kan je deze avond niks anders verwachten van ENCORE dan wat je gewend bent: losgaan op je favoriete tracks, met een goede vibe en de beste DJ’s. Ben je into classics of ben je juist een ‘early adopter’ en hou je van die nieuwe tunes? ENCORE is elke week een party van begin tot eind. Verwacht het gehele spectrum van hiphop en r&b met al zijn subgenres. Harde beats, klassieke hits en nieuwe tracks!

Meer info over het ADE check hier: http://www.amsterdam-dance-event.nl/

Feesten
Encore & Voyage
Elke zaterdag is er in de Melkweg, Amsterdams grootste hiphop feest . In 2 zalen worden verschillende muziek gedraaid, in The Max wordt voornamelijk Hiphop en R&B gedraaid. In de Oude zaal wordt meer Future R&B, UK Garage, Afro Deep and soulful house gedraaid.

Er zijn ook vaak optredens van Nationale en Internationale artiesten. Pusha T, August Alsina, Ace Hood, Tinashe en Future stonden er allemaal en dat allemaal voor een betaalbare prijs!

We Are – Hiphop and R&B
Elke vrijdag is er in Club Vie, Rotterdam het feest ‘We Are’. WE ARE is voor iedereen die van Hiphop en R&B houdt. Het maakt niet uit of je op louboutins en in een nice little dress loopt of dat je een fresh pair of J’s met de nieuwste snapbacks rocked, want het is van ons allemaal…

Meisjes Blijven Meisjesmeisjes
Zaterdag 24 oktober 2015
Meisjes Blijven Meisjes
Club Blu Rotterdam

Tijdens de geslaagde openingseditie van het vrouwvriendelijke ‘Meisjes Blijven Meisjes’ was de hype die rondom dit event heen hing verbazingwekkend. Na deze succesvolle eerste editie kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Daarom keren ze op zaterdag 24 oktober terug en dit keer harder dan ooit!

Meisjes blijven Meisjes info
Date: Zaterdag 24/10/2015
Time: 23:00 – 06:00
Adress: Prins Alexanderlaan 37 Rotterdam
Dresscode: Strong door policy
AGE: 18+ [ID restricted]
Music: Urban / R&B / AFRO / Eclectic & more
SITE: www.clubblu.nl

Vunzige Deuntjes
24 Oktober is Vunzige Deuntjes terug met een heerlijke editie vol R&B, 90ies Classics en Hip Hop knallers!

Trek die dansschoenen maar uit de kast!

▬▬▬▬▬▬▬▬ Line-Up ▬▬▬▬▬▬▬▬

Jack Jameson
DJ-Fano
George Felix
Sojuju
JDB
Milano Angelo
Revo Rev

Optredens
A$AP Rocky & Wiz Khalifa op wo 21 okt 2015 in Heineken Music Hall, Amsterdam
Kid Ink op zo 25 okt 2015 in TivoliVredenburg, Utrecht

Bronnen: Ballinnn.nl, Puna.nl, Facebook

 

Geschreven door: Jeff Baffour

Geen commentaar

Laat een antwoord achter