Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

SKA NYE 15/16: Estaloca – Interview en DJ-mix

Estaloca, voor een hoop mensen klinkt dat bekend in de oren! Een dikke hardstyle set die je niet mag missen staat van 02:00 uur tot 03:15 uur in de Quake tent.
Wil je alvast wat van hem horen? Check hier zijn DJ-mix.

1. Wie ben je, hoe oud ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Roy van Schie, ik ben 30 jaar en ik kom uit Katwijk.

2. Hoelang ben je actief als dj?
Ik moest even terugrekenen maar inmiddels draai ik al ruim 15 jaar. Ik ben ergens op mijn 14e begonnen met draaien.

3. Welke genre(s) draai je?
Tegenwoordig draai ik eigenlijk alleen nog maar Hardstyle. In het verleden draaide ik meerdere stijlen maar ik heb in de afgelopen jaren mijn zinnen volledig gezet op de harder styles.

4. Hoe omschrijf je jouw platenkeuze/muziekstijl?
In mijn platenkeuze probeer ik altijd in te spelen op het publiek. Dat is iets wat je door de jaren heen leert te zien en aan te voelen. Ik wil altijd energieke sets draaien die constant door rammen, met platen waarvan je weet dat je het publiek helemaal los maakt! Buiten de hokjes denken hoort daar voor mij ook bij.

5. Op welke stage sta jij tijdens NYE en heb je weleens vaker in zo’n grote tent gestaan?
Tijdens SKA 2015 2016 sta ik op de Quake stage. Voorheen heette deze area de Alpha stage, maar dit jaar heb ik mijn eigen concept eraan gekoppeld en de hardstyle stage daarmee een nieuw gezicht gegeven. Voor wat betreft mijn draai ervaring in het verleden heb ik op diverse grote festivals zoals Defqon1, Q-Base, X-Qlusive enThe Qontinent gedraaid en al meerdere malen op SKA Oud&Nieuw.

6. Aan wie neem jij een voorbeeld als dj/producer? En waarom?
Een paar weken geleden mocht ik te gast zijn bij een music producing masterclass van Noisecontrollers bij Bax-Shop. Ik heb al sinds jaar en dag enorm veel respect voor het niveau van zijn producties en de intelligentie erachter. Tijdens de masterclass kreeg je een ‘inside look’ in zijn producties, je mocht hem er ook echt alles over vragen en hij was er heel open in. Het is gewoon een super relaxte gast die ondanks alle fame heel gewoon is gebleven en al jaren op het hoogste niveau presteert. Noisecontrollers!

7. Wat kunnen we van jou verwachten?
Dit jaar wil ik tijdens mijn set op oud & nieuw echt een brug slaan tussen stevige euforische hardstyle en de raw hardstyle tak. Het wordt een non stop hardstyle set met weinig breaks dus stil staan tijdens mijn set is een no go 😉

8. Staat er naast SKA NYE nog meer voor je op de planning in het nieuwe jaar?
In het nieuwe jaar gaan er wat mij betreft nieuwe kansen komen op muzikaal vlak. Ik ben samen met iemand bezig aan een nieuw project, wat overigens ook tijdens SKA oud&nieuw zal worden gepresenteerd. Daar gaan jullie nog wel een hoop van horen. Voor nu ga ik er nog even niets over zeggen 😉

Zoals sommigen van jullie weten zit ik ook achter de organisatie van de Quake feesten. Toen ik hoorde dat de locatie waar ik Quake organiseer ermee gaat stoppen, moest ik op zoek naar een andere locatie. Die is inmiddels gevonden dus in 2016 gaat Quake gewoon door!

9. Wat is je perfecte openingsplaat?
Dat is natuurlijk een verrassing. Op dit moment weet ik het eigenlijk zelf nog niet eens. Het wordt er wel een waarmee ik het publiek direct op scherp zet!

10. En wat is je perfecte afsluitplaat?
De perfecte afsluitplaat weet je pas aan het einde van je set denk ik. Ik bouw gedurende de set iets op en als je dan nog één plaat mag draaien komt die denk ik vanzelf in je op. Ik heb daar al wel een idee over, maar het heeft echt helemaal met het verloop van mijn set te maken. Ook een verrassing dus 😉

11. Wat vind jij de ideale apparatuur om mee te draaien en waarom?
Een beetje cliché misschien maar ik draai het liefst met Pioneer. Daar bestaat eigenlijk nog maar weinig concurrentie voor. De Pioneer CDJ-2000 spelers in combinatie met een Pioneer DJM-800 mixer is mijn ideal dj setup. Al moet ik zeggen dat de Pioneer DJM-2000 mixer ook geweldig is!

12. Welke koptelefoon heeft volgens jou de beste sound?
Veel dj’s baseren voor mijn gevoel de laatste tijd hun keuze qua koptelefoon vooral op looks. Niks ten nadele van de ‘Beats by Dre’ serie bijvoorbeeld maar ik vind ze niet geschikt voor dj’s.

Ik heb echt zo’n beetje iedere dj headphone wel gehad inmiddels, de pioneer HDJ-1000, de Sony MDR-V700 en de Technics RP-DH1200. Die laatste is een blijvertje geworden voor mij. Ik heb er al een versleten en ben nu aan de tweede bezig, die alle grote gigs al heeft overleefd 😉 Een stevige koptelefoon die tegen een stootje kan! Het grootste pluspunt (naast de goeie sound) is het snoer wat los te koppelen is van de headphone. De andere koptelefoons die ik heb gebruikt hadden dat niet!

13. USB, SD of toch nog een CD?
Is vinyl geen keuze dan…? Jammer…. Nee hoor, vroeger was vinyl echt mijn ding. Daarna heb ik een tijd lang met cd’s gedraaid, maar inmiddels heeft de USB het echt wel gewonnen voor mij. SD vertrouw ik op de een of andere manier nog niet helemaal qua stabiliteit. Als ik nog een goeie tip mag geven: de Corsair Flash Survivor Stealth is echt een beest van een USB stick. Supersnel (USB 3.0), waterdicht en (bijna) onverwoestbaar! Checken!

14. Bereid je je sets voor? Zo ja, hoe doet je dat?
Leuke vraag! Tegenwoordig ben ik weer meer bezig met het voorbereiden van mijn sets. ‘Vroeger’ was een set voorbereiden je platentas volstoppen met de vinylklappers die jij wilde draaien, maar je kon natuurlijk maar een maximum aantal vinyl’s meesjouwen. Met de komst van de USB zijn de mogelijkheden onbeperkt geworden. Je hebt veel meer muziek tot je beschikking!

Mijn sets voorbereiden doe ik tegenwoordig vooral thuis in mijn studio. Ik ben altijd up to date qua wat er gereleased wordt en ik werk tegenwoordig met de Rekordbox software van Pioneer. Absolute aanrader trouwens!
Ik maak edits van tracks die ik te lang vindt en probeer combinaties te vinden van tracks die elkaar, door ze te combineren, nog meer versterken. Hierdoor haal ik voor mijn gevoel nog meer uit mijn sets on stage.

15. Hoe zie jij jouw moment tijdens NYE voor je?
Zoals ik al eerder aangaf, het moet wat mij betreft een non stop los gaan set worden, dus ik zal er alles aan doen om te zorgen dat dat ook echt gaat gebeuren!

16. Kijk je weleens op Kattuk.nl?
Kattuk.NL bezoek ik vaak. Er komt op facebook ook geregeld leuk nieuws voorbij van jullie!

17. Wat wil je nog kwijt aan de lezers van Kattuk.nl?
Zorg dat je snel je kaartje scoort voor het beste feest van het jaar! SKA Oud&Nieuw!

Meer weten over Quake? Check dan hier zijn social media:
Facebook
Website

Geschreven door: Nadine vd Plas

Geen commentaar

Laat een antwoord achter