Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

SKA NYE 15/16: Skullz en Vociferous – Interview en DJ-mix

Skullz en Vociferous. twee hardcore heads die we zeker eerder gezien hebben. Zij bundelen hun krachten dit jaar als afsluiter in de Quake area van 04:30 uur tot 05:45 uur. Wil je alvast wat van ze horen?

Check hier hun aparte DJ-mixen: Vociferous / Skullz

1. Wie ben je, hoe oud ben je en waar kom je vandaan?
Jurrien: Ik ben Jurrien Memon , beter bekend als Dj Skullz , ik ben 30 jaar en kom uit het keune Noordwijk 🙂
Pieter: Mijn naam is Pieter Hoek ik kom uit Katwijk en ik ben 26 jaar oud.

2. Hoelang ben je actief als dj?
Jurrien: Pff ik draai sinds 2001 dus 14 jaar alweer (gaat hard haha).
Pieter: Sinds 2009 ben ik eigenlijk een beetje actief geworden met draaien en ik kon het gewoon niet laten om wat met hardcore te gaan doen. Inmiddels ben ik aardig aan de weg aan het timmeren zoals veel van jullie al weten!

3. Welke genre(s) draai je?
Jurrien: Ik ben bekend bij het publiek met hardcore 🙂 maar daarnaast draai ik ook Freestyle, Oldschool , Hardstyle , Rawstyle , en sinds kort ook Electro-house. Kortom een veelzijdige dj 😉
Pieter: Mijn voorkeur gaat qua draaistijl voornamelijk uit naar mainstream hardcore, omdat de mainstream hard is maar ook wel melodieus. Het melodieuze van de mainstream vind ik persoonlijk heel vet en ik moet er kippenvel van krijgen.

4. Hoe omschrijf je jouw platenkeuze/muziekstijl?
Jurrien: Uhmm goed op elkaar afgestemt qua platenkeuze , je set moet aanslaan en een opbouw hebben , slaat je set niet aan bij het publiek dan kijken we verder wat wel aanslaat.
Pieter: Mijn keuze gaat voornamelijk uit naar wat meer melodieus in het begin, en naar mate de set het einde nadert toch meer met wat harder en up tempo. Dat is eigenlijk hoe ik mijn muziekstijl en platenkeuze het beste kan omschrijven.

 5. Op welke stage sta jij tijdens NYE en heb je weleens vaker in zo’n grote tent gestaan?
Jurrien: Dit jaar op de Quake stage (de hardere house stijlen). Ik draai al wat langer mee in de scene en heb zeker in dit soort grote of grotere tenten gestaan.
Pieter:
Dit jaar sta ik wederom in de alpha tent (sinds dit jaar Quake tent) en heb ik al wat meerdere edities staan draaien namelijk de volgende: 2009/2010 2011/2012 2014/2015 en zo te horen/zien willen jullie mij maar al te graag dat ik elke keer afsluit dus doe ik dat graag met alle plezier natuurlijk!

6. Aan wie neem jij een voorbeeld als dj/producer? En waarom?
Jurrien:
Voorbeeld als dj / producer: Paul elstak / Ophidian / The Viper! Alle 3 hebben geen arrogantie en zijn super chill en qua producties ook alle 3 echte muziek liefhebbers , dat hoor je zeker terug in de tracks.
Pieter: Ik kan nu wel zeggen dat er in een jaar veel kan veranderen. Vorig jaar had ik geloof ik gezegd dat tha playah een heel goed voorbeeld voor mij is. Er zijn in de tussentijd wel wat nieuwe goeie producers bij gekomen, waarvan er één toch wel bij mij blijft hangen: Re-Style.Zijn style van produceren en zijn melodieuze tracks spreken me erg aan.

7. Wat kunnen we van jou verwachten?
Jurrien: Ik draai dit jaar samen mijn buddy Dj Vociferous 🙂 Dus je kan de nodige Mainstream Hardcore wel verwachten 😉
Pieter: Dat blijft toch altijd wel weer een leuke vraag vind ik. Waarom dan? Omdat iedereen weet dat ik als laatste moet draaien en verwacht dat ik de tent op z’n kop zet! Hoe dan ook, het dak gaateraf!

8. Staat er naast SKA NYE nog meer voor je op de planning in het nieuwe jaar?
Jurrien: Jazker , komen leuke gigs aan 🙂 Gigs zoals Hard Magni , Freestyle Warriors  en nog een paar die nog niet bevestigd zijn , de rest komt vanzelf. Hou gewoon mijn website (www.djskullz.nl)  of facebook page in de gaten.
Pieter: Er staan na SKA NYE voor mij best redelijk veel dingen in de planning. Ik wil aan veel DJ-contesten gaan meedoen en veel draaien natuurlijk! Daarnaast hoop ik door te kunnen breken met nieuwe eigen producties.

9. Wat is je perfecte openingsplaat?
Jurrien: Ligt aan het evenement en welke stijl ik moet draaien. Vaak heb ik meerdere  tracks in mijn gedachte als openingsplaat , ligt er ook aan wat de dj voor mij al gedraaid heeft.
Pieter: Mijn favoriete plaat op dit moment is toch wel: Bodyshock feat MC Jeff – Legacy

10. En wat is je perfecte afsluitplaat?
Jurrien: 
Uhmm afsluitplaat verschilt ook per evenement , als ik hardcore draai vind ik het leuk om bijvoorbeeld af te sluiten met een dikke early hardcore plaat of net die ene plaat die een tandje harder gaat.
Pieter: Op dit moment heb ik een leuke nieuwe afsluiter, redelijk uptempo moet ik zeggen. En dat is: Partyraiser & Destructive tendencies – Sounds becomes one

11. Wat vind jij de ideale apparatuur om mee te draaien en waarom?
Jurrien:
Naast de oude vertrouwde platenspelers Technics , draai ik graag met pioneer cd spelers CDJ2000 of CDJ900 nexus en een pioneer DJM800 mixer.
Pieter: Nou zelf zou ik gaan voor de pioneer cdj-2000 nexus, omdat die draaitafels bijna overal de standaard zijn op feesten. Ik heb ze zelf ook in mijn bezit.

12. Welke koptelefoon heeft volgens jou de beste sound?
Jurrien: Een Pioneer koptelefoon heeft een best geluid , helaas heerst er een vloek op mij en koptelefoons , dus tegenwoordig gebruik ik American audio , ook goed geluid en daarvan kan ik er wel meer slijten in een jaar hahaha.
Pieter: Ik heb zelf een koptelefoon van het merk Technics, de RP-DH12000. Die bevalt me erg goed en ik heb eigenlijk nooit wat anders geprobeerd.

13. USB, SD of toch nog een CD?
Jurrien: USB of SD lekker makkelijk en laat je tracks snel in op de cd speler.
Pieter: Ik vind persoonlijk USB het snelst werken alhoewel SD ook redelijk hetzelfde werkt. Maar ik draai zelf met USB.

14. Bereid je je sets voor? Zo ja, hoe doet je dat?
Jurrien: Ik bereid nooit een set voor! Vaak wissel ik van tracks tijdens mijn set, dus niet handig om iets voor te bereiden.
Pieter: Een setje voorbereiden is nooit slecht vind ik. Je kiest namelijk uit honderden tracks de beste uit. Scheelt weer zoeken naar muziek tijdens je performance.

15. Hoe zie jij jouw moment tijdens NYE voor je?
Jurrien: Het wordt weer gekkenhuis! Ik heb er al meerdere keren plaats mogen nemen achter de draaitafels op dit feest en het gaat LOSSSS!!!!Heb er al dikke zin in 🙂
Pieter: We gaan weer een lekker feestje bouwen net zoals vorig jaar! Alle remmen los!

16. Kijk je weleens op Kattuk.nl?
Jurrien: Jazeker , meer om een evenement aan te melden.

Pieter:Ik kijk regelmatig op Kattuk.nl. Ik vind het een leuke site, omdat je er info kan krijgen over bepaalde avonden en lokale feestjes.

17. Wat wil je nog kwijt aan de lezers van Kattuk.nl?
Jurrien: Wil jij knallend het nieuwe jaar in? Kom dan zeker even een kijkje nemen op SKA NYE in Katwijk! Altijd een leuke sfeer , dikke muziek en gezelligheid.Kortom: Knallen dus 😉
Pieter: Kom zeker naar de SKA/NYE party want je weet gewoon niet wat je mist!

Meer weten over deze heren? Check hier hun social media:
Skullz – Facebook
Skullz – Soundcloud
Skullz – Instagram
Skullz – Youtube
Skullz – Twitter
Skullz – Website

 

Vociferous – Facebook
Vociferous – Soundcloud
Vociferous – Mixcloud
Vociferous – Twitter
Vociferous – Website

 

 

Geschreven door: Nadine vd Plas

Geen commentaar

Laat een antwoord achter