Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

SKA NYE 15/16: Mystica en AF-1 – Interview en DJ-mix

Mystica & Air Force – 1 a.k.a. Nadine van der Plas en Jelle Hoeksta zullen dit jaar hun krachten samenvoegen in de Full House tent. Zij zullen de tent laten schudden op zijn grondvesten tussen 03:15 uur en 04:45 uur.
Wil je alvast wat van ze horen? Check hier hun DJ-mix.

1. Wie ben je, hoe oud ben je en waar kom je vandaan?
Jelle:
Jelle Hoekstra, Air Force 1, 27 jaar en opgegroeid in Alphen a/d Rijn.
Nadine: Nadine van der Plas, Mystica, 20 jaar en opgegroeid in Katwijk.

2. Hoelang ben je actief als dj?
Jelle:
Ik ben al 14 jaar actief als DJ.
Nadine: Ik ben inmiddels 5 jaar actief als DJ.

3. Welke genre(s) draai je?
Jelle:
Vrijwel alle genres van oude hiphop tot garage house, maar het hart ligt bij de housegenres.
Nadine: Ik ben begonnen met hardstyle en rawstyle en sinds 2 jaar actief in de housegenres. Varieert van dirty house, latin house en EDM.

4. Op welke stage sta jij tijdens NYE en heb je weleens vaker in zo’n grote tent gestaan?
Jelle:
Ik sta samen met Nadine op de stage van Full House. Het is voor mij niet de eerste keer om voor groter publiek te draaien. Onder andere al een keer in het buitenland.
Nadine: Ik sta dit jaar voor de 2e keer in de Full House tent. Voor mij is het ook zeker niet de eerste keer om voor groter publiek te draaien. Dit zal mijn 5e keer zijn tijden SKA en daarbuiten ook al verschillende keren voor groter publiek gedraaid in clubs.

5. Aan wie neem jij een voorbeeld als dj/producer? En waarom?
Jelle:
Als DJ staat Laidback Luke on top, zijn skills zijn echt ver voorbij de rest. Producer, Carl Cox, Deze man heeft ons zoveel moois gebracht in de house scene. Er worden tegenwoordig zoveel plaatjes gemaakt die leuk zijn ‘in the moment’ maar Carl Cox platen zijn Classics.
Nadine: Er zijn veel namen in de scene waar ik veel respect voor heb. Vooral DJ’s die echt een eigen sound hebben. Persoonlijk vind ik dat Don Diablo momenteel echt goeie producties maakt en ik draai ook graag zijn muziek. Maar een DJ wie ik als voorbeeld neem is toch wel Martin Garrix. Zo jong en dan al zoveel kunnen bereiken dat doet niemand meer na denk ik.

6. Wat kunnen we van jou verwachten?
Jelle:
Een set met bekende cooldowns en onbekende drops, we gaan de tent verrassen en helemaal op z’n kop zetten.
Nadine: Het word hoe dan ook vet! Wij combineren verschillende house genres dus het wordt knallen! 

 7. Staat er naast SKA NYE nog meer voor je op de planning in het nieuwe jaar?
Jelle:
Naast mijn residentieplek in de stairs zit er sowieso een zomertour in voor het buitenland naast feestjes in Nederland.
Nadine: Voor mij was het een jaar vol feestjes met mijn concept ‘Full House’ en als resident DJ in Club Casa Cara.

8. Wat is je perfecte openingsplaat?
Jelle:
Dit is naar mijn mening verschillend per feest/publiek maar de Disco Fries remix van Final Countdown zal altijd wel zijn magie verspreiden.

Nadine: Ik denk dat de magie vooral tevoorschijn komt als je met Tsunami opent van DVBBS & Borgeous. Voor jong en oud klinkt dat tegenwoordig bekend in de oren. Dit wil overigens niet zeggen dat we hiermee openen. Dat blijft ons geheimpje nog haha.

9. En wat is je perfecte afsluitplaat?
Jelle:
Whitney Houston – I Will Always Love You. Het is de perfecte plaat omdat het een giga build up heeft, iedereen het kent en mee kan zingen (ook al is het vaak vals haha). Er komt een enorme samenhorigheid los bij deze plaat en het zorgt er uiteraard ook voor dat iedereen wat gemakzuchtiger weer naar huis gaat.. een dikke plaat is natuurlijk ook super, maar zal vaak daarna voor herrie zorgen.

Nadine: In de Casa Cara zou ik de meest slechte Andre Hazes plaat uitkiezen. Maar tijdens SKA NYE zou ik afsluiten met de Headhunterz remix van Chuckie – Let The Bass Kick. Lekker hard afsluiten met toch een tintje house.

10. Wat vind jij de ideale apparatuur om mee te draaien en waarom?
Jelle:
Simpel, Pioneer CDJ’2000s en een DJM tafel. Als je echt een lekkere set wilt neerzetten dan zijn 4 CDJS een must.
Nadine: Inderdaad, Pioneer CDJ 2000. En dan niet eens perse de nexus. DJM vanaf de 800 versie is soiezo een must.  

11.Welke koptelefoon heeft volgens jou de beste sound?
Jelle:
Pfff.. er zijn zoveel goeie en zoveel slechte koptelefoons. Het verschild ook nog is enorm wat voor genre je draait en welke koptelefoon dan goed past. Ik draai zelf met een Sennheiser HD25-2. Naar mijn smaak 1 van de betere voor house genres.
Nadine: Absoluut zonder twijfel de Technics RP-DH1250-S (zoek maar op google haha). Kwalitatief zeer goed geluid en ik vindt dat ‘ie fijn op je hoofd zit.

12. USB, SD of toch nog een CD?
Jelle:
Tja, Vinyl… heeft het beste geluid en het meest echte gevoel. Maar tegenwoordig is dan vrijwel onhaalbaar wil je een beetje nieuwe lekkere plaatjes bij je hebben. En dan schakel ik over op USB..
Nadine: Ik ben beginnen met CD, vinyl is voor mijn tijd. Uiteindelijk overstap gemaakt naar USB. Alleen toen ik die een aantal crashte bij gebruik ben ik overgestapt naar SD card. Daar heb ik tot nu toe nog nooit problemen mee gehad. Maar het is per persoon waar je je goed bij voelt en wat je zelf makkelijk vind.

13. Bereid je je sets voor? Zo ja, hoe doet je dat?
Jelle:
Uiteraard, voor de grotere feesten altijd. Ik kies de platen uit die ik wil draaien, en dat zijn er vaak erg veel.. voor een setje van 30 minuten heb ik vaak wel rond de 15 platen. En hier maak ik dan een volgorde in op basis van toonsoort.
Nadine: Ik heb sinds dat ik begonnen ben altijd freestyle gedraaid. Platenkeus gebaseerd op hoe het publiek is. Ik ben sinds kort in aanraking gekomen met Pioneer Rekordbox. Nu ik dit een paar keer gebruikt heb doe ik bijna alles via Rekordbox sorteren en voorbereiden.

14. Hoe zie jij jouw moment tijdens NYE voor je?
Jelle:
Een zaal vol met mensen die uit hun dak gaan en deze 2 DJ’s die het publiek volledig in hun macht hebben!
Nadine: EPIC! Energie, losgaan, knallen! Niet alleen wij maar ook het publiek.

15. Kijk je weleens op Kattuk.nl?
Jelle:
Eerlijk gezegd niet vaak maar dat gaat denk ik wel veranderen 😉
Nadine: Ik kijk er wekelijks op. Maar ik speel een beetje vals aangezien ik er momenteel ook stage loop.

16. Wat wil je nog kwijt aan de lezers van Kattuk.nl?
Jelle:
Thanks voor het lezen!
Nadine: Bedankt voor het lezen en we zien jullie graag in de Full House tent tijdens SKA NYE!

Meer weten van deze DJ’s? Check hier hun social media:
Mystica – Facebook
Mystica – Twitter
Mystica – Mixcloud

AF-1 – Facebook
AF-1 – Soundcloud

 

Geschreven door: Nadine vd Plas

Geen commentaar

Laat een antwoord achter